Новини

Депутати збираються голосувати руками

Депутати збираються голосувати руками

Верховна Рада розпочне роботу лише тоді, коли депутати почнуть голосувати шляхом підняття рук. Такі підсумки чергової наради парламентських фракцій.

У заяві трьох опозиційних фракцій наголошується на тому, що опозиція розблокує парламент лише у разі персонального голосування депутатів шляхом підняття рук та запровадження особистої відповідальності у разі порушення норми персонального голосування.

Стосовно використання електронної системи «Рада» Арсеній Яценюк заявив: «Вони скрутили шию кнопці, і наше завдання, щоб почала функціонувати система «Рада». Це буде прописано в постанові Верховної Ради про відновлення роботи електронної системи, яка унеможливлюватиме голосування за іншу особу, тому іде процес».

Під час перемовин в кабінеті голови Верховної Ради почався процес обговорення можливих санкцій за порушення процедури персонального голосування. Проте опозиційні фракції відмовляються відкривати другу сесію до моменту, поки не буде чітко оформлено всі домовленості на папері, заявив лідер фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Партія регіонів готова голосувати за запровадження санкцій за неперсональне голосування у Верховній Раді», – заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Також він наголосив, що більшу частину із пропозицій опозиційних сил щодо санкції вже давно прописано в різних нормативних актах Регламенту. «Ми були готові проголосувати за це ще два тижні тому, і чому два тижні знадобилося мордувати парламент – мені незрозуміло», – сказав Єфремов.

За словами Єфремова, у відповідних змінах до Регламенту окремо мають бути прописані санкції за блокування трибуни.

Перемовини продовжаться 19 лютого о 18 годині.