Депутати-опозиціонери з Дніпропетровщини впливають на прийняті законопроекти

Активісти Громадянської мережі ОПОРА дослідили поправки, внесені мажоритарниками Дніпропетровської області. Найбільш впливовими виявились представники опозиції.

Дослідити ефективність роботи парламентаря можна також проаналізувавши його участь в ухваленні законодавчих актів, зокрема внесенні поправок до  законопроектів. Адже, часом, завдяки правкам законопроект може набувати зовсім іншого змісту.

Найбільшу кількість поправок до поданих законопроектів зареєстрували депутати-мажоритарники від фракції «Опозиційного блоку» Артур Мартовицький, Дмитро Шпенов та Андрій Гальченко, а також Андрій Шипко, член депутатської групи партії «Відродження».

Дмитро Шпенов подав поправки до 54 законопроектів. 142 поправки з 521 були враховані. Очікує на друге читання – 9, готується на повторне друге читання – 1, передано на підпис Президенту – 3, відхилено та знято з розгляду – 4, готується для повторного розгляду після повернення з вето Президента – 1. 36 законопроектів стали чинними актами.

Артур Мартовицький вніс правки у двадцять три законопроекти. Загалом 315 правок, 180 із них враховано. Вісімнадцять законопроектів прийнято. Очікує на друге читання – 1, готується на підпис – 2, відхилено та знято з розгляду – 2.

Андрій Гальченко вніс правки до дев’яти законопроектів, два з них вже прийняті Верховною Радою. Один законопроект очікує на розгляд у другому читанні. Шість законопроектів вступили в силу. З 86 правок враховано 79.

Андрій Шипко написав 111 правок до дев’ятнадцяти законопроектів. 53 з них враховано. Дев’ять законопроектів вступили в дію. Відхилено та знято з розгляду – 2, очікує на друге читання – 6, очікує рішення – 1, готується для повторного розгляду після повернення з вето Президента – 1.

До дев’яти законопроектів мав зауваження та написав правки Максим Курячий. Повністю або частково враховано 31 з 80 пропозицій. Вісім законів вже прийнято, ще один, проект Закону №5369 «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення)», очікує другого читання.

Його колега по фракції Блоку Петра Порошенка Іван Куліченко написав правки до шести законопроектів. Чотири законопроекти вже прийнято, 1 знято з розгляду, ще 1 очікує на друге читання в парламенті - №4773 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо добровільного приєднання територіальних громад)». Всього поправок було внесено 34, 23 повністю або частково враховані.

Олег Кришин, представник «Народного фронту» в Раді від Дніпропетровської області подав 41 правку до 8 законопроектів, 19 враховано повністю або частково. П’ять з восьми законопроектів очікують на друге читання.

Вадим Нестеренко вніс правки до дев’яти законопроектів, загалом 41 правка, з них 14 враховано повністю або частково. 1 відхилено та знято з розгляду, 1 очікує на друге читання.

Позафракційний народний депутат Яків Безбах вніс 55 поправок до чотирьох законопроектів, з них 12 враховано. Всі 4 закони були прийняті та вже вступили в силу.

Тетяна Ричкова («Блок Петра Порошенка») внесла на розгляд парламенту 5 правок до законопроекту, що вже набув чинності,№6172 Про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про запобігання корупції». Всі п’ять були враховані.

Позафракційний Олександр Дубінін надав 12 пропозицій до чотирьох вже чинних законопроектів. Враховано 4.

Валентин Дідич, також позафракційний народний депутат, запропонував 55 поправок до трьох законопроектів, з них враховано 4. Два закони вступили в силу, один відхилено та знято з розгляду.

П’ять з чотирнадцяти поправок Костянтина Павлова з «Опозиційного блоку» до трьох законопроектів також були враховані. Всі законопроекти стали законами.

Позафракційний народний депутат Віталій Купрій мав зауваження до двох законопроектів, один з яких вже прийнято. Інший законопроект №3726 «Про приватну розшукову (детективну) діяльність» повернуто до парламенту з пропозиціями Президента. Загалом від Віталія Купрія надійшло 11 поправок, 3 частково або повністю враховані.

Позафракційний народний депутат Дмитро Ярош вніс три поправки до законопроекту №1688 «Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо статусу осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України», дві з них було враховано, ще одна врахована частково. Закон підписано.

Позафракційний народний депутат Андрій Денисенко надавав правки до закону №2490 «Про державну службу». Загалом надійшло 13 правок, 1 враховано повністю, 1 частково. Закон підписано.

Костянтин Усов, представник «Блоку Петра Порошенка» у Верховній Раді не вносив жодної правки до запропонованих законопроектів його колег по парламенту.

Нагадаємо, раніше ОПОРА проаналізувала зареєстровані законопроекти та постанови можоритарників Дніпропетровської області.

Моніторинг здійснюється ОПОРОЮ в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Юлія Лисенко, громадська консультантка ОПОРИ в Дніпропетровській області

тел.: 050 100 88 91

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.,

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.