Новини

Активність народного депутата України Олександра Сугоняка у виборчому окрузі №158 в червні 2015 року

Активність народного депутата України Олександра Сугоняка у виборчому окрузі №158 в червні 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі
У червні дні визначені Верховною Радою України для роботи народного депутата з виборцями округу припадали на 22-26 червня. Народний депутат Олександр Сугоняко протягом визначеного періоду проводив зустрічі з виборцями та особисті прийоми громадян, відповідно до положень закону (п.14 Ст.24. Закону «Про статус народного депутата»)

Таблиця. Особистий прийом народного депутата України О.Сугоняка у виборчому окрузі № 158  у період з 22 по 26 червня 2015р.

Дата Де приймав депутат Формат зустрічі
22 червня (понеділок) м.Суми Особистий прийом, зустрічі з виборцями протягом дня 
23 червня (вівторок) м.Суми Особистий прийом, зустрічі з виборцями протягом дня 
24 червня (середа) сел.Краснопілля Зустріч з громадським активом Краснопільського району, сільськими головами
25 червня (четвер) с.Миколаївка Сумського району Зустріч з громадськістю
26 червня (пятниця) м.Білопілля Збори громадського активу Білопільського району з питань децентралізації влади за участю народного депутата О.Сугоняка та представників Сумського обласного Офісу реформ.

За інформацією від працівника громадської приймальні (заходи в м.Суми ), громадян в районних центрах, публікацій на особистій сторінці депутата у мережі Facebook, сайту обласної організації партії «УДАР».

В цілому в червні народний депутат Олександр Сугоняко брав участь в різноманітних публічних заходах, зокрема обговореннях реформи місцевого самоврядування та децентралізації.

Таблиця.  Особиста активність народного депутата України О.Сугоняка у виборчому окрузі № 158  у період з 1 по 30  червня 2015р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
  8 червня м.Суми, Сумська облдержадміністрація, зал засідань 1 засідання «Форуму правових реформ» (за ініціативи О.Сугоняко) Голова Сумської ОДА М.Клочко,  представники керівництва СБУ, УМВС (області та міста) та обласної прокуратури, громадських організацій (до 100 осіб). Обговорення роботи правоохоронних органів та розслідування резонансних кримінальних справ

http://sumy.klichko.org/news/show/6383

  24 червня м.Суми, пл..Незалежності Участь на мітингу (виступ), організованого СОГО «Спілка підприємців, орендарів та власників Сумської області» Представники малого бізнесу міста (до 200 осіб)

Мітинг проти впровадження з 01 липня 2015 року реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів).

О.Сугоняко підтримав підприємців щодо вимог прийняття законопроектів №1088 та №1718 в парламенті (прийняття яких ігнорує парламент).

Спостереження
  24 червня сел.Краснопілля Зустріч з громадським активом Краснопільського району Сільські голови, представники місцевої влади Обговорення положення про перспективний план об’єднання територіальних громад, питань тарифів на комунальні послуги, стану доріг, війни на сході країни.

http://sumy.klichko.org/news/show/6421

  25 червня м.Суми Участь в засіданні сесії Сумської обласної ради, виступ. Депутати обласної ради Затверджувався перспективний план формування спроможних територіальних громад в Сумській області.

http://sumy.sm.gov.ua/index.php/uk/8-novini/4191-u-postijnomu-dialozi

  25 червня с.Миколаївка Сумського району Зустріч з громадськістю Громадськість села, керівництво району, керівники органів місцевого самоврядування району. Обговорено питання реформи місцевого самоврядування, покращення якості життя громадян, антикорупційних та люстраційних заходів, які запроваджуються та проводять в Україні.

http://sumy.sm.gov.ua/index.php/uk/8-novini/4191-u-postijnomu-dialozi

  26 червня м.Білопілля

Збори громадського активу Білопільського району

Керівництво району, представники Сумського обласного Офісу реформ, трудових колективів установ, організацій міста, сільські, селищні, міські голови, громадськість.

