Новини

Найчастіше з одеських мажоритарників проти лінії своїх фракцій голосують Голубов і Гуляєв

Попри те, що більшість одеських мажоритарників входять до складу фракцій політичних партій або депутатських груп, жоден з них не голосував на 100% відповідно до позиції своєї фракції або групи. Такі результати можна отримати через сервіс Громадянської мережі ОПОРА "Вони голосують для тебе".

Платформа  Вони голосують для тебе допомагає відстежити, зокрема коли депутат голосує не так, як більшість фракції/групи, до якої він входить. Наприклад, за умови, коли більше 50% членів фракції проголосували «так» щодо певного законопроекту, голосування окремого депутата «ні», «утримався» або «не голосував» вважається голосуванням «проти фракції».

Більшість одеських мажоритарників є членами тієї чи іншої депутатської фракції або групи у Верховній Раді. Єдиним виключенням є Едуард Матвійчук (В.О. 133), який не увійшов до складу жодної фракції чи групи і залишається позафракційним нардепом.

Так, Геннадій Чекіта (В.О. 134), Дмитро Голубов (В.О. 136) і Олександр Урбанський (В.О. 143) являються членами фракції БПП Солідарність, Сергій Ківалов (В.О. 134) – фракції Опозиційний блок, Леонід Клімов (В.О. 137), Олександр Пресман (В.О. 139), Василь Гуляєв (В.О. 140), Віталій Барвіненко (В.О. 141) і Антон Кіссе (В.О. 142) – групи Відродження, Іван Фурсін (В.О. 138) – групи Воля народу.

Однак жоден з одеських мажоритарників не голосує так, як їх фракції/групи у всіх 100 відсотках випадках. Найбільше відрізняються голосування від їхніх фракцій/груп у Василя Гуляєва та Дмитра Голубова – 64% і 51% таких голосувань відповідно, а найменше голосування відрізняються у Леоніда Клімова та Олександра Пресмана– 9,3% та 8,2% відповідно.

Геннадій Чекіта має 46% голосувань проти фракції , Антон Кіссе - 39%, Олександр Урбанський - 26%, Сергій Ківалов – 23%, Іван Фурсін і Віталій Барвіненко - по 16%.

Едуард Матвійчук же у 49% голосуваннях приймає рішення інакше, аніж інші позафракційні нардепи. Однак така цифра є закономірною, адже позафракційних нардепів не можна вважати «єдиним організмом», на відміну від фракцій чи груп.

За коментарями звертайтеся:

Ігор Луговський, громадський консультант ОПОРИ в Одеській області

тел.: +38 097 631 62 85

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.