Відео

Дорогі Депутати від 29 червня 2015 року

“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

У двадцять третьому випуску телепрограми за 29 червня ви дізнається про перспективи розпуску парламентської автобази, 9 народних обранців, які за півроку не спромоглися зареєструвати жодного законопроекту,  а також роботу партії «Демократичний альянс» під час виборчого міжсезоння.

Детальніше у випуску:

У гостях у позапарламентських партій: чи вдасться "Демократичному альянсу" здобути мандати на місцевих виборах без реклами та підтримки великого бізнесу? Поспілкуємося з головою партії Василем Гацьком.

- «А як у них»: скільки всього партій зареєстровано у країнах із розвинутою демократією та де вони беруть гроші на своє фінансування позапарламентські партії? Досвід Великобританії, США, Німеччини та Чехії.

Депутати залишаться без безкоштовного транспорту? Керівники чотирьох фракцій коаліції («Самопоміч», «Народний фронт», Радикальна партія і «Батьківщина») підписалися під вимогою закрити автобазу Верховної Ради. Можливе закриття коментують Єгор Соболєв («Самопоміч»), Андрій Тетерук («Народний Фронт»), Олег Ляшко (Радикальна партія), Юрій Луценко («Блок Петра Порошенка») та Олег Березюк («Самопоміч»).

-  «На окрузі»: чому на виборчому окрузі 21, де було обрано Степана Івахіва («група Воля народу»), власники маслозаводу у с. Млинове  не розраховуються селянам за здане молоко? Дізнавалися кореспонденти «Дорогі депутати. Волинь».

«Парламентська математика»: які обранці за останні півроку не подали жодного законопроекту або постанови?Лідирують у антирейтигу депутати «Опозиційного блоку» (Юхим ЗвягільськийЄвген БалицькийДмитро Добкін та Іван Мирний), також є позафракційні обранці Сергій КлюєвКостянтин Жеваго і Олесь Довгий, член групи «Відродження» Володимир Зубик та член фракції БПП Олексій Савченко. Детальніше про підсумки півріччя роботи Ради -  у звіті Громадянської мережі ОПОРА.

У рубриці «Вокабула» запитаємо парламентарів про те, кому належить право законодавчої ініціативи.

Шукали відповіді у Олексія Скрипника («Самопоміч»), Олександра Кодоли («Народний фронт»), Юрія Вознюка(«Народний фронт»), Сергій Лабазюк (група «Воля народу») та Людмили Денісової («Народний фронт»).

  

Довідково:                                                                                                                                  

Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.              

Всі випуски "Дорогих депутатів" | Моніторинг парламенту | Веб-сайт

Фейсбук | Твіттер (#дорогідепутати; #рада8; #rada8; #opora; #опора)