Відео

Дороги Депутати. Волинь 1 випуск

 

У першому випуску програми за 7 квітня ви дізнаєтеся:

- В рубриці "У центрі уваги": інтерв'ю з депутатом-айдарівцем Ігорем Лапіним

Які труднощі в роботі народних обранців? Які особливості люстраційних процесів в Україні? Чи впливають "олігархічні війни" на роботу парламенту та стабільність у державі. Відповідь на ці та ряд інших питань дав депутат-мажоритарник Ігор Лапін.

- У рубриці "Зворотній зв'язок": короткий аналіз веб-сайтів волинських нардепів-мажоритарників за березень.

Власні сайти є у чотирьох із п’яти волинських нардепів. Зокрема, веб-сайту не має Ігор Лапін. Найбільш оновлювальним є сайт Ігоря Гузя - 24 новини за місяць. На веб-ресурсі Сергія Мартиняка 8 новинок за березень. Оновлення Інтернет-сайтів інших депутатів-мажоритарників залишає бажати кращого. На веб-ресурсах Степана Івахіва та Ігоря Єремеєва тільки одна новина за березень. Зворотній зв’язок. Степан Івахів потурбувався про електронну приймальню, але нема контактних телефонів громадських приймалень в населенних пунктах округу. До Ігоря Гузя теж можна звернутися заповнивши електронну форму, або зателефонувавши за номерами приймалень, що вказані на сайті. На веб-ресурсах Єремеєва та Мартиняка виборець знайде і електронну форму для звернення, і телефони помічників, контакти приймалень і прес-служби. Щодо відомостей про роботу в Парламенті, то у Ігоря Єремеєва таких даних нема. На сайті Степана Івахіва є все про парламентську діяльність, роботу в комітетах та на окрузі, але оновлення цих розділів залишає бажати кращого. Така ж ситуація з сайтом Сергія Мартиняка. У Ігоря Гузя нема посилання на запити і законопроекти. Так, у розділі Парламентська діяльність відвідувач сайту перегляне новини про заходи за участю депутата.

- У рубриці "Проблеми округу": на що скаржились виборці 19 округу під час прийому громадян народним депутатом Ігорем Гузем?

Останній тиждень березня народні депутати спілкувались з виборцями. Без депутатської уваги не лишилися виборці с. Риковичі (Іваничівський район). Як жити з новими тарифами на комуналку? Де знайти кошти на ремонт доріг? Як реалізовується Закон про добровільне об’єнання громад? Ці та ряд інших питань задавли нардепу Ігорю Гузю під час прийому громадян.

- У рубриці " На слуху" дізнавайтесь про основні події березня, в яких "засвітились" волинські народні обранці.

Ігор Єремеєв, Степан Івахів, Ігор Лапін та Ігор Гузь - це волинські депутати, які привернули увагу українських ЗМІ у березні. В яких подіях фігурують згадані нардепи - дивіться у дайджесті.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.

 “Дорогі депутати. Волинь” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, "Громадського. Волинь", Громадського телебачення і проекту USAID РАДА. З програми глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму.