Новини

Активність народного депутата України Івана Мельничука у виборчому окрузі №14 у червні 2015 року

Активність народного депутата України Івана Мельничука у виборчому окрузі №14 у червні 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

За інформацією помічників народного депутата, у червні Іван Мельничук відвідував округ №14 з метою вирішення проблем виборців. Однак особистого прийому громадян у приймальні народний депутат не проводив.

Ініціативи депутата, спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

У червні народний депутат Іван Мельничук подав 5 депутатських запитів. Зокрема, Генеральній прокуратурі України (Шокіну Віктору Миколайовичу) – щодо перевірки дотримання вимог чинного законодавства України при проведенні конкурсу на право оренди нерухомого державного майна; Міністерству соціальної політики України (Розенку Павлу Валерійовичу) – щодо забезпечення органів соціального захисту Вінницької області бланками для оформлення та видачі посвідчень інвалідам з дитинства та дітям – інвалідам; Службі безпеки України (Наливайченку Валентину Олександровичу) – щодо перевірки дотримання вимог чинного законодавства України при проведенні конкурсу на право оренди нерухомого державного майна; Міністерству інфраструктури України (Пивоварському Андрію Миколайовичу) – щодо перевірки дотримання вимог чинного законодавства України при проведенні конкурсу на право оренди нерухомого державного майна; Фонду державного майна України (Білоусу Ігорю Олеговичу) – щодо перевірки дотримання вимог чинного законодавства України при проведенні конкурсу на право оренди нерухомого державного майна.

Що стосується законотворчої діяльності, то Іван Мельничук у червні став співавтором 3 законодавчих ініціатив:

-          Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вимог до кандидатів на посади сільських, селищних та міських голів. Даний законопроект підготовлений з метою підвищення рівня національної безпеки та збереження суверенітету України, недопущення впливу іноземних держав на внутрішню та зовнішню політику України, збереження державної таємниці.

-          Проект Постанови про розміщення полотна з вишитою картою України в сесійній залі Верховної Ради України. На думку ініціаторів постанови у сесійних залах усіх обласних рад розміщено прапори областей, тож буде цілком правильно, якщо головну сесійну залу країни, де працюють представники з кожного регіону, прикрашатиме мапа, на якій зібрано прапори усіх регіонів України.

-          Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про гуманітарну допомогу" щодо звільнення від сплати митних платежів транспортних засобів, які надійшли у якості гуманітарної допомоги для забезпечення соціально-економічних потреб територіальних громад в Україні. Основним завданням проекту є створення правових підстав для розвитку органів місцевого самоврядування та передумов для підвищення рівня надання послуг населенню територіальних громад в Україні).

Звітування депутата, інформування виборців про діяльність

Як повідомила помічник народного депутата, здійснено випуск газети – звіту про роботу Івана Мельничука, як депутата Верховної Ради України. Однак про факт публічного представлення звіту депутата та способу його розповсюдження – інформації не виявлено.

Активність депутата у мережі Інтернет

Іван Мельничук є активним у соціальних мережах, зокрема у Facebook. На своїй сторінці нардеп поширює посилання про діяльність Верховної Ради та свою роботу в парламенті, безпосередньо комунікує з дописувачами.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Традиційно про діяльність Івана Мельничука інформує сайт Вінницької територіальної організації БПП «Солідарність». Однак у червні інформація про активність депутата була відсутня.

Висновок

У досліджуваний період Іван Мельничук сприяв вирішенню проблем виборців округу через депутатські звернення. Незважаючи на те, що народний депутат більшість часу перебуває у Києві, загалом його діяльність у межах округу є достатньо активною. Через приймальню помічники-консультанти нардепа підтримують постійний зв’язок з виборцями округу – систематично здійснюють прийом громадян та працюють зі зверненнями громадян.