Новини

Лише три одеських мажоритарники послідовно голосували за освітню реформу

 

Вже на початку сьомої сесії ВР народні обранці взялися голосувати за освітню реформу. Громадянська мережа ОПОРА відстежила, що за це питання проголосували лише три одеських депутати-мажоритарники з одинадцяти.

За даними ресурсу Вони голосують для тебе, жоден з 11 одеських нардепів-мажоритарників не підтримав реформу в максимально можливих голосуваннях.

Так, Геннадій Чекіта, Василь Гуляєв та Антон Кіссе послідовно голосували за освітню реформу, а Дмитро Голубов і Олександр Урбанський – переважно підтримували реформу.

Суміш За та Проти мала місце у голосуваннях Сергія Ківалова, Леоніда Клімова та Івана Фурсіна.

Ніколи ж не голосували за реформування освіти Едуард Матвійчук, Олександр Пресман і Віталій Барвіненко.

Нагадаємо, що 19 вересня 2017 року спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про освітню реформу, після чого проект був відправлений на підпис до Президента.

Основними змінами реформи мають стати перехід на 12-річну школу (початкова школа – 4 роки, базова – 5 років і профільна середня – 3 роки), новий підхід забезпеченні якості освіти, підвищення кваліфікації вчителів, впровадження нових технологій та методик тощо.

21 09 2017 osvitnia reforma

Слайд з презентації Міністерства освіти і науки України

За коментарями звертайтеся:

Ігор Луговський, громадський консультант ОПОРИ в Одеській області

тел.: +38 097 631 62 85

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.