Новини

Звіт щодо діяльності народного депутата України Демчака Руслана Євгенійовича у виборчому окрузі №18 за період з 1 по 31 жовтня 2015 року

Звіт щодо діяльності народного депутата України Демчака Руслана Євгенійовича у виборчому окрузі №18 за період з 1 по 31 жовтня 2015 року

 

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Народний депутат України Руслан Демчак відвідує округ не лише в період, відведений Верховною Радою для роботи в окрузі. Під час візитів у рамках відзначення професійних свят чи участі в урочистостях різного рівня депутат спілкується з виборцями та організовує особисті прийоми.

У жовтні депутат зустрічався із головами селищних та сільських рад, вчителями загальноосвітніх шкіл, керівниками та лікарями фельдшерсько-акушерських пунктів та директорами дитячих навчальних закладів. На зустрічах Руслан Демчак обговорював та роз’яснював питання об’єднання територіальних громад та їх перспективи, порядок отримання субсидій та регулювання цін на комунальні послуги, можливості дотацій на медицину та прогнози на валютному ринку.

Таблиця 1.  Особиста активність народного депутата України Демчака Руслана Євгенійовича у виборчому окрузі №18 у період з 1 по 31 жовтня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 22.10
2015
Місто Іллінці Зустріч із громадським активом Іллінецького району Виборці, громадські активісти

Руслан Демчак разом із головою Вінницької облдержадміністрації Валерієм Коровієм провели зустріч із громадським активом Іллінецького району.

Збори були присвячені обговоренню соціально-економічного розвитку району та основних позицій діяльності регіональної влади. Піднімались також питання децентралізації та добровільного об’єднання територіальних громад.

Прес-служба народного депутата
2 22.102015 Місто Іллінці Зустріч з колективом Іллінецької загальноосвітньої школи №1 Педагогічний колектив,  батьки

Руслан Демчак та голова ОДА Валерій Коровій відвідали Іллінецьку загальноосвітню школу №1, де вони зустрілися з педагогічним та батьківським колективом закладу. Головне питання, що було підняте – підключення опалення в школі.

Прес-служба народного депутата
3 22.102015 Місто Іллінці

Зустрічі з колективами шкіл

Педагогічні працівники

Руслан Демчак відвідав Допоміжну школу-інтернат для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування та загальноосвітню школу I-III ступенів у селищі міського типу Ситківські Немирівського району. Також у місті Немирів народний депутат відвідав  загальноосвітню школу I-III ступенів №2.

Прес-служба народного депутата
4 23 жовтня

Cело Струтинка Липовецького району.

Зустрічі з жителями села Виборці

Руслан Демчак відвідав село Струтинка Липовецького району.

Питання, що обговорювались на зустрічах із жителями: роз'яснення щодо децентралізації, реформи, які планують проводити найближчим часом, транспортне сполучення між селами та районними центрами

Прес-служба народного депутата
5 23.102015 Село Лукашова Липовецького району Зустріч з жителями села Виборці

Руслан Демчак відвідав село Лукашова.

Питання, що обговорювались на зустрічах із жителями: роз'яснення щодо децентралізації, реформи, які планують проводити найближчим часом, транспортне сполучення між селами та районними центрами

Прес-служба народного депутата
6 23.102015 Місто Липовець Зустріч із працівниками Центральної районної лікарні, Липовецької обласної лікарні відновного лікування дітей Працівники лікарні

Руслан Демчак провів зустріч із працівниками Центральної районної лікарні, Липовецької обласної лікарні відновного лікування дітей. Питання, що обговорювались із медичним персоналом та керівниками: фінансування медичних установ та реформа медицини.

Прес-служба народного депутата
7 23.102015 Місто Липовець Зустріч із працівниками лікарні Медичний персонал Нардеп зустрівся з працівниками КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та відділення швидкої допомоги. Прес-служба народного депутата

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

За жовтень місяць Руслан Демчак подав два депутатських запити: щодо приватизації ПАТ «Державний земельний банк» та щодо службового розслідування діяльності Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України.

Народним депутатом Русланом Демчаком у жовтні, у співавторстві з іншими народними депутатами, подано проект Закону про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів, проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям» щодо соціального захисту членів сімей учасників антитерористичної операції та проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

Народний депутат протягом досліджуваного періоду регулярно інформує про свою діяльність на власному сайті та в соцмережах, також зафіксовано кілька звітних публікацій у регіональних друкованих та інтернет-ЗМІ.

