Новини

Одеські нардепи максимально голосували За Бюджет-2016 та ніколи не голосували за дев’ять напрямків законопроектів

Одеські нардепи максимально голосували За Бюджет-2016 та ніколи не голосували за дев’ять напрямків законопроектів

Які політики отримують максимальну підтримку народних депутатів, обраних в мажоритарних округах в Одеської області? Щодо яких політик одеські нардепи-мажоритарники ніколи не голосують? Згідно даних сайту rada4you.org максимально голосували одеські нардепи За Бюджет-2016. В той самий час, більшість нардепів не підтримувало позбавлення депутатського мандату Миколи Мартиненко, державне фінансування партій, легалізацію електронної комерції, прозорість власності ЗМІ, електронну демократію, поіменне голосування депутатами місцевих рад, публічні закупівлі. Також одеські нардепи здебільшого не виступали проти відтермінування електронного декларування.

Голосування За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка отримало максимальну підтримку від Едуарда Матвійчука (В.О. 133). Ніколи ж нардеп не голосував За відкликання партіями депутатів місцевих рад, За відкритість та прозорість роботи парламенту, За декомунізацію, За державне фінансування партій, За електронну демократію, За Кабінет Міністрів України під керівництвом Володимира Гройсмана, За легалізацію електронної комерції, За медіа реформу, За поіменне голосування депутатами місцевих рад, За прозорість власності на ЗМІ, За публічні закупівлі, Проти відтермінування електронного декларування до 2017 року.

Геннадій Чекіта (В.О. 134) максимально голосував За Бюджет-2016, За легалізацію електронної комерції, За поіменне голосування депутатами місцевих рад, За реформування фінансового сектору. В той же час народний депутат ніколи не голосував За декомунізацію, За державне фінансування партій, За Кабінет Міністрів України під керівництвом Володимира Гройсмана, За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка.

Максимальне голосування від Сергія Ківалова (В.О. 135) відбулося один раз: За поіменне голосування депутатами місцевих рад. Натомість депутат ніколи не голосував щодо 18 політик: За позачергові вибори Криворізького міського голови, За антимонопольну реформу, За Бюджет-2016, За відкликання партіями депутатів місцевих рад, За волонтерство, За декомунізацію, За державне фінансування партій, За електромобілі, За електронну демократію, За Кабінет Міністрів України під керівництвом Володимира Гройсмана, За легалізацію електронної комерції, За медіа реформу, За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, За посилення захисту професійної журналістської діяльності, За прозорість власності на ЗМІ, За публічні закупівлі, За реформу житлово-комунального господарства, Проти відтермінування електронного декларування до 2017 року.

Дмитро Голубов (В.О. 136) максимально голосував За Бюджет-2016 і За легалізацію електронної комерції, а ніколи не голосував За декомунізацію, За електромобілі, За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, За поіменне голосування депутатами місцевих рад, За протидію дискримінації, За публічні закупівлі.

Леонід Клімов (В.О. 137) максимально голосував лише За Бюджет-2016. Натомість ніколи нардеп не голосував За антимонопольну реформу, За відкриті дані, За декомунізацію, За державне фінансування партій, За електронну демократію, За легалізацію електронної комерції, За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, За поіменне голосування депутатами місцевих рад, За посилення захисту професійної журналістської діяльності, За прозорість власності на ЗМІ, За публічні закупівлі, За реформу науки і Проти відтермінування електронного декларування до 2017 року.

Інший мажоритарник Іван Фурсін (В.О. 138) не надав жодній політиці максимальної підтримки. В той же час, депутат ніколи не голосував щодо 14 політик: За позачергові вибори Криворізького міського голови, За антимонопольну реформу, За відкликання партіями депутатів місцевих рад, За відставку Кабінета Міністрів України під керівництвом Арсенія Яценюка, За волонтерство, За декомунізацію, За електромобілі, За електронну демократію, За Кабінет Міністрів України під керівництвом Володимира Гройсмана, За легалізацію електронної комерції, За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, За поіменне голосування депутатами місцевих рад, За посилення захисту професійної журналістської діяльності і За прозорість власності на ЗМІ.

