Відео

Дорогі Депутати. Волинь 5 випуск

У п’ятому випуску програми «Дорогі депутати. Волинь» дивіться про таке:

- У рубриці «На слуху»: у традиційному дайджесті дізнаєтесь про депутатську активність волинських народних обранців на початку травня.

- У рубриці «Народний бліц»: що першочергово має робити народний депутат: створювати закони чи допомагати громаді матеріально?

«Дайте, дайте, дайте» - це слово із яким найчастіше до  депутатів приходить виборці і лише одиниці із законодавчими пропозиціями.  Ми запитали у лучан для чого їм Верховна Рада України і її дійові особи – депутати.

-       У рубриці «Зворотній зв’язок»: журналістський рейд приймальнями волинських нардепів-мажоритарників, які розміщенні в Луцьку.

В обласному центрі Волині розміщено чотири приймальні народних депутатів-мажоритарників. Чим вони займаються і як підтримують зв’язок з виборцями? Детальніше дивіться у сюжеті.

- У рубриці «Проблеми округу»: волинські селяни закликають нардепа Степана Івахіва допомогти у вирішенні проблеми розрахунків за здане молоко.

«Обранець догоджає одним виборцям за рахунок інших» - скаржаться мешканці прикордонного села Млинове, що на Ратнівщині. Підприємство «Ковельмолоко» вже півроку не повертає селянам гроші за здане молоко. А представник їхніх інтересів у парламенті - депутат-мажоритарник Степан Івахів до недавнього часу був співвласником цього недобросовісного підприємства. Детальніше про розрахунки крупного підприємства з людьми села - у рубриці Проблема округу.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об’єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні. «Дорогі депутати. Волинь» – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, «Громадського. Волинь», Громадського телебачення і проекту USAID РАДА. З програми глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню “кухню”, “совковий дух” Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму.