Новини

Активність народного депутата України  Андрія Деркача у виборчому окрузі №159 в червні 2015 року

Активність народного депутата України Андрія Деркача у виборчому окрузі №159 в червні 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

 Дні 22-26 червня були відведені Верховною Радою України для роботи народного депутата з виборцями округу. За інформацією, отриманою з відкритих джерел (дзвінки до приймальні, аналіз місцевих ЗМІ, опитування  місцевих експертів) публічних заходів з громадськістю, прийомів виборців на цьому тижні, як і в цілому  у червні,  народний депутат  Андрій Деркач не проводив. Проте це не виключає можливості проведення народним депутатом приватних, не публічних зустрічей з керівниками органів влади  в містах та районах округу. 

Аналіз роботи приймальні депутата у виборчому окрузі

Громадська приймальня народного депутата Андрія Деркача працює за адресою: м.Глухів,  пл. Рудченка, буд. 1. За результатами моніторингу встановлено, що у червні громадська приймальня депутата у м.Глухів працювала постійно.

В середньому протягом робочого дня керівник приймальні отримує 2-3 звернення від мешканців м.Глухів та Глухівського району, які оформлюються відповідним чином та надсилаються помічнику народного депутата (куратору роботи громадських приймалень). В результаті готуються відповідні депутатські звернення до різних центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, частина яких розміщена на сайті народного депутата А.Деркача у відповідній рубриці (http://derkach.com.ua/dep/). Аналогічної процедури дотримуються і працівники інших громадських приймалень, що діють в районних центрах округу. В цілому можна зазначити, що приймальні народного депутата Андрія Деркача є відкритими та доступними для жителів округу.

Основна тематика звернень мешканців: питання виплати пенсій, субсидій, необхідності фінансової допомоги на лікування, земельні питання, неналежна робота органів влади.

Ініціативи депутата спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

У червні 2015 року народний депутат Андрій Деркач депутатських запитів не подавав проте, за інформацією з сайту нардепа, він направив 7 звернень до керівників органів влади центрального та місцевого рівня:

Адресат Зміст звернення
1 Прокурору Сумської області Матвійчуку В.А. 24.06.2015

Про ситуацію у зв’язку з виливом небезпечної хімічної речовини сталася надзвичайна ситуація м. Шостка та Шосткинському районі (30 квітня 2015 року).

Повідомлено: за інформацією, яка потребує перевірки, в м.Шостка та Шосткинському районі ряд підприємств продовжують свою діяльність по утилізації шкідливих відходів, забруднюючи навколишнє середовище.

Крім цього, за неперевіреною інформацією, на зазначеній території в повній мірі не здійснюється нагляд за дотриманням природоохоронного законодавства, який, після ліквідації природоохоронних прокуратур, належить до повноважень Шосткинської міжрайонної прокуратури.

Вимоги: прохання надати відповідні доручення щодо перевірки вказаної у зверненні інформації, вжити заходів прокурорського реагування по припиненню забруднення навколишнього середовища у м.Шостка та Шосткинського району та, у разі виявлення винних осіб, притягнути їх до відповідальності згідно чинного законодавства України.

2 Генеральному прокурору України Шокіну В.М. 22.06.2015

Про звернення голови фермерського господарства Гиренко С.О., який здійснює свою виробничу діяльність в с.Калінінське Липоводолинського району Сумської області, щодо вирішення питання погашення заборгованості за договором поставки.

Вимоги: прохання провести перевірку вказаних у зверненні фактів та у разі їх підтвердження вжити заходів прокурорського реагування з метою поверненню коштів ФГ «Гиренко С.О.» і притягнення винних осіб до відповідальності згідно чинного законодавства України.

3 Прем’єр – Міністру України Яценюку А.П. 17.06.2015

Про звернення колективу Національного заповіднику «Глухів» з питання виділення коштів на оплату праці працівникам установи відповідно до постанови КМУ від 07.11.13 No815.

Вимоги: прохання надати відповідні доручення щодо виділення необхідних коштів на виплату передбачених законодавством заробітних плат працівникам національного заповідника «Глухів».