Короткий звіт про роботу в парламенті

Обговорено питання децентралізації влади та реформи місцевого самоврядування. О.Сугоняко надав відповідь на питання громадян.

http://blp.sm.gov.ua/index.php/uk/8-novini/4341-shlyakhom-dialogu-do-efektivnoji-spivpratsi-vladi-i-gromadi

  28 червня м.Суми Участь в офіційних заходах з нагоди Дня Конституції України  Представники органів влади, громадськість. Мітинг на площі Незалежності, покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченку Спостереження

Аналіз роботи приймальні депутата у виборчому окрузі

Громадська приймальня народного депутата Олександра Сугоняко постійно працює за адресою: м.Суми, вул.Козацький, 2а. Крім того в окрузі працюють 2 інші приймальні, зорієнтовані на роботу з мешканцями Білопільського та Краснопільського районів.

За результатами моніторингу встановлено, що у червні громадська приймальня депутата О.Сугоняко у м.Суми працювала постійно, на телефонні дзвінки регулярно відповідав працівник.

Станом на червень, від початку роботи приймальні від мешканців округу отримано 284 звернення (також фіксуються звернення з поза меж виборчого округу). Щомісяця надходить 30-50 звернень. Основні теми звернень: питання житлово-комунального господарства, земельні відносини, несанкціоновані забудови, протиправні дії представників органів влади різного рівня, зменшення пенсій внаслідок законодавчих нововведень, робота транспорту в населених пунктах районів, відновлення пунктів пропуску в прикордонних районах.

За цей же період народним депутатом було підготовлено 341 депутатське звернення до різних центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, у т.ч. за результатами розгляду письмових та усних звернень мешканців округу.

Народний депутат Олександр Сугоняко в окрузі буває регулярно і здійснює щотижневі візити (лише у вихідні дні, якщо є планова парламентська робота; всі дні - в останній тиждень місяця)

Ініціативи депутата спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

 У червні 2015 року народний депутат Олександр Сугоняко подав 2 депутатські запити (з однієї тематики):

№ та дата запиту, До кого запит Зміст запиту
11/10-1751 05.06.2015 (2 сесія). Міністерство внутрішніх справ України, Аваков Арсен Борисович  Депутатський запит щодо вжиття заходів реагування на грубі порушення законодавства посадовими особами ТОВ "ЛеСтар" та ТОВ "ЮВС", та факти незаконного заволодіння майном ТОВ Родючисть". 
11/10-1750 05.06.2015 (2 сесія) Генеральна прокуратура України, Шокін Віктор Миколайович  Депутатський запит щодо вжиття заходів реагування на грубі порушення законодавства посадовими особами ТОВ "ЛеСтар" та ТОВ "ЮВС", та факти незаконного заволодіння майном ТОВ "Родючисть". 

Також народним депутатом у червні  разом з групою депутатів до парламенту було внесено 1 законопроект: «Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розвитку виробництва та ринку альтернативних палив, дерегуляції виробництва біоетанолу та гармонізації законодавства з нормами Європейського Союзу та Енергетичного Співтовариства» (№2044а від 08.06.2015).

Звітування депутата, інформування виборців про діяльність 

Окремого публічного звітування за результатами своєї діяльності депутат Олександр Сугоняко у червні не проводив. Натомість у мережі Facebook представлено електронну презентацію звіту за півроку роботи депутата у парламенті у вигляді інфографіки https://www.facebook.com/photo.php?fbid=378731358995255&set=pcb.378731402328584&type=1&permPage=1.

Активність депутата у мережі Інтернет

В народного депутата Олександра Сугоняка відсутня офіційна веб-сторінка (сайт), проте існує сторінка депутата в мережі Facebook.

В цілому народний депутат через сторінку в мережі висвітлює роботу в парламенті, виборчому окрузі та власну позицію щодо актуальних питань та законопроектів. Окремі заходи, в яких Олександр Сугоняко брав участь, на сторінці не висвітлено (наприклад, участь у мітингу підприємців (24.06., м.Суми) проти впровадження касових апаратів, зустріч з громадськістю в Сумському районі 25.06.). Також ряд заходів висвітлено на сайті обласної організації партії «УДАР», керівником якої є О.Сугоняко 

Таблиця. Аналіз публікацій на сторінці народного депутата України О. Сугоняко  в мережі Facebook у період з 1  по 25 червня 2015 р.

