Новини

Резюме. Сумська область. Вересень-жовтень 2015 року

Резюме. Сумська область. Вересень-жовтень 2015 року

Громадянська мережа ОПОРА продовжує інформувати Вас про результати спостереження за діяльністю депутатів-мажоритарників у своїх округах. Основну увагу спостерігачі зосереджують на діяльності депутата на окрузі, роботі з виборцями у приймальнях та результатах вирішення проблем округу. Вашій увазі пропонуємо огляд активності трьох депутатів-мажоритарників Сумської області у вересні жовтні 2015 р.: Медуниці Олега (ОВО №157), Сугоняко Олександра (ОВО №158), Деркача Андрія (ОВО №159).

Діяльність народного депутата Олега Медуниці у вересні – жовтні 2015 року була достатньо активною та публічною. Певним чином це пов’язано з проведенням передвиборчої кампанії політичної партії “За Україну!” на виборах до місцевих органів влади в Сумській області, а також персональним «опікуванням» кандидата на пост Сумського міського голови Андрія Крамченкова. Народний обранець мав досить активну публічну діяльність в окрузі, протягом визначеного ВРУ періоду проводив зустрічі з виборцями та особисті прийоми громадян. За два місяці парламентар не спромігся подати жодного депутатського запиту, однак розробив 4 законопроекти.

У вересні – жовтні народний депутат Олександр Сугоняко, відповідно до положень закону щодо необхідності особистого прийому, проводив зустрічі з виборцями та особисті прийоми громадян. Діяльність парламентаря у цей період була активною та публічною. Певним чином це пов’язано з проведенням передвиборчої кампанії Партією Простих Людей Сергія Капліна, обласний осередок якої О. Сугоняко очолив у вересні. Зазначений період був знаковим для народного обранця – вихід з парламентської фракції «БПП «Солідарність», перехід до нової партії разом з частиною місцевих осередків «УДАРу» (раніше нардеп був головою обласної організації), проведення з новою політичною силою низки акцій у рамках «Тарифного майдану».

У вересні – жовтні 2015 року Андрій Деркач депутатських запитів не подавав, проте, за інформацією із сайту нардепа, направив 9 звернень до керівників органів влади центрального та місцевого рівня. Протягом зазначеного періоду парламентар провів незначну кількість публічних заходів, інформація про особисті прийоми виборців з депутатом відсутня. Формально А. Деркач не брав участі в заходах передвиборчої агітації, але його імідж як лідера партії «Воля народу» зіграв істотну роль у значних здобутках місцевих осередків цієї політичної сили на місцевих виборах 25 жовтня 2015 р. в Сумській області.