4 Прем’єр-міністру України Яценюку А.П. 15.06.2015

Про проблемні питання у діяльності органів місцевого самоврядування щодо здійснення ефективного землекористування.

Пропозиція: передати органам місцевого самоврядування повноваження з розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності на території, яка включена до адміністративних меж місцевої ради, шляхом внесення змін до Земельного кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

5 Голові правління Пенсійного фонду України Зарудному О.Б. 09.06.2015

Про звернення жительки м.Кролевець Сумської області Александрович В.Ф. щодо надання допомоги в пошуку архівної пенсійної справи померлого чоловіка Александровича Василя Васильовича для переоформлення пенсії

Вимоги: прохання надати доручення щодо невідкладної передачі відповідних документів до управління пенсійного фонду в

Кролевецькому районі Сумської області з метою призначення законної пенсії дружині померлого.

6 Голові Сумської обласної державної адміністрації Клочку М.О. 09.06.2015

Про звернення виборців щодо припинення ряду автобусних маршрутів в північних районах Сумщини.

Вимоги:

- прохання надати відповідні дорученнящодо недопущення припинення автобусного рейсу «Шостка-Усок»та винайдення компромісних

шляхів вирішення питання з перевізником, який працює на маршруті;

- заслухати на колегії під своїм головуванням питання здійснення оптимізації пасажирської мережі в районах з метою недопущення

припинення соціально-важливих маршрутів в сільській місцевості.

7 Міністру соціальної політики України Розенку П.В. 03.06.2015

Про складнощі впровадження та дії спрощеної системи оформлення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово –комунальних послуг населенню.

Вимоги ініціювати внесення змін до законодавства України щодо:

1) покладення функції надання відомостей

про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб населення на місцеві органи Державної міграційної служби, за запитом органів соцзахисту;

2) стосовно ліквідації обмеження  ( для тимчасово переміщених осіб з АРК та зони проведення АТО) або ж запропонувати альтернативний варіант вирішення даної проблеми який би повноцінно задовольнив конституційні права громадян України.

Звернення депутата стосовно вирішення місцевих проблем відповідають пріоритетам, задекларованим у передвиборчій програмі депутата «Збережемо мир РАЗОМ».

У червні  народним депутатом не було внесено до парламенту жодного законопроекту 

Звітування депутата, інформування виборців про діяльність

Окремого публічного звітування за результатами своєї діяльності депутат Андрій Деркач у червні не проводив. Результати роботи в парламенті частково висвітлює в газеті «Неделя» та на власному сайті (в основному передрук статей з тієї ж газети)

Активність депутата у мережі Інтернет

На офіційній сторінці народного депутата Деркача http://derkach.com.ua/ розділ новини відсутній, інформація про його поточну діяльність доступна в розділах «Обращения»  http://derkach.com.ua/dep/, а також в розділі «Публикации в СМИ» http://derkach.com.ua/publ/ (публікації з глухівської газети «Неделя»). У соціальних мережах А.Деркач не представлений.

Таблиця 3. Аналіз публікацій на офіційній веб-сторінці народного депутата України А.Деркача у період з 1  по 30 червня  2015 р.

Адреса сайту/сторінки http://derkach.com.ua/ Перелік публікацій
Кількість усіх публікацій 6  
Кількість  публікацій за тематиками:
Передрук повідомлення ЗМІ про депутата 9

Розділ «Публикации в СМИ» http://derkach.com.ua/publ/

  1. 1.    «Дайте нам возможность спокойно работать!»
  2. 2.    Ювілей Кожедуба: все тільки починається
  3. 3.    Андрей Деркач: «Так мы убиваем парламентаризм»
  4. 4.    Андрій Деркач: «Жителів сіл очікують болючі сюрпризи»
  5. 5.    Первый по 7,18 пошел
  6. 6.    Андрій Деркач: “Порядок оформлення субсидій недосконалий”
  7. 7.    Андрей Деркач: «Курс доллара вырос втрое, а литр молока как покупали по 2,2 гривны, так и покупают»
  8. 8.    Есть контакт
  9. 9.    Андрей Деркач: «Сегодня селам тратить сотни тысяч на разработку генпланов нерациональн