Адреса сайту/сторінки https://www.facebook.com/a.sugoniako?fref=ts

Тематика повідомлення

 

Кількість усіх публікацій (повідомлень) 6
Повідомлення про діяльність депутата у парламенті/комітетах 2

25.06. – електронна презентація звіту за півроку роботи у ВР у вигляді інфографіки

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=378731358995255&set=pcb.378731402328584&type=1&permPage=1

10.06. – про реєстрацію О.Сугоняком законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо дерегуляції виробництва біоетанолу та гармонізації законодавства з нормами Європейського Союзу та Енергетичного Співтовариства».

Повідомлення про діяльність депутата у окрузі 3

26.05. – про зустріч  з головами сільрад Білопільського  району.

Повідомлено про обговорення питання перспективного плану об’єднання територіальних громад. Народним депутатом висловлена власна позиція з цього питання.

24.06. – про участь у засіданні колегії Краснопільської райдержадміністрації, зустріч з головами сільрад Краснопільського району.

Детально повідомлено про актуальні питання, що хвилюють громадськість (перспективний план об’єднання територіальних громад; тарифи; стан доріг; війна на сході країни).

Народним депутатом висловлена власна позиція з цих питань

09.06. – про 1 засідання «Форуму правових реформ» (08.06 у форматі «круглого столу») щодо обговорення роботи правоохоронних органів та розслідування резонансних кримінальних справ за участю представників громадськості, керівництва ОДА, силових та правоохоронних структур області.

Захід проведено обласною організацією партії «УДАР за ініціативи  О.Сугоняка.

Привітання зі святами/заява з приводу події

1 05.06 – вітання з Днем журналіста

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

У травні місцеві ЗМІ широко не висвітлювали поточну діяльність депутата (в парламенті і окрузі), так як значних інформаційних приводів створених депутатом фактично не було.

Таблиця. Висвітлення місцевими ЗМІ роботинародного депутата України О.Сугоняко у місцевих ЗМІ виборчого округу №158. у період з 1 по 22 травня  2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
  03.06 Газета «Панорама» (друковане видання) «Тримайся за голову» Коментар діяльності Сумського міського голови О.Лисенка нейтральне-збалансоване О.Сугоняко вважає, що О.Лисенку необхідно підтягувати професійну складову і визначати стратегію розвитку міста.  
  25.06. Академ ТБ, ТРК Відікон Сюжет на ТВ Коментар нейтральне-збалансоване Подано коментар щодо перспективного плану об’єднання територіальних громад Сумщини.  
  25.06.

Інтернет-видання газети «Панорама»

http://rama.com.ua

Выполненные обещания и прогулы народных депутатов от Сумщины

стаття про діяльність депутата у парламенті нейтральне-збалансоване Моніторинг ефективності  експертами ГО «Слово і Діло» діяльності народних депутатів від Сумщини і рівень виконаних ними обіцянок. Побіжний аналіз виконання обіцянок О.Сугоняко (в цілому по ньому не проведено).

http://rama.com.ua/vyipolnennyie-obeshhaniya-i-progulyi-narodnyih-deputatov-ot-sumshhinyi/

Також основні сумські телевізійні ЗМІ (ОДТРК, Відікон) транслювали сюжети про офіційні заходи 28.06. до Дня Конституції України в яких взяв участь народний депутат.

Висновок

Діяльність народного депутата Олександра Сугоняка у червні була доволі активною та публічною. Зокрема, проведено зустрічі з громадським активом та виборцями в районах округу, з представниками громадських організацій у м.Суми. О.Сугоняко був присутній на сесії обласної ради, де розглядалось важливе питання затвердження перспективного плану об’єднання територіальних громад, виступив на мітингу місцевих підприємців. В парламенті Олександр Сугоняко направив 2 депутатських запити та спільно з групою депутатів ініціював 1 законопроект. Місцеві ЗМІ слабо висвітлюють публічну діяльність народного депутата в окрузі (в основному на сайті обласної організації партії «УДАР» та на сайтах органів влади), проте це скоріше недолік роботи прес-служби депутата.