Новини

Активність народного депутата України Руслана Демчака у виборчому окрузі №18 у червні 2015 року

Активність народного депутата України Руслана Демчака у виборчому окрузі №18 у червні 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

Протягом червня народний депутат України Руслан Демчак провів зустрічі із учасниками АТО у кожному районі округу №18 Вінницької області (Немирівський, Погребищенський, Іллінецький, Липовецький та Оратівський райони). Учасникі АТО зверталися із питаннями щодо надання пільг на житлово-комунальні послуги, можливості виділення земельних ділянок та купівлі житла за пільговими умовами чи за рахунок державного бюджету, а також врегулювання видачі посвідчень учасників бойових дій. На таких зустрічах зазвичай присутні начальники районних  відділів Держземагенства та керівники районів.

Наприклад, 23 червня Руслан Демчак побував з черговим робочим візитом на Липовеччині. Прийняв більше десятка людей, разом з головою райради Юрієм Науменком та першим заступником голови РДА Ольгою Дмитрів у малій залі райдержадміністрації. Також відбулася зустріч з учасниками АТО у Погребищі, в ході якої виникла ініціатива щодо створення в кожному районі громадських організацій для захисту прав учасників АТО, які потім мають бути зареєстровані районними органами влади, як ветеранські організації. Руслан Демчак також виступив із ініціативою надрукувати та розповсюдити серед учасників АТО округу інформаційні брошури «На допомогу захисникам Батьківщини: права і пільги для учасників АТО та членів їх сімей – підстави та порядок отримання, рекомендації, довідкова інформація», які були розроблені за підтримки Міністерства соціальної політики американською компанією FMI.

Ініціативи депутата спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

У червні Руслан Демчак подав три депутатських запити: до Міністерства оборони України – щодо порушення процедури тендерних закупівель, до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України – щодо неправомірних дій головуючого судді Рівненського апеляційного господарського суду Галини Бучинської, до Служби безпеки України – щодо діяльності сумнівних інтернет-ресурсів України.

У червні Руслан Демчак став співавтором Проекту Закону про забезпечення масштабної експортної експансії українських виробників шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту. Зокрема, запропонованим законопроектом передбачається визначити правові передумови для запровадження в Україні одного з механізмів державної підтримки експорту, а саме, створення державної установи з підтримки експорту, що здійснюватиме страхування (перестрахування) ризиків та гарантійні операції за зовнішньоекономічними угодами експортерів, а також здешевлення експортних кредитів, що опосередковано стимулюватиме розвиток економіки в цілому.

Також у червні Руслан Демчак став співавтором Проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо масштабного стимулювання вітчизняного виробництва, залучення прямих іноземних інвестицій та розвитку малого та середнього підприємництва. Метою прийняття закону є ліквідація конкурентних недоліків для представників малого та середнього бізнесу та вітчизняних виробників в порівнянні з іноземними компаніями та великими підприємствами.

Звітування депутата, інформування виборців про діяльність

За інформацією прес-служби народного депутата, підготовлено звіт за 6 місяців діяльності Руслана Демчака, який розміщено у Facebook. Інформування про його діяльність у Парламенті відбувалось переважно у формі повідомлень у пресі про подані ним законодавчі ініціативи.

Активність депутата у мережі Інтернет

На сторінці народного депутата в мережі Facebook за моніторинговий період з’явилося 9 записів. Тематика їх переважно та ж сама, що і публікацій на сайті депутата та інформації, яку поширює його прес-служба.

 Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Регіональні ЗМІ широко висвітлюють діяльність народного депутата. Інформаційні повідомлення, розміщені у місцевих ЗМІ в основному створені і поширені прес-службою депутата або на основі повідомлень прес-служби Руслана Демчака. Повідомлення стосується публічних заяв/коментарів депутата, інформації про його парламентську діяльність та візитів нардепа в округ.

Руслан Демчак взяв участь в обговоренні питання проведення місцевих виборів в ефірі програми «Політрада» на місцевому каналі  ВДТ (Вінницьке державне телебачення).

Таблиця. Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України Руслана Демчака у місцевих ЗМІ виборчого округу №18 у період з 1 по 30 червня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
1 15 червня Немирівський вісник Депутат від Вінниччини Демчак повідомив, що кредити у валюті для населення відмінять

Коментар народного депутата про кредити у валюті для населення

Нейтральне   Народний депутат України Руслан Демчак (ВО №18, Вінницька область) вважає, що закони, які на розгляді у парламенті, допоможуть позбутися проблеми реструктуризації валютних кредитів. http://goo.gl/uaJ3Cv
2 30 червня Press Point

Нардеп від Вінниччини Демчак вважає російську знижку на газ маркетинговим ходом

Коментар народного депутата Нейтральне

Руслан Демчак прокоментував рішення уряду Росії про надання Україні знижки на газ на третій квартал 2015 року

http://goo.gl/l0WCd7
3 5 червня Vinnitsa LIFE Руслан Демчак: «Диспаритет цін на продукцію сільськогосподарської промисловості, що споживається населенням, в десятки разів перевищує їхню реальну закупівельну вартість» Кометар народного депутата Нейтральне Анонсуючи розгляд законопроектів щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримку села (№2089 та 2089-1), народний депутат України Руслан Демчак пояснює, що наразі пропонується встановити мінімальну закупівельну ціну на незбиране сире товарне молоко другого ґатунку http://goo.gl/GQzPuQ
4 18 червня Vinnitsa LIFE

Депутат з Вінниччини Демчак прокоментував новації законодавства у банківській сфері

Коментар народного депутата Нейтральне

Народний депутат України Руслан Демчак (ВО №18, Вінницька область) розповів, що прийняття закону №2045а  надасть змогу підвищити суми надходжень до фонду гарантування вкладів від реалізації активів неплатоспроможних банків, прискорить початок виплати вкладникам, що зменшить соціальну напругу та підвищить довіру вкладників.

http://goo.gl/hDK4D5

Висновок

Діяльність народного депутата України Руслана Демчака можна вважати досить активною та спрямованою на вирішення проблем округу. Нардеп часто буває у виборчому окрузі, проводить особисті прийоми, безпосередньо комунікує з виборцями та інформує громадськість про результати своєї діяльності. Протягом червня Руслан Демчак провів зустрічі із учасниками АТО в кожному районі свого виборчого округу.