Аналіз опори: виборчі округи і мажоритарщики Одещини (ОВО № 135, 139, 143)

Аналіз опори: виборчі округи і мажоритарщики Одещини (ОВО № 135, 139, 143)

Пропонуємо Вашій увазі політичні мапи трьох одномандатних виборчих округів Одеської області, народними депутатами від яких є: Сергій Ківалов (ОВО № 135), Олександр Пресман (ОВО № 139) та Олександр Урбанський (ОВО № 143). Політичні мапи зазначених округів інформують про суспільно-політичну структуру виборчого округу, його соціально-економічну ситуацію, розподіл владних та партійних впливів, а також містять дані про роботу народного депутата на законодавчому на місцевому рівнях. 

За результатами парламентських виборів 2014 р. у виборчому окрузі № 135 перемогу здобув парламентар-«старожил» Сергій Ківалов. Серед звань політика – почесний президент НУ «Одеська юридична академія», доктор юридичних наук, представник України у Венеціанській комісії, депутат Верховної Ради з 3-го по 8-ме скликання. Хронологія партійності Сергія Ківалова включає членство в Українській морській партії (2002–2006 рр.) та Партії регіонів (2006–2014 рр.), наразі депутат очолює партію імені самого себе – Українську морську партію Сергія Ківалова. Прикметно, що хоча в своєму виборчому окрузі Сергій Ківалов перебуває практично постійно, публічні взаємодії з виборцями за його участю відбуваються вкрай рідко. З часу обрання народним депутатом Верховної Ради VIII скликання Сергій Ківалов провів лише один особистий прийом виборців, а також має лише одну громадську приймальню на окрузі. На рахунку народного депутата 5 законодавчих ініціатив, усі – у співавторстві.(детальна інформація про ОВО 135 на сайті rada.oporaua.org)

За одномандатним виборчим округом № 139 до Верховної Ради у 2014 р. уже вдруге було обрано самовисуванця Олександра Пресмана. У 2010 та 2012 роках депутат пройшов до Одеської обласної ради та Верховної Ради відповідно як представник Партії регіонів, однак у 2014 р. припинив своє членство у колишній провладній силі. За освітою інженер-сантехнік, політик довгий час працював помічником-консультантом народних депутатів, а з 2011 р. очолив волейбольний клуб «Джинестра». За час депутатства депутатських запитів Олександр Пресман не подавав, а його законодавчі ініціативи наразі не відповідають положенням його передвиборчої програми. Має розгалужену систему громадських приймалень, працівники яких проводять достатньо активну, здебільшого благодійну, діяльність у виборчому окрузі від імені депутата. (детальна інформація про ОВО 139 на сайті rada.oporaua.org)

Виборчий округ № 143, що включає в себе м. Ізмаїл та має на своїй території 2 морських порти, у 2014 р. обрав своїм депутатом Олександра Урбанського. Цей депутат має іноземну освіту – диплом бакалавра отримав у Великобританії на факультеті «Управління морським транспортом та морське право», магістра – у Московському Державному університеті міжнародних відносин. До обрання у Верховну Раду був директором ТОВ «Судноремонтне підприємство «Дунайсудносервіс» у м. Ізмаїл. Хоча на виборах Олександр Урбанський був висунутий політичною партією «Сильна Україна Сергія Тігіпка», він – з тих парламентарів чинного скликання, які ніколи не мали членства у жодній з політичних партій та не провадили до свого обрання активної політичної діяльності. У своєму виборчому окрузі депутат відкрив дві приймальні, достатньо активно бере участь в житті місцевих громад, організовує благодійні заходи  в рамках діяльності його іменного благодійного фонду – Благодійного фонду А. Урбанського «Придунав’я». Олександр Урбанський – автор двох законопроектів та одного депутатського запиту.(детальна інформація про ОВО 143 на сайті rada.oporaua.org)

Підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.