Відео

Дорогі Депутати від 5 жовтня 2015 року

“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

1300 поправок за одне засідання: як депутати Закон «Про держслужбу» розглядали? Комуністичне минуле депутатки із «Батьківщини»: чи воно тривало довго? Як працюють парламентські комітети закордоном? Які новації обіцяє новий в.о. Голови Апарату ВРУ? Про це - у випуску.

Робота комітетів у Раді: як розглядаються сотні поправок за раз?

Подивимося, як відбувався розгляд 1300 поправок до законопроекту «Про державну службу» на засіданні Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики і місцевого самоврядування під голосування Сергія Власенка(«Батьківщина»).Як відзначив пан Власенко: "Сьогодні формальне затвердження тих напрацювань, які відбувалися в комітеті в різних формах упродовж трьох місяців, тому воно йде достатньо швидко”.

«А як у них?»: дізнаємося, за якими принципами працюють комітети палат парламентів Великобританії, Росії, США, Філіппін та Німеччини. Ф

- Чи працюватиме по-новому український Парламент: інтервю з новопризначеним в.о. Голови Апарату Верховної Ради Володимиром Слишинським.

Комуністичне минуле депутатки Альони Шкрум («Батьківщина»): журналісти дізнавалися, як майбутня депутатка потрапила на роботу до парламентаря-комуніста Ігора Алєксєєва.

Рубрика «Вокабула»: запитаємо у народних депутатів про те, що таке оброгація (лат. abrogatio — скасування застарілого закону (угоди, указу, постанови тощо), який втратив свою корисність або суперечить духу часу). 

Довідково:                                                                                                                                  

Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.  
           
Фейсбук | Твіттер (#дорогідепутати; #рада8; #rada8; #opora; #опора)