Дорогі Депутати

Кошторис Верховної Ради 2013 року

Кошторис ВР: матеріальна допомога, ВІП-термінали, пенсії.

Журналістам програми "Дорогі депутати" на ТВі потрапив до рук проект скандального кошторису Верховної Ради на 2013 рік. Зокрема, цьогоріч передбачається збільшити витрати на утримання парламенту та забезпечення діяльності депутатів. У 2013 році пропонують збільшити кошторис до 850 мільйонів гривень. Минулого року було 784 млн грн. Які основні статті видатків? Це оплата праці народних депутатів, помічників – 334 млн грн, а ще 300 млн грн – забезпечення діяльності ВР загалом.


Наcкільки ж збільшаться видатки? У проекті пропонують додати грошей для колишніх народних депутатів – на 42 млн грн більше дістанеться "ексам". На 24 млн більше обійдеться проживання депутатів. "Іще 16 млн грн – це матеріальна допомога депутатам. Варто зазначити, що таку допомогу депутатам скасували торік, тепер її хочуть поновити. І фактично 36 тис. грн одноразово зможуть отримати депутати на руки – це дві зарплати, і в ці 16 млн грн закладена допомога для кожного депутата", – прокоментувала ведуча програми "Дорогі депутати" Юлія Банкова.


Окрім того, журналісти дізналися, на чому менш за все намагаються ощадити народні депутати. Тож зовсім економити їм не хочеть на ВІП-терміналах і допомозі при виході на пенсію. Кожному з екс-депутатів, який піде "бавити внуків і город садити", перепаде по 70 тис. грн. Нардепи передбачають у проекті, що цьогоріч на пенсію піде 71 особа, котра колись гордо носила значок з написом "народний депутат України".