У Кропивницькому команди народних депутатів навчалися основам звітування

У Кропивницькому команди народних депутатів навчалися основам звітування

Майже два десятки помічників народних депутатів, працівників депутатських приймалень та виборчих штабів навчалися професійному звітуванню. Тренінг «Звітування народного депутата перед виборцями» провели експерти Громадянської мережі ОПОРА 16 червня в Кропивницькому.

Протягом тренінгу його учасники в інтерактивній формі розібрали ті нюанси роботи народних депутатів, які стосуються взаємодії з виборцями та звітування. Окремою темою стали права та обов’язки депутатів, щодо яких в учасників заходу були свої пропозиції.

18 06 2017 Kropyvnyskyi trening 2

Учасники тренінгу були дуже активні та жваво надавали свої пропозиції до елементів навчання. Так, під час практичного завдання про розподіл прав та обов’язків народного депутата було визначено доцільним частину прав депутатів, які зазначені в Законі України «Про статус народного депутата», перенести в обов’язки. Також команди депутатів розробили власні пропозиції до єдиної форми звіту законотворця. Зокрема, учасники запропонували врахувати можливість додавання фото та роздрукування звіту в різних форматах.

Учасники заходу аналізували попередні звіти депутатів-мажоритарників від Кіровоградщини та депутатів Великобританії й США. Окрім того, команди народних депутатів на практиці складали матрицю підготовки звіту депутата та розробили план поширення різних типів звітів, адаптованих під цільові аудиторії.

«Актуальна інформація та сучасний формат проведення тренінгу допомогли актуалізувати інформацію про роботу й звітування депутата Верховної Ради», - значила після проведення тренінгу помічник народного депутата України Анатолія Кузьменка Олена Святець.

18 06 2017 Kropyvnyskyi trening 3

Серія таких тренінгів відбудеться ще в 11 регіонах.

Захід відбувся за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Зоя Лебідь, громадська консультантка ОПОРИ в Кіровоградській області

тел.: 0957943072

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.