Відео

Користуйся депутатом правильно! Відеопідказка для активних громадян

 

Призначати виплати та соціальні пільги, надавати грошову допомогу, оскаржувати судові рішення, вирішувати сімейні та побутові суперечки? Якими б важливими для вас не були ці питання, їх вирішення – не обов’язок народного депутата, котрий представляє інтереси громадян у Верховній Раді. Натомість кожен парламентар має низку обов’язків та наділений важелями впливу, виконання та використання яких може якісно вплинути на умови життя його виборців.

З метою інформування громадян про те, якими ж насправді є повноваження народного обранця, які він отримує разом з мандатом, Громадянська мережа ОПОРА за підтримки Програми USAID «РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа», створила короткий інформаційний відеоролик. Пропонуємо ознайомитись з півторахвилинною підказкою про обов’язки народного депутата перед виборцями для тих, хто шукає шляхи взаємодії з парламентарем.

Нагадаємо, Громадянська мережа ОПОРА у 2016 році по всій Україні реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України.

Також інформуємо, що ОПОРА розробила всеукраїнську мапу контактів приймалень (rada.oporaua.org/map/), яка наразі працює у тестовому режимі, дані постійно оновлюються та додаються. Наявність такого ресурсу – крок до налагодження комунікації виборців та політичних сил, а отже і до відкритості та прозорості роботи партій.

 

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА
+380 044 286 26 70, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)