Дорогі Депутати

Дорогі Депутати від 8 червня 2015 року

“Дорогі депутати” – це спільний проект Громадянської мережі ОПОРА, Громадського телебачення, Першого національного телеканалу і програми USAID РАДА. У щотижневій програмі глядачі дізнаються про діяльність та бездіяльність народних обранців, про зарплати, офіси, внутрішню "кухню", "совковий дух" Верховної Ради України і міжнародний досвід парламентаризму. Ідея цієї програми – говорити просто про складне і при нагоді давати людям привід усміхнутися.

У двадцятому випуску телепрограми за 8 червня побачимо, хто є найбільшим «кнопкодавом» у Раді та як з цим боротися, наскільки високою є політична культура депутатів під час виступу на засіданні Прем’єр-міністра та відчуємо закулісну атмосферу парламентської роботи віце-спікера ВРУ Андрія Парубія.

Детальніше у випуску:

Явище неперсонального голосування у Парламенті: хто нехтує Регламентом і як з цим боротися?

Проаналізуємо топ-депутатів «кнопкодавів» і дізнаємося про незвичні методи подолання цього явища. Також дізнаємося думку народних депутатів Сергія Пашинського («Народний фронт»), Олексія Гончаренка (Блок Петра Порошенка), Віталія Хомутинніка («Відродження») та Сергія Лещенка (Блок Петра Порошенка).

Міжнародний досвід: чи дозволене неперсональне голосування у Парламентах Європи та Азії? 

Політична культура народних обранців на прикладі години запитань до Уряду: чи сумлінно парламентарі слухають доповіді Прем’єр-міністра та Кабміну?

Побачимо наживо та з’ясуємо у народних обранців Сергія Алєксєєва (Блок Петра Порошенка), Геннадія Кривошеї(«Народний фронт»), Ольги Червакової (Блок Петра Порошенка), Олега Барни (Блок Петра Порошенка) та Ірини Єфремової («Народний фронт»).

Як боротися з «кнопкодавством» у фракції, чому все ж таки потрібна автобаза для Парламенту та чи сприятиме деолігархізації державне фінансування партій? З'ясуємо думку віце-спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

Довідково:                                                                                                                                   
Громадянська мережа ОПОРА – це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні.  
           
Фейсбук | Твіттер(#дорогідепутати; #рада8; #rada8; #opora; #опора)