Новини

Приймальні мажоритарників Харківщини: як працюють та де шукати? ОНОВЛЕНО

14 народних депутатів-мажоритарників мають власні приймальні в округах, які за графіком здійснюють прийом населення. Найбільша кількість приймалень у межах округу зафіксована у Анатолія Гіршфельда, Дмитра Шенцева – по 6 приймалень та Олександра Кірша – 4 приймальні.

Громадянська мережа ОПОРА здійснила пошук та перевірку місцезнаходження приймалень харківських депутатів-мажоритарників. Адреси приймалень було взято з відкритих джерел та надіслано запити до народних депутатів, після чого представники ОПОРИ перевірили наявні адреси особисто. З місцезнаходженням діючих приймалень народних депутатів та парламентських партій Харківщини, їх графіком роботи можна ознайомитись на всеукраїнській мапі приймалень Громадянської мережі ОПОРА.

Найбільше приймалень мають народні депутати Дмитро Шенцев (ВО №176) та Анатолій Гіршфельд (ВО №179) – по 6 приймалень. Усі шість приймалень Дмитра Шенцева розташовані у різних містах виборчого округу (м. Чугуїв, м. Вовчанськ, смт. Печеніги, смт. Дворічна) та працюють за встановленим графіком з понеділка по п’ятницю. Прийом виборців здійснюють помічники депутата. Адреси та схеми розташування приймалень розміщено на офіційному сайті нардепа. Приймальні Анатолія Гіршфельда розташовані у містах Красноград, Лозова, смт. Сахновщина, Зачепилівка та Кегичівка. Усі приймальні мають різний графік прийому громадян помічниками народного депутата. Інформація з офіційних відкритих джерел щодо графіку роботи приймалень та адрес відсутня.

Народний депутат Олександр Кірш (ВО №169) має 4 діючих приймальні у межах округу. Усі приймальні працюють за встановленим графіком, помічники нардепа регулярно приймають звернення та консультують виборців у проблемних питаннях округу. Олександр Кірш своєчасно  інформує виборців про роботу приймалень та зміни в графіку на своїй сторінці у соціальній мережі facebook.

Мажоритарник Євгеній Мураєв (ВО №181) має дві приймальні у м. Змійові та Мерефі. Помічники депутата здійснюють прийом громадян за графіком. Адреси та графік роботи приймалень відсутній на офіційних сторінках депутата.

Переважна більшість народних депутатів Харківщини має по одній приймальні. Так, у приймальні Валерія Писаренка (ВО №168) помічники регулярно здійснюють прийом громадян. Про діяльність приймальні та її місцезнаходження Валерій Писаренко інформує виборців на особистому сайті. Також кожен виборець може залишити електронний лист до приймальні в режимі он-лайн.

Дмитро Святаш (ВО №170) також має одну приймальню. Прийом проводять офіційні помічники нардепа. Інформація стосовно місця та графіку роботи приймальні відсутня на офіційній сторінці депутата у facebook, офіційний сайт депутата не працює.

Інформація щодо графіку роботи та розміщення приймальні нардепа Віталія Хомутинніка (ВО №171) є на офіційній сторінці депутата на сайті ВРУ. У приймальні регулярно здійснюється прийом громадян помічником народного депутата та юристом.

Приймальня Володимира Мисика (ВО №172) працює з понеділка по четвер. Інформація щодо місця розташування приймальні у офіційних відкритих джерелах відсутня.

Народний депутат Анатолій Денисенко (ВО №173) має одну приймальню, адреса та графік роботи якої є на його офіційному сайті. Окрім того, на сайті депутата функціонує онлайн приймальня для оперативної обробки звернень громадян.

Приймальня мажоритарника Олександра Фельдмана (ВО №174) працює постійно за встановленим графіком. Інформація щодо роботи приймальні, адреса та графік прийому розміщені на офіційному сайті депутата. Кожен виборець може задати питання, використовуючи зворотну форму зв’язку на сайті.

Володимир Кацуба (ВО №175) має одну приймальню в межах округу – у м. Дергачі. Адреса та графік роботи приймальні недоступні у відкритих джерелах.

Приймальня Віктора Остапчука (ВО №177) функціонує на постійній основі у м. Куп’янськ. Депутат не має власного сайту, сторінка у fаcebook – неактуальна, тому інформацію щодо місця розташування приймальні вважаємо відсутньою.

Олександр Біловол (ВО №180) має одну приймальню у м. Валки. Інформації щодо місцезнаходження приймалень та графіку роботи не було знайдено.

18 жовтня до нас звернулася помічниця Дмитра Добкіна (ВО № 178) та надала адреси двох приймалень народного депутата. Отриману інформацію було перевірено особистими візитами представників ОПОРИ у приймальні. Тож, у межах 178 округу мажоритарник має дві діючих приймальні: у м. Барвінкове та смт. Первомайський, які здійснюють прийом населення кожен день згідно з наявним графіком роботи. Дякуємо за увагу до проекту та надану інформацію!

 

За коментарями звертайтеся:
Катерина Мінкіна, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Харківській області
тел.: 066 559 75 66, 098 399 98 17
email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.