Відео

Дорогі Депутати від 25 травня 2015 року

“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

У вісімнадцятому випуску телепрограми за 25 травня ви дізнаєтеся про депутатські пільги – медичне обслуговування у лікарні Києва Феофанії, про різницю між письмовою і електронною реєстрацією народних обранців у Верховній Раді, про український парламент очима канадійця, а також перевіримо, чи знають народні обранці що таке "дерогація".

Детальніше про випуск:

Лікарня у Феофанії Києва: життєва необхідність для нардепів чи непосильна розкіш для платників податків?

Щорічне фінансування лікарні "для обраних" -  понад 200 млн. грн. зі штатом лікарів у 224 особи і загалом 1600 працівників. Відзначимо, що 26 народних обранців користувалися послугами Феофанії у 2014 р., 29 – у 2013 р. і 17 – у 2012 р. Решта 14 тисяч клієнтів лікарні - водії Автопарку ВРУ, працівники Апарату, Кабміну. Разом із обранцем Тетяною Чорновіл(«Народний фронт») інспектували цей заклад охорони здоров’я.

У  рубриці "Вокабула" перевіримо, чи знають народні обранці що таке "дерогація" (часткове скасування старого закону або його частини його положень).

Поспілкуємося з парламентарями Віктором Чумаком («Блок Петра Порошенка»), Юрієм Луценко («Блок Петра Порошенка»), Сергієм Соболєвим («Батьківщина»),

Діяльність депутатів-мажоритарників Волині: чим здивують цього разу?

Дорога до піщаного кар’єру до села Сокіл безжально зіпсована вантажівками, які обслуговують кар’єр. Як турбується про проблеми громади обраний у 20 окрузі  парламентар Сергій Мартиняк («Воля народу»).

Оманлива присутність: чим відрізняється письмова реєстрація народних депутатів від електронної? З’ясуємо у кулуарах Ради.

- У рубриці "А як у них?" про те, чим український  парламент відрізняється від канадського очима канадійського студента-політолога з Торонто, а також його ставлення до явища «кнопкодавства».

Довідково:                                                                                                                                   
Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.
             
Фейсбук | Твіттер (#дорогідепутати; #рада8; #rada8; #opora; #опора)