Відео

Дорогі Депутати від 20 квітня 2015 року

“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

У чотирнадцятому випуску телепрограми за 13 квітня ви дізнаєтеся про:

- Спеціальний репортаж - велосипед чи автівка: на чому краще добиратися до будівлі Парламенту? Проведемо тест-драйв і спробуємо запаркуватися за правилами.

-  Відчуємо інший світ - розкажемо про депутатів-велосипедистів у Британії, Нідерландах та Уганді.

У рубриці «Парламентська математика» колеги з «Дорогих депутатів. Волинь» аналізують декларації про доходи за 2014 р. волинських парламентарів.

Якщо вірити офіційним цифрам, у 2014-му власник АПГ «Пан Курчак» народний депутат Сергій Мартиняк (депутатська група «Воля народу») заробив значно більше, ніж його колеги депутати - два співвласника групи «Континіум» Ігор Єремеєв(«Воля народу») і Степан Івахів («Воля народу»). Йдеться також про доходи і майно інших депутатів-волинян, зокрема, Ігоря Лапіна («Народний фронт»), Ігоря Гузя («Народний фронт») та Юрія Савчука («Народний фронт»). Хто шикує, а хто живе на одну зарплату? Дізнаємося у сюжеті.

Рубрика «Вокабула»: чи памятають депутати текст власної присяги?

Поспілкуємося з Марією Матіос («Блок Петра Порошенка»), Олегом Березюком («Самопоміч»), Юрієм Березою («Народний фронт»), Сергієм Лещенком («Блок Петра Порошенка»), а також Михайлом Головком (позафракційний).

Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.              

Всі випуски "Дорогих депутатів" | Моніторинг парламенту | Веб-сайт