Дорогі Депутати

Дорогі Депутати від 1 березня 2013

Програма "Дорогі депутати", яку готує телеканал ТВі спільно з мережею "Опора", уклала рейтинг найбільш безглуздих законопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді, відвідала округ, де балотувався син прем'єр-міністра Олексій Азаров та порахувала, хто і скільки законопроектів зареєстрував у лютому.

У програмі дивіться таке:
"Мажоритари" в гостях в Олексія Азарова.
Парламентська математика: за лютий у Раді зареєстрували 275 законопроектів. 
Найбезглуздіші законопроекти народних депутатів.
Чи знають народні обранці злодіїв у законі? 

Програма "Дорогі депутати", яку готує телеканал ТВі спільно з мережею "Опора", уклала рейтинг найбільш безглуздих законопроектів, зареєстрованих у Верховній Раді.

На першому місці – проект комуністів Ірини Спіріної та Петра Цибенка, що пропонує примусове лікування від наркотичної залежності та алкоголізму у психіатричних клініках. На думку нардепів, алкоголізм – це психічний розлад. У своєму проекті вони посилаються на досвід 80-х років у Радянському Союзі.

Друга позиція – "регіонал" Антон Яценко і проект про посилення відповідальності за зберігання та збут наркотичних засобів, а також їхніх аналогів. Яценко пропонує сувору відповідальність аж до довічного ув'язнення.

"Досі Україна йшла у напрямку декриміналізації таких статей. Усі країни ідуть цим шляхом. Наркоманія – хвороба суспільства. А знаючи ситуацію у правоохоронних органах, не ті люди стануть крайніми", – вважає ведучий програми Андрій Сайчук.

На третьому місці – кримський депутат Лев Миримський, який зареєстрував проект про наділення громадян правом мати подвійне громадянство. На його думку, це забезпечить українців правом достойного заробітку за кордоном, полегшить можливість отримання іноземної освіти, врятує від політичних криз та дефолтів.

"Це буде точно посилювати російські впливи: громадяни забудуть, хто їхній президент, можуть голосувати і за Путіна", – жартує Сайчук.

Зірка YouTube і водночас мер міста Слов'янська Неля Штепа віддала свою громадську приймальню, яка розташована на першому поверсі міськради, народному депутатові Олексію Азарову, синові прем'єр-міністра України Миколи Азарова.

Сам нардеп востаннє був у Слов'янську ще в січні. Про це ТВі розповів помічник Азарова-молодшого, якого журналісти застали у приймальні в мерії.

В інтерв'ю ТВі пані Штепа зізналася, що вважає Азарова найкращим депутатом і що Слов'янську інші донецькі міста тепер заздрять. Адже Азаров-молодший успішно лобіює інтереси Слов'янська в уряді та щедро оплачує потреби містян із власної кишені. Бо такий депутат – "це як виграш в лотерею". 

"Нам заздрять усі міста України. Не тому, що він син прем'єра, а через те, що дієва людина", – заявила пані Штепа.

Градоначальницю не розчаровує те, що Олексій Азаров нечастий гість у місті: "Він вирішує питання в Києві. Не обов'язково бути тут, щоб допомагати мешканцям округу", – запевнила голова міста.

Відповідаючи на питання ТВі, чи правда те, що вона колись сказала, нібито обере того, хто заплатить більше, – Неля Штепа відповіла: "Я – мер-жінка. Знаєте, може, сказала більш емоційно, але однозначно: хотіла б, аби прийшов депутат, який може вирішити проблеми міста. Я не люблю скупих чоловіків. Він добрий, він не жадібний. Стільки дитячих майданчиків, стільки обладнання", – зауважила мер.

Олексія Азарова обрали по округу №47 (місто Слов'янськ, Олександрівський, Слов'янський райони). Він висуванець Партії регіонів. 

Упродовж виборчої кампанії Азарову закидали непрямий підкуп виборців: продуктові набори для ветеранів та рюкзаки для дітей, відкриття газогону, два нові тролейбуси (які Слов'янську передав Донецьк), відкриття десятків дитячих майданчиків і встановлення іменних лавочок.

Під час виборів невідомі обстріляли автівку конкурента Азарова Святослава Ципіна, кандидата в депутати від Партії зелених. Ципін зняв свою кандидатуру. Наприкінці грудня 2012 року Ципіна заарештували. Його однопартійці заявили, що це помста за фіксування Ципіним порушень з боку кандидата Азарова.