Олександр Пресман (В.О. 139) максимально голосував за дві політики і ніколи не голосував щодо 13 політик. Так, максимальну підтримку від нардепа отримали голосування За Бюджет-2016 і За відкликання партіями депутатів місцевих рад, тоді як ніколи не голосував За декомунізацію, За державне фінансування партій, За електронну демократію, За легалізацію електронної комерції, За медіа реформу, За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, За поіменне голосування депутатами місцевих рад, За посилення захисту професійної журналістської діяльності, За прозорість власності на ЗМІ, За публічні закупівлі, За реформу житлово-комунального господарства, За реформу науки і Проти відтермінування електронного декларування до 2017 року.

Василь Гуляєв  (В.О. 140) максимально голосував За Бюджет-2016, За відкликання партіями депутатів місцевих рад, За відкритість та прозорість роботи парламенту, За волонтерство, За Кабінет Міністрів України під керівництвом Володимира Гройсмана і За реформу науки. Однак депутат ніколи не голосував За декомунізацію, За державне фінансування партій, За легалізацію електронної комерції, За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, За прозорість власності на ЗМІ, За публічні закупівлі, Проти відтермінування електронного декларування до 2017 року.

За Бюджет-2016 і За відкликання партіями депутатів місцевих рад максимально голосував Віталій Барвіненко (В.О. 141), але ніколи не голосував За декомунізацію, За державне фінансування партій, За електронну демократію, За легалізацію електронної комерції, За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, За поіменне голосування депутатами місцевих рад, За прозорість власності на ЗМІ, За протидію дискримінації, Проти відтермінування електронного декларування до 2017 року.

Антон Кіссе (В.О. 142) в своїх голосуваннях максимальну підтримку надавав наступним політикам: За відкликання партіями депутатів місцевих рад, За Кабінет Міністрів України під керівництвом Володимира Гройсмана і За реформу науки. В той же час нардеп ніколи не голосує За декомунізацію, За державне фінансування партій, За електронну демократію, За легалізацію електронної комерції, За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, За поіменне голосування депутатами місцевих рад, За посилення захисту професійної журналістської діяльності, За прозорість власності на ЗМІ, За публічні закупівлі і Проти відтермінування електронного декларування до 2017 року.

Олександр Урбанський (В.О. 143) надає максимальну підтримку 10 політикам: За Бюджет-2016, За відкликання партіями депутатів місцевих рад, За відкриті дані, За Кабінет Міністрів України під керівництвом Володимира Гройсмана, За легалізацію електронної комерції, За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка, За поіменне голосування депутатами місцевих рад, За публічні закупівлі, За реформу енергетичного сектору і За реформу науки. Однак щодо двох політик депутат ніколи не голосував За відкритість та прозорість роботи парламенту і За волонтерство.

Виходячи з вище вказаного, можна зробити ряд висновків. Так, лише у Олександра Урбанського кількість політик, коли він максимально голосує, переважає кількість політик, коли він ніколи не голосує. Більшість же одеських нардепів не надавали максимальної підтримки більше, аніж двом політикам – сім нардепів. Іван Фурсін жодного разу не голосував максимально за.

При голосуванні за одну політику максимальне голосування серед одеських мажоритарників співпало у більшості нардепів: сім депутатів від Одеської області максимально голосували За Бюджет-2016.

Щодо дев’яти політик більшість одеських нардепів ніколи не голосували: За декомунізацію ніколи не голосували 10 мажоритарників Одеської області, За позбавлення депутатського мандату М. Мартиненка – дев’ять, За державне фінансування партій, За легалізацію електронної комерції і За прозорість власності на ЗМІ – по вісім, За електронну демократію, За поіменне голосування депутатами місцевих рад, За публічні закупівлі і Проти відтермінування електронного декларування до 2017 року – по сім.

За коментарями звертайтеся:

Анастасія Матвієнко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Одеській області

тел. 097 356 58 35, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.