Новини

Більшість харківських депутатів не підтримали електронне декларування

15 березня Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру у 2016 році". Лише чотири депутата підтримали ініціативу, а більшість взагалі не з’явилась на засідання.

Протягом січня-березня народні депутати Верховної Ради VIII скликання розглядали Законопроект №3755 "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції". За згаданий період відбулося 11 голосувань та на останньому засіданні, 15 березня, Закон №3755 був прийнятий із правками Президента.

Депутати Харківщини переважно не голосували за законодавчу ініціативу. Так, протягом попередніх голосувань ніколи не голосували: народний депутат від групи "Партія "Відродження" Дмитро Святаш (ВО№170), народний депутат від групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік (ВО№171), позафракційний народний депутат Володимир Мисик (ВО№172), позафракційний народний депутат Анатолій Денисенко (ВО№173), позафракційний народний депутат Олександр Фельдман (ВО№173), народний депутат від групи "Партія "Відродження" Володимир Кацуба (ВО№175), народний депутат від групи "Партія "Відродження" Віктор Остапчук (ВО№177), народний депутат від фракції Політичної партії "Опозиційний блок" Дмитро Добкін (ВО№178), народний депутат від групи "Партія "Відродження" Олександр Біловол (ВО№180), народний депутат від фракції Політичної партії "Опозиційний блок" Євгеній Мураєв (ВО№181), народний депутат від фракції Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ" Ігор Котвіцький (№ 48 у списку Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ"), народний депутат від фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" Михайло Кобцев (№50 у списку Політичної партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА"), народний депутат від фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" Сергій Тригубенко (№46 у списку Політичної партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА"), народний депутат від фракції Політичної партії "Опозиційний блок" Михайло Добкін (№3 у списку Політичної партії "Опозиційний блок").

Завжди відсутніми на голосуваннях були народний депутат від депутатської групи "Партія "Відродження" Валерій Писаренко (ВО№168) та народний депутат від фракції Політичної партії "Опозиційний блок" Дмитро Шенцев (ВО№176).

Протягом січня-березня Законопроект №3755 переважно підтримували: народний депутат від фракції Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ" Олександр Кірш (ВО№169), народний депутат від депутатської групи "Воля народу" Анатолій Гіршфельд (ВО№179), народний депутат від фракції Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ" Ірина Єфремова (№63 у списку Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ"), народний депутат від фракції Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ" Антон Геращенко (№21 у списку Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ"), народний депутат від фракції Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ" Ярослав Маркевич (№ 14 у списку Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ"), народний депутат від фракції Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ" Роман Семенуха (№ 27 у списку Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ"), народний депутат від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Альона Кошелєва (№13 у списку Радикальної партії Олега Ляшка).

На голосуванні 15 березня за прийняття Закону виступили народний депутат від фракції Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ" Олександр Кірш (ВО№169), народний депутат від фракції Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ" Ірина Єфремова (№63 у списку Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ"), народний депутат від фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" Сергій Тригубенко (№46 у списку Політичної партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА"), народний депутат від фракції Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ" Роман Семенуха (№ 27 у списку Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ").

Не голосували: народний депутат від групи "Партія "Відродження" Віталій Хомутиннік (ВО№171), позафракційний народний депутат Олександр Фельдман (ВО№173), народний депутат від фракції Політичної партії "Опозиційний блок" Дмитро Шенцев (ВО№176), народний депутат від фракції Політичної партії "Опозиційний блок" Дмитро Добкін (ВО№178), народний депутат від депутатської групи "Воля народу" Анатолій Гіршфельд (ВО№179), народний депутат від фракції Політичної партії "Опозиційний блок" Михайло Добкін (№3 у списку Політичної партії "Опозиційний блок").

На засідання не з`явилися: народний депутат від депутатської групи "Партія "Відродження" Валерій Писаренко (ВО№168), народний депутат від групи "Партія "Відродження" Дмитро Святаш (ВО№170), позафракційний народний депутат Володимир Мисик (ВО№172), позафракційний народний депутат Анатолій Денисенко (ВО№173), народний депутат від групи "Партія "Відродження" Володимир Кацуба (ВО№175), народний депутат від групи "Партія "Відродження" Віктор Остапчук (ВО№177), народний депутат від групи "Партія "Відродження" Олександр Біловол (ВО№180), народний депутат від фракції Політичної партії "Опозиційний блок" Євгеній Мураєв (ВО№181), народний депутат від фракції Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ" Ігор Котвіцький (№ 48 у списку Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ"), народний депутат від фракції Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ" Антон Геращенко (№21 у списку Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ"), народний депутат від фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" Михайло Кобцев (№50 у списку Політичної партії "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА"), народний депутат від фракції Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ" Ярослав Маркевич (№ 14 у списку Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ"), народний депутат від фракції Радикальної партії Олега Ляшка Альона Кошелєва (№13 у списку Радикальної партії Олега Ляшка).

Згідно з положеннями прийнятого закону №3755 "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" (щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування)" кожна посадова особа буде зобов`язана подавати електронну декларацію статків. Такі фінансові звіти обов`язкові для оприлюднення. Закон направлений на протидію корупції та забезпечення відкритої і прозорої діяльності посадових осіб.

За коментарями звертайтеся:
Катерина Мінкіна, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області
тел.: 066 559 75 66, 098 399 98 17
email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.