Відео

Дорогі Депутати від 23 березня 2015

“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і проекту USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

Програма створена за підтримки Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво».

У десятому випуску програми за 23 березня ви дізнаєтеся:

Як із шостої спроби Комітет Верховної Ради з питань економічної політики підтримав законопроект №2273 про акціонерні товариства, повертаючи право державі скликати загальні збори акціонерів і розподіляти дивіденди у таких підприємства як «Укрнафта» і «Укртранснафта»?

Народний депутат Віталій Барвіненко (група «Відродження») зареєстрував Проект Постанови, яка скасовує рішення Парламенту щодо законопроекту №2273 і фактично може повернути низку підприємств, зокрема, “Укрнафту" і «Укртранснафту», під вплив структур, яких пов’язують із Ігорем Коломойським. Віталій Барвіненко нині входить до групи "Відродження", яку очолює народний депутат Віталій Хомутинник. Доречі, Хомутинник був разом із Ігорем Коломойський під стінами Укртранснафти тієї ночі, коли губернатор Дніпропетровської ОДА прибув із озброєними людьми на державне підприємство. Коли журналіст «Радіо Свобода» Сергій Андрушко запитав - "що губернатор робить уночі біля стін Укртранснафти?", у відповідь почув лише нецензурну лайку.

- У рубриці "А як у них?" про те, як забезпечують фінансову незалежність партій від олігархів у Грузії, Польщі та Німеччини.

У "Парламентській математиці" про депутата, який найчастіше голосує "ЗА" і парламентаря, який найчастіше не брав участі у голосуванні в сесійній залі.

Цікавим є той факт, що Дмитро Добкін («Опозиційний блок») був відсутнім під час 474 голосувань, а також не підготував жодного законопроекту, запиту та не мав жодного виступу з часу роботи новообраного Парламенту. Натомість Микола Кадикало («Народний Фронт») підтримав 90,42% голосувань кнопкою «за».

Відзначимо, що депутат Богдан Дубневич («Блок Петра Порошенка») став героєм інтернету, виклавши на власному каналі в Youtube відео з львівськими школярами, які дякують депутатові за вставлені вікна. "Дорогі депутати" запитали, про що саме думав депутат, коли завантажував відео на свій канал?

- І на завершення сучасне мистецтво у кулуарах і авторський погляд на Раду VIII скликання у циклі Богдана Кутєпова "Нова Рада".

Довідково:                                                                                                                                   
Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.  
           
Фейсбук | Твіттер (#дорогідепутати; #рада8; #rada8; #opora; #опора)