Новини

Експерти ОПОРИ навчать народних депутатів та їх команди звітувати перед виборцями

Експерти ОПОРИ навчать народних депутатів та їх команди звітувати перед виборцями

16 червня розпочинається серія тренінгів зі звітування перед виборцями для народних депутатів та їхніх команд. Впродовж червня експерти Громадянської мережі ОПОРА проведуть такі навчання в 13 областях України.

Громадянська мережа ОПОРА запрошує народних депутатів, їх помічників, працівників громадських приймалень та штабів на тренінг «Звітування народного депутата перед виборцями».

Під час заходу учасники детально розберуть права та обов’язки народних депутатів, обговорять, які бувають типи звітів і про що саме варто звітувати. Також ознайомляться з міжнародною та українською практиками звітування парламентарів. Команди народних депутатів потренуються складати матрицю підготовки звіту депутата та робити план поширення різних типів звітів, адаптованих під цільові аудиторії.

Тренерами виступатимуть громадські консультанти Громадянської мережі ОПОРА, які пройшли спеціальне навчання від міжнародного експерта. Тепер вони не лише мають знання широкого спектру з питань звітування народних депутатів, а й професійно володіють тренерськими навичками з донесення цієї інформації до аудиторії.

Участь у тренінгу безкоштовна. Організатори забезпечують учасників харчуванням та роздатковими матеріалами. Тренінг у кожному місті орієнтовно триватиме з 09:00 до 17:00. Відшкодування вартості проїзду та проживання не передбачено.

Тренінги відбудуться:

  • 16 червня в Харкові. Контактна особа:  066 559 75 66, 098 399 98 17, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Катерина Мінкіна.
  • 16 червня в Кропивницькому. Контактна особа:  0957943072, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Зоя Лебідь.
  • 20 червня в Сумах. Контактна особа: 066 305 51 90, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ірина Стегній.
  • 22 червня в Луцьку. Контактна особа: 098 278 82 90, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Катерина Шарпата.
  • 22 червня в Одесі. Контактна особа: 097 631 62 85, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ігор Луговський.
  • 22 червня в Полтаві. Контактна особа: 099 674 45 65, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Дар`я Черкашина.
  • 23 червня в Миколаєві. Контактна особа: 063 417 13 39, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Дмитро Баштовий.
  • 23 червня в Дніпрі. Контактна особа: 050 100 88 91, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Юлія Лисенко.
  • 23 червня у Львові. Контактна особа: 032 254 61 63, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Тарас Радь.
  • 24 червня в Чернівцях. Контактна особа: 095 490 05 04, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Тарас Прокоп.
  • 26 червня в Івано-Франківську. Контактна особа: 063 628 67 68, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Іван Маруняк.
  • 27 червня в Хмельницькому. Контактна особа: 097 807 32 93, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Оксана Банкова.
  • 27 червня в Черкасах. Контактна особа: 093 146 86 55, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Андрій Чернега.

Заходи відбудуться за ініціативи Громадянської мережі ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.