Всі статті – передрук з газети «Неделя»

Звернення до керівників органів влади центрального та місцевого рівня 7

Розділ «Обращения»

 http://derkach.com.ua/dep/:

  1. 1.    Прокурору Сумської області Матвійчуку В.А. 24.06.2015
  2. 2.    Генеральному прокурору України Шокіну В.М. 22.06.2015
  3. 3.    Прем’єр – Міністру України Яценюку А.П. 17.06.2015
  4. 4.    Прем’єр-міністру України Яценюку А.П. 15.06.2015
  5. 5.    Голові правління Пенсійного фонду України Зарудному О.Б. 09.06.2015
  6. 6.    Голові Сумської обласної державної адміністрації Клочку М.О. 09.06.2015
  7. 7.    Міністру соціальної політики України Розенку П.В. 03.06.2015

Інформація представлена на сайті в цілому відображає парламентську діяльність депутата, його позицію щодо актуальних питань державної політики, реагування на проблеми виборців округу та відповідних територіальних громад. Найбільш резонансним повідомленням  у червні є критика депутатом Андрієм Деркачем політики влади щодо реформи адміністративно-територіального устрою (питання добровільного об’єднання територіальних громад).

 Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Із загальної кількості повідомлень в ЗМІ (24) – 13 відображають парламентську діяльність депутата (у т.ч. щодо розроблених законопроектів – 7, з них оригінальних – 3), 6 – участь депутата у вирішення проблем  жителів округу, 3 – критичні матеріали. При цьому 8 інформаційних матеріалів – не є оригінальними, а одночасно розтиражовані в декількох газетах округу.

В цілому можна відзначити, що ЗМІ регіону найчастіше ретранслюють інформацію підготовлену прес-службою депутата і не особливо досліджують його діяльність у виборчому окрузі та участь у вирішенні місцевих проблем.

Таблиця 4: Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України А.Деркача  у місцевих ЗМІ виборчого округу №159. у період з 1 по 25 травня  2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст  
  1. 1.  
05.06. Путивльські відомості, №23 «Швидким» - червоні маячки» стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване Народні депутати із групи «Воля народу» вимагають врахувати під час доопрацювання проектів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері безпеки дорожнього руху положень законопроекту, внесеного представниками групи, щодо надання права пріоритету в русі автомобілям екстреної медичної допомоги. Про це з трибуни парламенту озвучив заступник голови депутатської групи А.Деркач під час розгляду законопроекту  №2562.Фото.  
  5.06 «Кролевецький вісник»,№22 Рубрика: Робота депутата стаття про діяльність депутата у парламенті     -
  1. 2.  
У кожної проблеми своє прізвище нейтральне-збалансоване На засіданні Верховної Ради заступник керівника групи «Воля народу» Андрій Деркач зазначив, що розглядати питання, пов'язане з тарифами, можна тільки після висновків робочої групи. Крім цього «Воля народу» пропонує на нараді робочої групи заслухати представників Держфін-моніторингу, Міністерства внутрішніх справ та СБУ і дізнатися, яка кількість справ сьогодні порушена за відмивання грошей на так званих орендованих ТЕЦ, які є практично по всій центральній Україні.  
  1. 3.  
Витрачати сотні тисяч на розробку генеральних планів у сьогоднішніх умовах нераціонально нейтральне-збалансоване З1 січня 2015 року вступили в дію зміни до законодавства про регулювання містобудівної діяльності. У разі відсутності плану зонування або детального плану території, виділення земельних ділянок із земель державної або комунальної власності та зміна цільового призначення землі заборонено. Народний депутат Андрій Деркач вважає, що подібні зміни в сьогоднішніх умовах абсолютно неактуальні для маленьких міст та сільського населення.  
  1. 4.  
«Швидким»-червоні маячки   *ідентично повідомленню  №1  
  1. 5.  
06.06. «Голос часу» (Ямпільський район), №23

Рубрика:

Работа депутата.

