Дорогі Депутати

Дорогі Депутати Волинь. 18 випуск

У вісімнадцятому випуску програми «Дорогі депутати. Волині» ми звернули увагу на такі теми:

У рубриці «На слуху»: чому волинський нардеп вимагає звільнення голови Волинської ОДА?

З трибуни Верховної Ради України нардеп Ігор Гузь виступив з критикою проти Володимира Гунчика. Народний обранець вимагає у Президента Петра Порошенка звільнити очільника Волинської ОДА через не ефективну роботу.

– У рубриці «У центрі уваги»: нардеп Ігор Лапін відповів на відверті запитання журналістів

Депутат народнофронтівець Ігор Лапін, він же командир штурмової роти «Айдару» Зола, дав прес-конференцію для волинських ЗМІ. Під час якої, зокрема, розповів про свої квартири, парламентські торги законопроектами, а також запросив усіх бажаючих разом «покришувати» видобуток бурштину.

– У рубриці «Проблеми округу»: як бачать вирішення проблеми незаконного видобутку бурштину народні депутати, влада та громада?

Частина 23 виборчого округу, а саме Маневиччина живе мало не в умовах воєнного стану. Аби потрапити до лісу, доведеться отримати добро на кількох блокпостах, що їх пильнує Національна гвардія. Селяни стомилися від того, що їх постійно обшукують і перевіряють документи. А на вихідні з лісу часто чути постріли…. Не сепаратисти – старателі створили на Волині свою республіку зі своїми дикими порядками. Ім’я їй Клондайк. Цього разу у рубриці «Проблеми округу» – проблема, що стосується всієї України – незаконне надрокористування.

– У рубриці «Про актуальне»: як працюють у профільник комітетах Парламенту волинські нардепи?

Під час візиту у Верховну раду нам пощастило поблукати Парламентськими комітетами. Дивилися як і над чим працюють депутати-волиняни. Зловили і прогульника.

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об’єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.

“Дорогі депутати. Волинь” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, “Громадського. Волинь”, Громадського телебачення і проекту USAID РАДА. З програми глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню “кухню”, “совковий дух” Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму.