Новини

ЗВІТ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА РУСЛАНА ДЕМЧАКА ЗАДВІ СЕСІЇ РОБОТИ ВРУ (ПЕРІОД З 27.11.2014 ПО 17.07.2015)

ЗВІТ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА РУСЛАНА ДЕМЧАКА ЗАДВІ СЕСІЇ РОБОТИ ВРУ (ПЕРІОД З 27.11.2014 ПО 17.07.2015)

 

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників. Основну увагу спостерігачі ОПОРИ зосереджують на відвідуваності пленарних засідань ВРУ, законодавчій роботі, роботі в окрузі, виконанні передвиборчої програми. Вашій увазі пропонуємо звіт депутата-мажоритарника Вінницької області – Руслана Демчака (ОВО № 18).

Контакти:

Веб-сайт: http://ruslan-demchak.com.ua/

Facebook: https://www.facebook.com/DemchakRuslanYevhenovych  

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

  КІЛЬКІСНІ ПОКАЗНИКИ РОБОТИ (заповнюється ОПОРОЮ)
  Відвідуваність пленарних засідань ВРУ(%) 91%
  За письмовою реєстрацією 78 присутній, 8 відсутній
  За електронною реєстрацією  52 присутній, 34 відсутній
  Відвідуваність засідань Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності 92% (19 присутній, 2 відсутній)
  ЗАКОНОДАВЧА РОБОТА
1. Кількість поданих законопроектів, всього 19
  Кількість законопроектів, що стали чинним актом ---
  Кількість поданих законопроектів загальнодержавного значення 14
 

Перелік таких законопроектів:

  1. Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення порядку застосування податкового компромісу (2593)
  2. Про  внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" щодо уточнення та приведення у відповідність об'єкта оподаткування для платників, що обрали спрощену систему оподаткування (2229)
  3. Про внесення змін до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" щодо уточнення та приведення у відповідність об'єкта оподаткування із чинними положеннями податкового законодавства (2229-1)
  4. Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (2280а)
  5. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення довіри між позичальниками та кредиторами (2286а)
  6. Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" (щодо строків здійснення розрахунків у галузі ПЕК) (2336)
  7. Про внесення зміни до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (щодо банкрутства окремих підприємств) (2357)
  8. Про внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо сфери застосування закону) (2441)
  9. Про внесення змін до статті 8 Закону України "Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків" (2449)
  10. Про споживче кредитування (2455)
  11. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг (2456)
  12. Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо доступу до інформації про платників податку (2460а)
  13. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо масштабного стимулювання вітчизняного виробництва, залучення прямих іноземних інвестицій та розвитку малого та середнього підприємництва) (2143а)
  14. Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження об'єктів культурної спадщини (2225а) 
  Кількість поданих законопроектів  локального значення, спрямованих на вирішення проблем округу 5
 

Перелік таких законопроектів:

  1. Про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (щодо забезпечення права на пільговий проїзд найменш захищеним верствам населення) (2919)
  2. Про внесення зміни до пункту 3 Розділу III "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" щодо осіб, які займають посади голів сільської, селищної рад та міських голів (2506)
  3. Про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами (1159)
  4. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села (2089)
  5. Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо поліпшення умов оформлення оренди земельних ділянок) (2137а)
2. Кількість депутатських запитів, всього 15
  Кількість запитів, на які отримана відповідь 14
  Кількість запитів, за якими було вирішено або дано рух для вирішення піднятих в них питань 5
  Кількість поданих запитів щодо питань загальнодержавного значення 10
 

Перелік таких запитів:

  • Депутатський запит щодо порушення процедури проведення виборів до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. 
  • Депутатський запит щодо порядку спрямування освітньої субвенції із поточних видатків на капітальні. 
  • Депутатський запит щодо порушення процедури тендерних закупівель. 
  • Депутатський запит щодо надання інформації про розподіл обсягів державного замовлення між вищими навчальними закладами України для державних потреб у 2015-2016 навчальному році. 
  • Депутатський запит щодо діяльності сумнівних інтернет-ресурсів України. 
  • Депутатський запит щодо коштів на ремонт доріг, залучених під державні гарантії Державним агентством автомобільних доріг. 
  • Депутатський запит щодо трансляції українських телеканалів в кабельних мережах Республіки Казахстан. 
  • Депутатський запит про допуск підприємств до участі в спеціалізованих аукціонах з продажу скрапленого газу для побутових потреб населення. 
  • Депутатський запит щодо змін в нормативну базу комісії з цінних паперів та фондового ринку. 
  • Депутатський запит щодо встановлення "зеленого" тарифу на електроенергію. 
  Кількість поданих запитів щодо питань вирішення проблем округу 2
 

Перелік таких запитів:

  • Депутатський запит щодо надання субвенції на фінансування програм-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування. 
  • Депутатський запит щодо повернення кредиторської заборгованості за ремонт доріг.  
3. Кількість виступів 12
 

Основна тематика виступів:

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо відновлення норм, які передбачають звільнення від сплати земельного податку

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про екстрену медичну допомогу" (щодо забезпечення справедливої оплати праці працівників бригад екстреної медичної допомоги)

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розбудови інституційної спроможності Національного банку України

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України для розширення інструментарію щодо виведення неплатоспроможних банків з ринку

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку

  РОБОТА У ОКРУЗІ
4. Кількість громадських приймалень у окрузі 5
5. Кількість громадських приймалень поза округом 1
6.

Кількість та ПІБ помічників-консультантів

З поширенням дії Закону України «Про державну службу»: Антонюк Леся Йосипівна, Середа Тетяна Володимирівна, Василенко Сергій Володимирович, Гома Ірина Володимирівна

На громадських засадах: Бенцлер Юлія Вікторівна, Бобрик Володимир Володимирович, Гаврильчук Ірина Борисівна, Гаркавенко Сергій Вікторович, Гринчук Алла Андріївна, Мадіянська Аліна Анатоліївна, Майданюк Роман Миколайович, Марухно Віктор Петрович, Найда Віра Миколаївна, Никитюк Володимир Олексійович, Стужук Валентин Григорович, Фурман Юлія Юріївна, Шкобінова Наталя Володимирівна, Школьний Ігор Сергійович, Шпортун Назарій Володимирович

19
7. Кількість днів особистого прийому громадян округу (за звітний період) 19
 

Перелік дат здійснення особистого прийому:

У кожному з 5-ти районів (Погребищенський, Немирівський, Липовецький, Оратівський, Іллінецький) бути проведені особисті прийоми громадян протягом цілого дня у наступні тижні:

23.02 – 27.02

30.03 – 03.04

25.05 – 29.05

23.06 – тільки в Погребищі

Крім того, після проведений семінарів у кожному районі о другій половині дня теж проходили особисті прийоми виборців

8. Кількість громадян на особистому прийомі 216
9. Кількість звернень громадян (усних та письмових) Більше 2000 чол.
10. Кількість депутатських звернень 107
 

Основна тематика і адресати звернень:

Органи місцевого самоврядування, органи виконавчої гілки, медичні заклади, правоохоронні органи, міністерства та відомства, управління.

Тематика: земельні питання, порушення прав громадян, лікування, пільги, екологічні питання, питання малозабезпечених верств населення, соціальні питання, проблемні питання округу

11. Кількість проведених колективних зустрічей з громадянами округу 15
 

Надайте приклади, з нагоди чого зазвичай відбувались такі зустрічі (свят, публічних обговорень тощо):

У січні у Іллінецькому, Немирівському, Погребищенському, Липовецькому та Оратівському районах за сприяння Народного депутата України Демчака Руслана Євгенійовича організовано та проведено семінари щодо змін у бюджетному та податковому кодексах, прийнятих Верховною Радою.

У квітні за ініціативи народного депутата України - Руслана Демчака для голів сільських, селищних, міських рад Немирівського, Іллінецького, Оратівського, Липовецького та Погребищанського районів проведено форум «Перші кроки територіальних громад на шляху децентралізації влади».

24 липня народний депутат України Руслан Демчак провів роз’яснюючий семінар щодо головних змін Закону «Про місцеві вибори» (№2831-3), який було прийнято Верховною Радою 14 липня. Захід відвідали понад 70 осіб п’яти районів області.

У лютому в Погребищі та Іллінцях пройшли колективні зустрічі із керівниками держустанов та комунальних закладів, а в Липовці із підприємцями району, а в Оратові у травні Руслан Демчак відвідав урочисту лінійку з нагоди закінчення навчального року. 

12.

Які громадські заходи/благодійні ініціативи було організовано у окрузі?

В кожному районі були створені громадські організації для захисту прав учасників АТО та їх сімей, надруковані і роздані Посібники для учасників АТО. Були проведені громадські заходи з озеленення територій районів, безкоштовні бізнес-тренінги для підприємців.

13.

Як регулярно, у який спосіб і де Ви інформуєте виборців про свою депутатську діяльність? 

Протягом роботи у ВР, інформація публікується на особистій сторінці народного депутата та на його сайті. Крім того, Руслан Демчак є гостем телевізійних програм національних телеканалів.

У разі відвідування округу – проводяться особисті зустрічі та колективні зібрання.

Інформація також регулярно публікується у районних газетах округу Немирівського, Іллінецького, Оратівського, Липовецького та Погребищанського районів.

Крім того, інформація подається у газеті БПП, що також розповсюджується по Вінницькій області.

Під час перебування у Вінниці Руслан Демчак бере участь у програмах ВДТ 6, де також звітує про свою роботу.

Про свою діяльність також завжди інформуємо громадські організації. Один із останніх звітів підготовлено для Rada_Report_Challenge

http://demchak-ruslan.com.ua/pub_user/demchak_edited2.pdf 

14.

Чи реалізували ви своє право на участь у роботі сесій органів місцевого самоврядування (зазначте дату, місце, привід, результати)?

У роботі сесій органів місцевого самоврядування приймають участь мої помічники у кожному районі.

15.

Чи, у який спосіб та як часто Ви залучаєте до розгляду пропозицій громадян посадових осіб органів місцевого самоврядування?

Посадові органи місцевого самоврядування регулярно і невідкладно повідомляються про пропозиції та проблемні питання громадян, жителів їх району шляхом листів, або усних звернень помічників, які працюють безпосередньо з виборцями в окрузі. Разом з ними шукаємо шляхи вирішення проблем чи реалізації пропозицій громадян.

16.

Як часто за звітний період Ви реалізували своє право на виступ у державних ЗМІ з питань своєї діяльності (ТБ, радіо, пресі)?

Під час перебування у Вінниці Руслан Демчак бере участь у програмах ВДТ 6, де також звітує про свою роботу.

Фактично, це відбувається 1 раз на два місяці.

Частіше відбувається участь у програмах та ток-шоу національних телеканалів.  

17.

Як часто Ви користувалися правом друкувати авторські матеріали у ЗМІ (надайте список публікацій)?

Мінімум один раз на місяць інформація про діяльність депутата (депутатські ініціативи, законотворча діяльність, звіти про діяльність, подяки жителів округу, загальні інтерв’ю роз’яснюючого характеру тощо) публікується у районних газетах округу Немирівського, Іллінецького, Оратівського, Липовецького та Погребищанського районів.

Неповний список публікацій:

Руслан Демчак провів семінар щодо головних змін Закону «Про місцеві вибори»

Звіт народного депутата України Руслана Демчака за 6 місяців роботи

Руслан Демчак: «Головне в скрутний час для країни не бути байдужим, і тоді сильні у єдності ми подолаємо всі негаразди»

Руслан Демчак ініціює створення в окрузі Громадських організацій для захисту прав учасників АТО

Руслан Демчак: «Диспаритет цін на продукцію сільськогосподарської промисловості, що споживається населенням, в десятки разів перевищує їхню реальну закупівельну вартість»

Руслан Демчак посетил Республику Казахстан с рабочим визитом

За ініціативи народного депутата України Руслана Демчака проведено Форум «Перші кроки територіальних громад на шляху децентралізації влади»

Руслан Демчак: «В Україні близько 18 млн осіб мають право на пільги і компенсації. На отримання компенсації можуть розраховувати сім’ї, в яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму»

Законодавчі ініціативи Руслана Демчака на запит громадян

Руслан Демчак: Критики голови Нацбанку свідомо уникають серйозного аналізу причин, зводячи все до дій його голови. Це політично вигідно, звалити все на владу, або пояснити діями однієї людини

Голос народу – почутий: парламентарі виступають за вільний доступ громадян до водойм

18.

Чи користувалися Ви правом на безоплатну правову допомогу для вирішення проблем громадян правового характеру?  Як часто? 

Ні

19.

Чи брали Ви участь у громадських слуханнях з питань, що стосуються Вашого виборчого округу? У Яких саме та коли?

Ні

20.

Чи працювали Ви в напрямку залучення коштів, ресурсів для свого округу від третіх сторін – благодійних фондів, проектів розвитку міжнародних інституцій, інвесторів, програм соціальної відповідальності представників великого бізнесу тощо? Якщо так, то назвіть проблему і суму, що пішла на її вирішення, донора такої допомоги.

На постійній основі активно займаємося поданням заявок та підготовкою проектної документації на конкурси та гранти, щоб отримати кошти від міжнародних та місцевих донорів на реалізацію проектів, які спрямовані та вирішення проблем округу. Станом на зараз йдуть процеси відбору заявок та визначення переможців. Проблематика: енергоефективність, проблеми з водопостачанням і сміттєзвалищами, покращення умов навчання та дозвілля дітей і т.п. 

21.

Яку і кому благодійну допомогу Ви надавали? Кошти з яких джерел Ви для цього використовували?

Благодійна допомога різного характеру та всім категоріям громадян, організаціям: починаючи від одягу, будівельних матеріалів, медикаменти, коштів на  лікування та реабілітацію, комп’ютерна техніка та меблі та багато ін.

Особисті кошти, кошти на виконання депутатських повноважень.

22.

Яка сума коштів була отримана Вами за звітний період для виконання депутатських повноважень, а також які були напрямки її використання?

Біля 40 тис грн., які були спрямовані на виконання депутатських повноважень.

Частина цих коштів пішли виборцям на матеріальну допомогу. Решта – на школи, садочки, лікарні, поліклініки. Ці гроші повинні отримати люди, що їх потребують, – малозабезпечені, багатодітні, інваліди тощо. Також гроші повинні спрямовуватись на нагальні соціальні проблеми міста.

ВИКОНАННЯ ПЕРЕДВИБОРЧОЇ ПРОГРАМИ
23.
Які положення Вашої передвиборчої програми були виконані?
 
Зміцнення боєздатності української армії, піднесення авторитету і ваги в суспільстві професії військовослужбовця.
 За моєю ініціативою в кожному з п’яти районів округу були створені громадські організації для захисту прав учасників АТО та їх сімей, надруковані і роздані Посібники для учасників АТО з детальним роз’ясненням їх прав та пільг.
Крім того надавалася допомога для місцевих військоматів у вигляді меблів та офісної техніки, цільова допомога учасникам АТО (починаючи від забезпечення формою і закінчуючи організацією реабілітації), юридична допомога у вирішенні проблем з отриманням житла, земельних ділянок і т.п.
Також голосував за законопроект про внесення змін до Закону України "Про очищення влади" щодо додаткових заходів із забезпечення обороноздатності держави № 1841, який був підписаний Президентом 30.01.15
 
Законодавче забезпечення механізму люстрації та оновлення кадрів.
Є співавтором законопроекту № 2280а від 03.07.2015 Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" щодо Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, який в тому числі передбачає, що до складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти не може входити особа, відомості про яку внесені до Єдиного державного реєстру осіб, щодо яких застосовано положення Закону України “Про очищення влади”.
Голосував «ЗА» неприпустимість призначення на керівні посади в державних адміністраціях раніше засуджених осіб або осіб, кримінальні справи відносно яких зараз розглядаються судами.
 
