Відео

Дорогі Депутати від 18 травня 2015 року

“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

У двадцять шостому випуску телепрограми за 20 липня ви дізнається  про парламент на прикладі підготовки до воевиявлення у Чернігові: про перепитії виборчого протистояння на 205-му окрузі, де вже 26 липня оберуть народного депутата на проміжних виборах.

Чернігів став ареною запеклої боротьби між двом кандидатами в народні депутати - Геннадієм Корбаном (висуванець партії «УКРОП», колишнім заступником голови Дінпропетровської облдержадміністрації) і Сергієм Березенком (висуванець «Блоку Петра Порошенка – Солідарність», керівником Державного управління справами). Вибори мають відбутися 26 липня, а штаби конкурентів вже встигли обмінятися звинуваченнями у підкупі виборців і навіть силовим протистоянням між чисельною охороною обох кандидатів.

Знімальна група «Дорогих депутатів» побувала на окрузі під час одного з найгостріших епізодів - команда кандитата Корбана зупинила автівку, яка ймовірно належала штабу Березенка, де були знайдені 200 тисяч гривень, розфасовані в конвертах, автоматична зброя і списки виборців. Тим часом благодійний фонд, пов'язаний з Корбаном, не ховаючись, проводить масову роздачу продуктових наборів  просто в центрі міста, сподіваючись в такий спосіб здобути прихильність малозабезпечених виборців. Обидва найпомітніші кандидати перегонів вкладають значні кошти в кампанію, залишаючи решті кандидатів роль статистів або технічних гравців. Чернігівці обиратимуть серед рекордної кількості зареєстрованих кандидатів - 91.

Довідково:                                                                                                                                   

Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.              

Всі випуски "Дорогих депутатів" | Моніторинг парламенту | Веб-сайт

Фейсбук | Твіттер(#дорогідепутати; #рада8; #rada8; #opora; #опора)