Андрей Деркач: «У каждой проблемы есть фамилия»

стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване *ідентично повідомленню  №2  
  1. 6.  
02.06 «Знамя труда» (Середино-Будська районна газета), № 42

Рубрика:

Работа депутата.

«Скорым»-красные маячки.

стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване *ідентично повідомленню  №1  
  1. 7.  
06.06. «Народна трибуна» (м.Глухів), №40

Рубрика:

Робота депутата.

«Швидким» -червоні маячки».»

стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване *ідентично повідомленню  №1. Фото депутата.  
  1. 8.  
10.06. «Народна трибуна» (м.Глухів), №41

Рубрика:

Робота депутата.

«Андрій Деркач: Витрачати сотні тисяч на розробку генеральних планів у сьогоднішніх умовах –нераціонально»

стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване *ідентично повідомленню  №3.Фото депутата.  
  1. 9.  
13.06 «Глухівщина» (района газета), №41 «Андрій Деркач: Курс долара виріс втричі, а літр молока як купували по 2,2 гривні так і купують» стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване Андрій Деркач вважає, що парламенту необхідно терміново розглянути 3 законопроекти, які комплексно вирішують питання, пов’язані зі справедливою ціною на молоко та державною підтримкою сільгоспвиробників. Фото депутата.  
  1. 10.    
19.06 «Кролевецький вісник»,№24 «Андрій Деркач: Курс долара виріс втричі, а літр молока як купували по 2,2 гривні так і купують» стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване *ідентично повідомленню  №9. Фото депутата.  
  1. 11.  
03.06. газета «Неделя

Будем учиться на «отлично»

стаття про діяльність депутата у окрузі

схвальне В актовій залі Глухівської школи №1 відбулося свято прощання з Букварем.
Всі учасники концерту отримали дипломи та грамоти, а в подарунок – комплекти підручників для другого класу від депутатів групи «Воля народу» Андрія Деркача та Олега Бояринцева.

  1. 12.  
04.06. газета «Неделя

Андрей Деркач: «Сегодня селам тратить сотни тысяч на разработку генпланов нерационально»

стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване *ідентично повідомленню  №3.Фото депутата.
  1. 13.  
10.06. газета «Неделя

Есть контакт

стаття про діяльність депутата у окрузі

схвальне Про мережу Wi-Fi в центрі міста Глухів. На початку минулого навчального року активісти молодіжних організацій обговорили з представниками влади можливість збільшення в Глухові зони вільного доступу до мережі Інтернет за технологією Wi-Fi. Зібравши дві тисячі підписів на підтримку цієї ініціативи, студенти звернулися за допомогою до народного депутату України Андрію Деркачу і були почуті.

  1. 14.  
10.06. газета «Неделя

Андрей Деркач: «Курс доллара вырос втрое, а литр молока как покупали по 2,2 гривны, так и покупают»

стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване *ідентично повідомленню  №9. Фото депутата.

  1. 15.  
17.06. газета «Неделя

Первый по 7,18 пошел

стаття про діяльність депутата у окрузі

 

нейтральне-збалансоване Про звернення громадянки щодо  отримання квитанцій з зависокими тарифами ціни на газ та проблеми оформлення субсидій. В статті розміщено коментар А.Деркача про  численні звернення до нього з цього питання.

  1. 16.  
18.06. газета «Неделя

Парламент провалив голосування за зниження пенсійного віку для жінок до 55 років, чоловіків – до 60

стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

17 червня 2015 року Верховна Рада провалила голосування за три надважливі законопроекти щодо внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Зазначено, що передумов для прийняття цих законів, авторами яких є члени фракцій «Воля народу», «Відродження» та позафракційні депутати, більш ніж достатньо.

  1. 17.  
16.06. газета «Неделя

Детям нужно помогать, а не пиариться на них

стаття про діяльність депутата у окрузі

схвальне

Мер Глухова прийняв рішення разом з депутатами від «Волі народу» і організацією афганців спільно сплатити борг спортивного клубу «Ринг+Татамі».

