Активність депутатів-мажоритарників на Полтавщині у квітні 2016

Активність депутатів-мажоритарників на Полтавщині у квітні 2016

ОПОРА  підбила підсумки та оприлюднила результати моніторингу діяльності депутатів-мажоритарників за квітень. Зі 105 народних обранців нардепи з Полтавщини, а саме Юрій Бублик, Сергій Каплін, Костянтин Іщейкін та Костянтин Жеваго не зайняли позиції лідерів. Проте народного депутата Юрія Бублика віднесли до списку найбільш активних, котрі брали участь у роботі місцевих органів влади, місцевих рад та органів самоврядування. А Костянтин Іщейкіна у квітні відмітили, як одного з найбільш дисциплінованних депутатів разом з іншими 23 народними обранцями.

Нагадаємо, що у Верховній Раді Полтавщину представляють вісім мажоритарників. Діяльність чотирьох підпала під мониторинг Громадянської мережі ОПОРА у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа. Починаючи з лютого, ОПОРА прослідковує активність трьох народних депутатів фракції Блок Петра Порошенка – “Солідарність” –Сергія Капліна (ВО 144), Юрія Бублика (ВО 145) та Костянтина Іщейкина (ВО 148). А також позафракційного та Костянтина Жеваго (ВО 151).

Костянтин Іщейкін (16 у рейтингу)

У квітні народний депутат Костянтин Іщейкін за даними електронної та письмової реєстрацій відвідав 12 засідань. Із трьох засідань Комітету з питань бюджету, до якого належить, не пропустив жодного. За місяць зареєстрував сім постанов і чотири законопроекти, які фактично не мають відношення до виборчого округу та Полтавської області. Костянтин Іщейкін подав один депутатський запит, який також не стосується проблем виборчого округу. Нардеп провів три особисті прийоми громадян, які частково відповідають графіку днів, визначених Верховною Радою для роботи в окрузі.

У квітні за ініціативи та організаційної підтримки Костянтина Іщейкіна відбулось виїзне засідання бюджетного комітету ВР України у м. Полтава. У цьому ж місті відвідав міську податкову інспекцію, маючи на меті підтримати всеукраїнську кампанію з декларування доходів.

Активність в окрузі помічена під час зустрічі з керівниками районів, підприємств та відвідування закладів для охорони здоров`я у Хорольському районі та м. Хоролі, а також Семенівському районі та селищі Семенівка. У м. Лубни та Лубенському районі взяв участь у заходах із вшанування Чорнобильської трагедії. Після, зустрівся з керівниками медичних закладів та закладів для інвалідів.

Юрій Бублик (27 у рейтингу)

У квітні народний депутат Юрій Бублик пропустив п'ять за електронною та три за письмовою реєстрацією засідання ВР України. За місяць народний депутат зареєстрував три постанови та вісім законопроектів, один з яких відносився до проблем округу. Юрій Бублик подав п’ять запитів і всі вони стосуються проблем Полтавського округу.

Нардеп провів три особисті прийоми громадян, які частково відповідають графіку днів, визначених ВРУ для роботи у окрузі.

У квітні Юрій Бублик був присутнім на двох сесіях Ковалівської сільської ради та Полтавської районної ради. Відзвітував про свою роботу в прямому ефірі полтавського телеканалу. Крім цього, взяв участь у форумі, як голова підкомітету з питань місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування та Другому Європейському конгресі органів місцевого самоврядування. У народного депутата відбулись дві виїзні поїздки за кордон: поїздка з Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування до Варшави, а також поїздка до Кракова, де він долучився до Другого Європейського конгресу органів місцевого самоврядування.

Сергій Каплін (62 у рейтингу)

У квітні народний депутат Сергій Каплін проявив себе досить пасивно у порівнянні з минулим місяцем. Він майже не з`являвся на засіданнях Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, до якого належить. З трьох проведених засідань Комітету у квітні він відвідав лише одне. Пропустив два пленарних засідання за письмовою реєстрацією, не маючи на те поважних причин. Особистих прийомів громадян у народного депутата не було.

Нардеп вніс один законопроект, який не має відношення до виборчої програми, проте розрахований на зміну до Податкового кодексу України щодо відношення виробництва і реалізації альтернативних видів палива. А також ініціював один проект постанови про відхилення проекту Закону України про внесення змін до статті 42 Закону України «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування» щодо захисту прав пенсіонерів, яким призначено пенсію за вислугу років.

Незважаючи на низьку активність на окрузі, Сергій Каплін активно виступає під час засідань Верховної Ради.

Костянтин Жеваго (99 у рейтингу)

Народний депутат Костянтин Жеваго протягом усього квітня поводив себе аналогічно минулим місяцям. Він не з'явися на засіданні Комітету з питань правової політики та правосуддя, до якого належить. Особистих прийомів громадян у народного депутата не було.

Доволі незначна ситуація у парламентаря з відвідуванням пленарних засідань. Адже за електронною реєстрацією він був присутнім на 13 засіданнях (жодного не пропустив). Проте за письмовою Констянтин Жеваго пропустив 9 засідань без поважної причини.

Активність в ініціюванні постанов та законопроектів залишається нульовою. Те саме можна сказати й про виступи під час засідань Верховної Ради.

Для більшого інформування стосовно  критеріїв моніторингу та методології оцінки 105 депутатів-мажоритарників можна дізнатись тут.

За коментарями звертайтеся:
Даря Черкашина, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Полтавській області
тел. +3 8099 674 45 65, email Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.