Дорогі Депутати

Дорогі депутати від 2 листопада 2015

“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

Цього разу у випуску: 

«Почути кожного»: які додаткові важелі громадського впливу забезпечують електронні петиції на сайті Парламенту?Розебермося з тим, як працює новий сервіс на сайті Верховної Ради та запитаємо у громадян на вулиці у центрі столиці.

У рубриці «А як у них?»: як культивують відповідального виборця у США, Канаді, Великобританії та інших країнах?

Як чернівецькі студенти торгували голосами на місцевих виборах?

Розбираємося завдяки підтвердженим фактам, наданим Громадянською мережею ОПОРА.

Парламент, дружній до сім’ї: чи вдасться забезпечити комфортне перебування дітей народних обранців, експертів, журналістів, які потребують місця, щоб залишити свою дитину на кілька годин у стінах Ради? Сюжет із щойно відкритої дитячої кімнати Парламенту.

Якого майбутнього чекати Україні і що можна вже спрогнозувати вже зараз? Інтерв’ю народним депутатом Олексієм Скрипником («Самопоміч») з головою Тимчасової спеціальної комісії Парламенту з питань майбутнього.

Довідково:                                                                                                                                   
Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.              
Фейсбук | Твіттер (#дорогідепутати #рада8 #rada8 #opora #опора)