Розвиток місцевого самоврядування:
Регулярно особисто проводжу тренінги, семінари та форуми для органів місцевого самоврядування стосовно важливих законодавчих змін, наприклад до Бюджетного та Податкового Кодексів, добровільного об'єднання територіальних громад, нової системи місцевих виборів.
Є автором законопроекту № 2441 від 20.03.2015 про внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо сфери застосування закону), яким передбачається адаптувати поріг вартості предмета закупівлі для товару (товарів), послуги (послуг), робіт до теперішньої ринкової вартості товарів та послуг, ціни на які збільшилася у зв’язку із девальвацією національної валюти, а також зняти навантаження із державних установ, які наразі вимушені проводити в рази більше відкритих торгів, що заважає державним установам виконувати свої безпосередні функції, оскільки постійне проведення торгів вимагає значного людського ресурсу та часових затрат.
Спільно з групою інших народних депутатів розробляв і є співавтором наступних законопроектів:
  • № 1159 від 02.12.2014 Проект Закону про деякі заходи щодо посилення ролі територіальних громад в управлінні земельними ресурсами;
  • № 2137а від 22.06.2015 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо поліпшення умов оформлення оренди земельних ділянок);
  • № 2919 від 20.05.2015 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (щодо забезпечення права на пільговий проїзд найменш захищеним верствам населення).
  • Також голосував «за» за законопроекти, які спрямовані безпосередньо на розвиток місцевого самоврядування:
  • № 2217а від 01.07.2015 Проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)
  • Метою запропонованих змін є відхід від централізованої моделі управління в державі, забезпечення спроможності місцевого самоврядування та побудова ефективної системи територіальної організації влади в Україні, реалізація повною мірою положень Європейської хартії місцевого самоврядування, принципів субсидіарності, повсюдності і фінансової самодостатності місцевого самоврядування.
  • № 2639 від 10.04.2015 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо забезпечення функціонування місцевого самоврядування);
  • № 2554 від 06.04.2015 Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо поновлення гарантій пенсійного забезпечення виборним особам місцевого самоврядування та науковим працівникам)
  • № 2489 від 30.03.2015 Проект Закону про службу в органах місцевого самоврядування
  • № 2984 від 02.06.2015 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг.

Реалізація принципу підзвітності державних органів народу

Підтримую відкритість та підзвітність державних органів народу в першу чергу через власні регулярні звіти своєї роботи та роботи Парламенту у різних ЗМІ.
Окрім того, Р.Є.Демчак відкритий до співпраці із громадськими організаціями, які висвітлюють роботу народних депутатів на своїх ресурсах.

Зменшення кількості податків та захист бізнесу від необґрунтованих перевірок

Підтримую законодавчі ініціативи спрямовані на зменшення кількості податків та захист бізнесу від необґрунтованих перевірок, наприклад, наразі вже чинний законопроект, за який я голосував, № 2004 від 03.02.2015 про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо зменшення податкового тиску на платників податків). Прийняття законопроекту сприяє покращенню загального стану підприємницького середовища, налагодженню партнерських відносин між бізнесом та контролюючими органами, позитивно впливає на фінансове становище суб’єктів господарювання.
 
Законодавче забезпечення соціальних виплат і пільг учасникам АТО та членам їх родин;
Першочерговим обов’язком держави в умовах сьогоднення вважаю має бути забезпечення соціальних виплат і пільг учасникам АТО, не лише на законодавчому рівні, але і в реальному житті. Неодноразово надходили звернення про порушення законних прав учасників бойових дій, членів їх сімей. Ці заявки зажди були пріоритетними і жодна не залишилася поза увагою. Була надана допомога в отриманні земельної ділянки, належних житлових умов, лікування, наданні соціальних виплат і гарантій та ін.
Мною були підтримані всі законопроекти, які стосувалися законодавчого забезпечення пільг та прав учасників АТО та членам їх родин, зокрема:
  • Проект Закону про внесення змін до законів України "Про охорону дитинства" та "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо державної підтримки учасників антитерористичної операції та їх дітей з метою здобуття освіти № 2105 від 11.02.2015, який 03.06 вже підписаний Президентом.
  • Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо оздоровлення дітей учасників бойових дій, дітей, один із батьків яких загинув у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або під час масових акцій громадянського протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи №2788-д від 30.06.2015, який 28.07.15 року вже підписаний Президентом.
  • Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо належного соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей (про справедливе призначення та надання субсидій) № 2074а від 15.06.2015
  • Проект Закону про внесення доповнень до Закону України "Про судовий збір" щодо звільнення від сплати судового збору учасників антитерористичних операцій та членів сімей загиблих № 1329 від 09.12.2014
  • Проект Закону про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (щодо соціальних і майнових гарантій учасникам добровольчих батальйонів) № 1684 від 30.12.2014
  • Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо медичного забезпечення учасників бойових дій № 1745 від 14.01.2015
  • Сприяння покращенню матеріально-технічного забезпечення шкіл
  • 17.07.15 року був направлений депутатський запит до Міністерства освіти і науки України щодо порядку спрямування освітньої субвенції із поточних видатків на капітальні, результатом якого стало прискорення внесення змін Кабінетом Міністрів до Порядку і умов, що визначають механізм надання освітньої субвенції, який після внесених змін дозволила місцевим бюджетам спрямовувати освітню субвенцію на капітальні видатки, тобто покращення матеріально-технічної бази шкіл, а не тільки на поточні видатки.
  • 24.04.15 року направлений депутатський запит до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо надання субвенції на фінансування програм-переможців Всеукраїнського конкурсу проектів розвитку місцевого самоврядування.
 
