Відео

Дорогі Депутати від 13 квітня 2015 року

“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

У тринадцятому випуску телепрограми за 13 квітня ви дізнаєтеся про:

Депутатські пільги: чому на вокзалах й досі існують окремі каси для депутатів?

У "Парламентській математиці": рейтинг законотворчої активності депутатів-мажоритарників за областями.

Які регіони представляють у Верховній Раді найактивніші і найпасивніші депутати?

Виявляється, що найактивніші парламентарі-мажоритарники були обрані на Івано-Франківщині (зареєстрували 286 законопроектів), у місті Києві (283) та у Київській області (199). Найменш активними виявилися депутати-мажоритарники з Чернігівської (21), Кіровоградської (15) та Чернівецької областей (15).

"Як у них": про виборчу систему для обрання парламенту у Грузії, а також депутатські пільги грузинських народних обранців - репортаж із Кутаїсі.

Чи знають депутати положення про депутатську етику, визначені законом? Про це у рубриці "Вокабула".

Поспілкуємося з Дмитром Шлемком («Батьківщина»), Анатолій Матвієнко («Блок Петра Порошенка»), В’ячеславом Константіновським («Народний фронт»), Володимиром Парасюком (позафракційний), а також Єгором Фірсовим («Блок Петра Порошенка»),

14 каденцій на двох: хто вони — парламентські «старожили»?  

Юхим Звягільський був обраний до всіх восьми каденцій Верховної Ради.

А секретами «довгожительства» у Парламенті поділяться Віктор Пинзеник («Блок Петра Порошенка») та Іван Кириленко(«Батьківщина»), які було обрані до Парламенту кожен по 7 разів.

Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.              

Всі випуски "Дорогих депутатів" | Моніторинг парламенту | Веб-сайт

Фейсбук | Твіттер (#дорогідепутати; #рада8; #rada8; #opora; #опора)