Зазначено, що цю суму зібрали нардеп Андрій Деркач, депутат облради Олег Бояринцев, міський голова Глухова Юрій Бурлака, депутати міськради, що входять до групи «Воля народу», і афганці, щоб допомогти дітям.

  1. 18.  
16.06. газета «Неделя

Андрій Деркач: «Жителів сіл очікують болючі сюрпризи»

стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване

Об’єднання територіальних громад нагадує реформу з укрупнення колгоспів та сільських рад в 60-х роках 20 ст., багато з яких у подальшому вимерли.

За словами А.Деркача, депутати групи «Воля народу» звернулися до коаліції з проханням припинити популізм та піар на пустопорожніх законопроектах.

  1. 19.  
19.06. газета «Неделя

Андрей Деркач: «Так мы убиваем парламентаризм»

стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване Народний депутат закликав навести порядок при голосуванні.
Зокрема, А.Деркач, звертаючись до голови Верховної Ради А. Яценюку, сказав, що фракції «Воля народу» по позиціях, які дійсно мають значення для держави і дають можливість людям краще жити, завжди підтримує пропозиції уряду. Але що стосується робочої групи з перевірки тарифів на теплокомуненерго, то ніхто не бачив цих висновків.

  1. 20.  
24.06. газета «Неделя «Дайте нам возможность спокойно работать!»

стаття про діяльність депутата у окрузі

нейтральне-збалансоване

Глухівські підприємці готуються до всеукраїнської акції протесту проти введення касових апаратів.
Про необхідність розгляду парламентом законопроекту №1718.

Коментар Андрія Деркача з цього питання:  позиція депутатської групи «Воля народу» – підтримати проект закону №1718 і не допустити подальшого утиску малого і середнього бізнесу.

  1. 21.  
24.06. газета «Неделя

День Конституции

стаття про діяльність депутата у окрузі нейтральне-збалансоване Привітання з Днем Конституції України.

  1. 22.  
17.06 Газета «Панорама» (друковане видання) «Куди поезе» стаття про діяльність депутата у окрузі критичне Критика діяльності місцевої влади в Сумській області, спрямованої на реалізацію питань децентралізації на території регіону. Зазначено, що настав момент, коли «кожна впливова та ініціативна особа, на кшталт народного депутата України А.Деркача, з яким пов’язують голову ОДА М.Клочка, «крутитиме кермо саме у свій бік».  
        Інтернет-видання      
  1. 23.  
25.06.

Інтернет-видання газети «Панорама»

http://rama.com.ua

Выполненные обещания и прогулы народных депутатов от Сумщины

стаття про діяльність депутата у парламенті к критичне

Моніторинг ефективності  експертами ГО «Слово і Діло» діяльності народних депутатів від Сумщини і рівень виконаних ними обіцянок.

Зазначено, що народний депутат України А.Деркач та серед тих, хто найчастіше були відсутніми на парламентських засіданнях чи не брали участь у голосуванні за важливі для країни закони в цілому.

  1. 24.  
19.06.

Інтернет-виданняhttp://sumypost.com/

Нардепы от Сумщины не захотели отдавать нефть Курченко на АТО стаття про діяльність депутата у парламенті критичне Бюджетний Комітет ВР, до складу якого входять відразу три депутата від Сумщини – Андрій Деркач, Олег Медуниця та Ігор Молоток, не підтримав законопроект №2011-а, який дозволив би передати Міноборони конфісковане т.з. «паливо Курченко».

Висновок

У червні публічних заходів за участі громадськості народний депутат Андрій Деркач не проводив. Натомість в публічному просторі депутат активно критикував політику влади щодо реформування адміністративно-територіального устрою (процес добровільного об’єднання територіальних громад). Громадські приймальні народного депутата працюють належним чином і за усталеною схемою: жителі можуть оформити звернення з питань, що їх турбують, яке потім передається помічнику Андрія Деркача для подальшого реагування.