Новини

Активність народного депутата України Олега Медуниці у виборчому окрузі №157 в червні 2015 року

Активність народного депутата України Олега Медуниці у виборчому окрузі №157 в червні 2015 року

Аналіз роботи приймальні депутата у виборчому окрузі

За результатами моніторингу встановлено, що у червні 2015 року громадська приймальня депутата Олега Медуниці у м. Суми працювала постійно, на телефонні дзвінки працівник відповідав у коректній формі. В цілому можна зазначити, що приймальня народного депутата Олега Медуниці є доступною та відкритою для жителів округу. Працівники надають вичерпні відповіді, уточнюють та з’ясовують зміст проблем, пояснюють як потрібно оформлювати звернення до народного депутата.

В червні 2015 року до приймальні надійшло від фізичних та юридичних осіб 21 звернення, в результаті розгляду яких народним депутатом Олегом Медуницею було підготовлено 23 депутатських звернень до організацій, служб, установ, органів державної влади.

Всього, за поточну каденцію офісом народного депутата у Сумах було підготовлено 142 депутатських звернень. В своїй більшості звернення спрямовані на вирішення проблем виборців, які звернулись за допомогою. В разі порушення терміну відведеного на отримання відповіді або формальною відповіддю офіс народного депутата звертається до адресата повторно, або телефоном. Депутат перебуває в офісі постійно, окрім пленарних тижнів.

Ініціативи депутата спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

 

У червні 2015 року народний депутат Олег Медуниця не зареєстрував жодного законопроекту. Депутатських запитів у червні 2015 року, як і в попередні місяці, народним депутатом Олегом Медуницею підготовлено не було.

Під час пленарного засідання Верховної ради 17 червня 2015 року народний депутат Олег Медуниця виступив з політичною заявою щодо послідовності роботи уряду Арсенія Яценюка у врегулюванні проблеми тарифів в газовій сфері, критикував діяльність депутатів від фракції БЮТ і радив не “розкачувати човен” з приводу високих тарифів на комунальні послуги.

В цей же день на брифінгу в медіа-центрі ВР України Олег Медуниця зробив заяву щодо недопущення розкачування ситуації в парламенті навколо теми завищених тарифів на комунальні послуги, зокрема на газ. Він розкритикував заяви Юлії Тимошенко на політичних ток-шоу щодо завищених тарифів на газ для побутових потреб в домогосподарствах.

Під час пленарного засідання Верховної ради 19 червня 2015 року народний депутат виступив з ініціативою відновлення прямого трансопртного сполучення міста Суми з іншими регіонами України. Зокрема, він заявив про скарги сумчан, які цілий день чекають на свої потяги в Західну Україну на залізничному вокзалі в Києві. Також, він вчергове наголосив на необхідності виділити кошти з державного бюджету на ремонт автодороги сполученням Суми-Прилуки-Київ.

Звітування депутата, інформування виборців про діяльність

 

Звітування за свою парламентську роботу Олег Медуниця проводить під час щомісячних ефірів на Сумському обласному державному телебаченні в програмі “Депутатський час”. Запис цих програм здійснюється за рахунок державного бюджету згідно Закону України “Про статус народного депутата”, проте далеко не всі народні депутати користуються цієї можливістю. Олег Медуниця звітував через телебачення минулого місяця, проте в червні 2015 року таких ефірів за його участі не було.

Цього року 11 червня 2015 року народний депутат провів зустріч з виборцями прямо біля під’їзду одного з будинків в Курському мікрорайоні міста Суми. За його словами, “під час проведення виборчої кампанії минулого року виборці часто нарікають, що бачать своїх депутатів лише перед виборами. Тоді я їм пообіцяв, що в нашому випадку зустрічі будуть регулярними. Починаю проводити зустрічі з виборцями по всьому місту. Перші заходи вже відбулися у Курському мікрорайоні. Говорити з людьми важко, але альтернативи немає... “

 

 

Активність депутата у мережі Інтернет

Власного сайту в народного депутата Олега Медуниці немає, проте він досить активно веде власну сторінку на facebook – https://www.facebook.com/oleg.medunitsya

Зокрема, 29 червня 2015 року народний депутат Олег Медуниця прийняв участь у відкритті молодіжного патріотичного табору “Коловрат” в околицях міста Суми, який традиційно проводиться в цей час за ініціативи Молодіжного націоналістичного конгресу, який свого часу очолював Олег Медуниця.

5 червня 2015 року у Сумах народний депутата прийняв участь в навчаннях загону територіальної оборони міста Суми. У своєму пості на facebook він написав: “Добровольці: службовці, робітники, студенти – чоловіки і жінки із Сум, які знаходяться у 30 кілометрах від кордону з Росією, готуються до оборони рідного міста й України від скаженого карлика.

Сумчани – найкращі! Я пишаюся такими виборцями. Про таких людей гарно сказав Василь Симоненко: Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніщо не перекреслить мій народ!”

Також на своїй сторінці він, серед іншого розміщує пропозиції правок до основних напрямків бюджетної політики, розповідає про зустріч і обговорення планів з віце-прем’єр міністром Вячеславом Кириленком, розповідає про екс-народного депутата Олександра Волкова та його плани на місцеві вибори в Сумській області та ін.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

 

Варто зазначити, що діяльність та позицію народного депутата Олега Медуниці з того чи іншого питання в червні 2015 року висвітлювали переважно ЗМІ з-поза його виборчого округу – м. Суми. Виключенням є декілька появ на телебаченні у Сумах, зокрема в двох однотипних програмах щодо перебігу адміністративно-територіальної реформи на телеканалі АТВ та Сумської ОДТРК.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання
2.06 Телеканал 112 Програма “Воєнний щоденний” Гостями були військовий експерт Святослав Стеценко, Олег Медуниця та генерал армії України Микола Маломуж Дискусія в студії телеканалу   http://tv-ua.112.ua/war_diary/sviatoslav-stetsenko-oleh-medunytsia-ta-mykola-malomuzh-u-prohrami-voiennyi-shchodennyk-vypusk-vid-02062015-233925.html
3.06 Телеканал “РАДА” Програма “Позиція” Інтерв’ю Обговорення поточних задач перед пленарним тижнем   https://www.youtube.com/watch?v=g8zMTWqX_BA
14.06 Телеканал АТВ [м. Суми] Кргуглий стіл в стінах Сумської ОДА Обговорення у вузькому колі на тему реформи децентралізації та зміни територіального устрою Виступ   https://www.youtube.com/watch?v=HldpzoN7wXs
15.06 Сумська ОДТРК Програма “Своя правда” Обговорення теми децентралізації та територіальної реформи     http://tv.sumy.ua/svoya-pravda-pro-administratyvnu-reformu/
19.06 Телеканал 112 Ранкова новинна програма Дискусія в студії з ведучими Обговорення ситуації на Донбасі в зоні АТО   https://www.youtube.com/watch?v=IgnzGLHPOrQ

Висновок

Громадська приймальня Олега Медуниці працює належним чином і жителі міста Суми легко можуть оформити звернення з питань, що їх турбують, яке потім передається помічникам народного депутата для подальшого реагування. Депутат перебуває у виборчому окрузі постійно, окрім пленарних тижнів. Протягом червня Олег Медуниця не ініціював законопроектів у парламенті і не подавав депутатських запитів.