Новини

Чим займались депутати-мажоритарники з Полтавщини у липні

Найактивнішим протягом липня став Костянтин Іщейкін, котрий вніс найбільшу кількість законопроектів/постанов та провів досить плідну працю на своєму округу. Юрій Бублик та Сергій Каплін натомість не провели жодної зустрічі з громадянами у порівнянні з рейтингом минулого місяця і майже у два рази знизили свою увагу до округу. У свою чергу за Костянтином Жеваго не було помічено жодної активності ні в окрузі, ні в Верховній Раді.

Poltavshina news 06 10 chim zaymalys depytati v lypni

Костянтин Іщейкін (БПП «Солідарність», ОВО 148) у рейтингу посів 6 місце серед 103 депутатів-мажоритарників. У липні нардеп став найактивнішим з числа мажоритарників Полтавщини, робота яких підпала під моніторинг.

З п'яти засідань профільного комітету він був відсутній лише на одному. Костянтин Іщейкін цього місяця не пропустив жодного пленарного засідання за графіком Верховної Ради. Додамо, що нардепа увійшов до найбільш дисциплінованих народних обранців.

У липні Костянтин Іщейкін долучився до розробки шести законопроектів та чотирьох постанов.

Протягом поточного місяця народний депутат провів три особисті прийоми. Вони не підпали під графік роботи з виборцями Верховної Ради, проте були здійснені під час робочих поїздок на округ. Так, нардеп здійснив три робочі поїздки до Оржицького та Великобаганського районів та приїздив у місто Лубни. Іщейкін в Оржицькому районі проводив особисті прийоми громадян в РДА, зустрівся з колективом Денисівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені В. В. Лесевича (село Денисівка); взяв участь у нараді з головами сільських, селищних рад району за участі голови райради Володимира Козини й виконуючого обов'язки голови райдержадміністрації Лілії Парасоцької з метою розробки плану соціально-економічного розвитку району. Також взяв участь у виїзній нараді у парку Слави в смт Оржиця з головами РДА, райради та селищним головою з метою визначення потреби залучення коштів на реконструкцію парку. У Лубнах Іщейкін провів особистий прийом громадян, ознайомився з перебігом реконструкції амбулаторії № 3 та перевірив якість проведення ремонтних робіт на вулиці Старотроїцькій та відповідність рішенням і рекомендаціям Бюджетного комітету після засідання 2 квітня 2016 року. Окремо провів спільну нараду з міським головою міста Лубни з приводу перспективи реконструкції площі Вокзальної. У Великобагачанському районі взяв участь у нараді з депутатами різних рівнів, сільськими (селищними) головами РДА з метою розробки плану соціально-економічного розвитку району та взяв участь в роботі колегії РДА. Крім цього нардеп провів виїзну нараду з оглядом об’єктів, для яких було використано додаткове фінансування, а саме дамби на шляхопроводі й дитячого садочку в селі Устивиця.

Як засвідчує моніторинг, Костянтин Іщейкін активно звітує про свою роботу та щотижнево розсилає і публікує відповідну інформацію в районних виданнях округу. Крім цього він систематично звітує про поїздки і депутатську діяльність на власній сторінці у соцмережі Facebook.

Юрій Бублик (БПП «Солідарність», ОВО 145) за липень опинився на 62 місці.

У липні народний депутат пропустив одне засідання профільного комітету. За електронною реєстрацією він був відсутнім на двох пленарних засіданнях, а за письмовою на чотирьох.

За місяць Юрій Бублик зареєстрував чотири законопроекти.

Цього місяця народний депутат не провів жодної зустрічі з виборцями та не взяв участь у роботі місцевих органів влади, оскільки усі сили були покладені на святкування у його рідній Ковалівці Всеукраїнського етнографічного фестивалю «Купальські гуляння», котрий відбувся 6 липня.

Про свою роботу нардеп активно звітує в соціальних мережах, на публічних заходах, телеефірах та власному блозі на місцевому інформаційному сайті «Полтавщина».

Сергій Каплін (БПП «Солідарність», ОВО 144) – 76 місце у рейтингу.

У липні народний депутат Сергій Каплін на окрузі проявив себе лише під час виборчого процесу по 151 виборчому округу, де, нагадаємо, брав участь Сергій Мамоян - член політичної партії "Партія простих людей Сергія Капліна". Тому, окрім підтримки свого кандидата, нардеп більше не проявив себе на окрузі.

Вже другий місяць поспіль народний депутат не проводить прийому громадян. Сергій Каплін жодного разу не був присутнім на засіданнях Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, до якого належить. Натомість він вніс одну постанову та зареєстрував разом з іншими нардепами три законопроекти.

Також Сергій Каплін надіслав один депутатський запит до Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака.

Робота приймалень депутата - незмінна. Звітування роботи частково спостерігається у соцмережах (на власній сторінці в Facebook) та у персональному блозі народного депутата на сайті ІВ «Полтавщина».

Костянтин Жеваго (позафракційний, ОВО 150) посів 90-те місце серед 103 депутатів-мажоритарників за свою малоактивну парламентську діяльність. Він тримається осторінь роботи у Верховній Раді: жодного законопроекту чи постанови не зареєстровано ним у липні місяці. За весь період роботи у Верховній Раді нардеп не надіслав бодай одного депутатського запиту. Протягом усього часу моніторингу, починаючи з лютого, Костянтин Жеваго не провів жодного прийому громадян. Та й у публічних заходах помічений не був. Усі засідання місцевих рад та виконавчих органів проходять без його участі. Нагадаємо, що нардеп не публічна особа і у соціальних мережах не зареєстрований.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
тел. +3 8099 674 45 65, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.