Активність депутата у соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

На сторінці народного депутата у Facebook за звітний період з’явилося 13 записів, що переважно дублюють публікації на сайті депутата та інформацію, що поширює прес-служба.

Таблиця 2. Аналіз публікацій на офіційній веб-сторінці народного депутата України Демчака Руслана Євгенійовича у період з 1 по 31 жовтня 2015 р.

Адреса сайту/сторінки http://demchak-ruslan.com.ua/news.html Перелік назв публікацій на сайті (з розділу «Новини»)
Кількість усіх публікацій 6

1. Руслан Демчак виступив перед слухачами курсу Школи помічника народного депутата

2. Руслан Демчак про децентралізацію

3. 2016 рік буде більш заможним, ніж нинішній – Руслан Демчак

4. Руслан Демчак про надання реальної соціальної допомоги сім’ям учасників АТО

5. Руслан Демчак: «Україна може допомогти Казахстану торгувати в європейській зоні вільної торгівлі»

6. Руслан Демчак: «Для розвитку підприємництва в Україні необхідно стимулювати державі: ділову активність, дерегуляцію та інвестиційну привабливість»

7. Руслан Демчак взяв участь у парламентських слуханнях «Розвиток підприємництва в Україні та підтримка малого і середнього бізнесу»

8. Руслан Демчак в програмі "Трибуна" на телеканалі Вінтера розповідає про газ, деолігархізацію, підняття заробітних плат та пенсій, підтримку України на міжнародному рівні, про об’єднання місцевих громад та прогнози розвитку України на 2016 рік

9. Руслан Демчак взяв участь у засіданні Цільової команди з реформування фінансового сектору України

Кількість  публікацій за тематиками:  

Позиція/думка депутата з приводу того чи іншого питання/

законопроекту/проблеми

6
Повідомлення про діяльність депутата у парламенті/комітетах  
Повідомлення про діяльність депутата у окрузі  

Привітання зі святами/заява з приводу події

 
Відео (напр. з участю депутата у ток-шоу)  
Передрук повідомлення ЗМІ про депутата  
   

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

За звітній період зафіксовано лише кілька публікацій в інтернет-виданнях про те, що нардеп побував на Іллінеччині та матеріали поширені прес-службою депута. Про діяльність Руслана Демчака також повідомляє веб-сайт Вінницької територіальної організації БПП «Солідарність».

Таблиця 3.  Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Демчака Руслана Євгенійовича – представника виборчого округу №18 у період з 1 по 31 жовтня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1 21.10.2015 Іллінецька міська рада 
Вінницької області 
Офіційний сайт
Голова обласної державної адміністрації відвідав Іллінецький район Стаття про діяльність депутата у окрузі

Нейтральне

У місті Іллінці перебував з робочим візитом голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій. Також район відвідав народний депутат від нашого округу Руслан Демчак. http://goo.gl/XB13hA
2 23.10.2015 Европейская Правда Руслан Демчак посетил Иллинецкий район Винницкой области Стаття про діяльність нардепа в окрузі Нейтральне Матеріал про те, що нардеп відвідав Іллінецький район http://goo.gl/zvekDY
3 2.10.2015 ВінницяОК

Руслан Демчак: «Стимулювати ринок потрібно не через споживчі кредити, а через виробництво»

 

Матеріал про виступ народного депутата

 

Нейтральне

Матеріал про виступ на парламентських слуханнях «Розвиток підприємництва в Україні та підтримка малого і середнього бізнесу»

http://goo.gl/Y4joWr
4 2.10.2015 Vinnitsa LIFE Руслан Демчак: «Для стимулювання розвитку підприємництва в Україні необхідно стимулювати державі: ділову активність, дерегуляцію та інвестиційну привабливість»

Матеріал про виступ народного депутата

 

Нейтральне

Матеріал про виступ на парламентських слуханнях «Розвиток підприємництва в Україні та підтримка малого і середнього бізнесу»

http://goo.gl/vneE05

Висновок

У жовтні 2015 року Руслан Демчак, як і в попередні місяці, активно здійснював роботу в окрузі шляхом проведення публічних заходів та зустрічей з виборцями. Протягом місяця депутат разом з колегами зареєстрував три законопроекти та подав два депутатські запити. Руслан Демчак завжди відвідує округ у період, відведений ВР для роботи в окрузі, а також райони Вінницької області, що не входять до меж його округу.