Законодавче закріплення надходження до місцевих бюджетів сільськогосподарського податку в розмірі 4,5% від нормативно-грошової оцінки землі;
Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» та Законом України від 28.12.2014 року №79-VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин», які були прийняті народними депутатами України VIII скликання, внесено зміни, якими зокрема передбачається, що для платників єдиного податку 4 групи (сільгоспвиробників) розмір ставок податку з 1 га сільськогосподарських угідь у відсотках бази оподаткування становить: для ріллі, сіножатей і пасовищ - 0,45.
 Зміни, внесені до Бюджетного кодексу України, збільшили базу доходів місцевих бюджетів. Якщо у 2014 році єдиний податок  зараховувався до бюджету розвитку, то тепер він є складовою частиною загального фонду місцевих бюджетів.
 
Відродження національних традицій, пам’яток історії та культури;
Є співавтором законопроекту № 2225а від 02.07.2015 Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження об'єктів культурної спадщини.
Завданням даного законопроекту є удосконалення законодавчого механізму охорони об’єктів культурної спадщини та традиційного середовища історико-культурних заповідників з метою їх збереження.
Законопроектом пропонується ввести законодавчі обмеження будівництва на території історико-культурних заповідників, обмеживши поверховість нового будівництва та заборонити нове будівництво на території буферних (охоронюваних) зон об’єктів включених до Списку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО в Україні.
Крім цього, пропонується внести зміни до Кримінального кодексу України передбачивши відповідальність не тільки за умисне пошкодження, знищення або руйнування об’єктів культурної спадщини, але і за бездіяльність, внаслідок якої відбувається знищення зазначених об’єктів. Також в Кодексі України про адміністративні правопорушення, передбачається збільшення розміру штрафів за порушення вимог законодавства про охорону культурної спадщини.
 
Законодавче закріплення принципу справедливого розподілу прибутку між сільськогосподарськими товаровиробниками та посередниками.
Є співавтором законопроекту 2089 від 10.02.2015 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села.
Законопроект передбачає, що Держава встановлює мінімальні закупівельні ціни на незбиране сире товарне молоко у розрахунку за 1 кілограм (без урахування податку на додану вартість): для молока другого ґатунку – 4 грн. 00 коп.;
24.

Які положення Вашої передвиборчої програми у процесі виконання?

  • Поліпшення інвестиційного клімату на Вінниччині та створення нових робочих місць;
  • Пошук можливостей фінансування ремонту доріг між селами та районними центрами Вінниччини.
  • Депутатський запит щодо повернення кредиторської заборгованості за ремонт доріг до Міністерства фінансів України
  • Депутатський запит щодо коштів на ремонт доріг, залучених під державні гарантії Державним агентством автомобільних доріг до Міністерства фінансів України
  • Територіальна доступність медичної допомоги;
  • Поширення та підтримка сучасної української патріотичної ідеології;
  • Встановлення відповідальності за заподіяння шкоди родючим властивостям землі та довкіллю.
25.

Які положення Вашої передвиборчої програми ще не реалізовані?

  • Відновлення обов’язкових профілактично-діагностичних оглядів
  • Створення нових культурно-духовних та спортивно-оздоровчих проектів