Новини

Депутати від Сумщини переймаються станом автомобільних доріг у регіоні

Ремонт автомобільних доріг у Сумській області – основна тема, якою переймалися народні депутати, обрані в мажоритарних округах Сумщини. Такі результати моніторингу Громадянської мережі ОПОРА.

Олег Медуниця (фракція "Народний фронт", округ №157) на ранковому засіданні 25 травня у своєму виступі з трибуни зазначив: «На жаль, величезні диспропорції у нас зараз виникають з  ремонтом автодоріг. Зокрема,  до моїх рідних Сум  дорога  М-07, яка іде через Прилуки з Києва і Ромни на Суми, перебуває в жахливому стані. І зараз я говорю не тільки від себе, а від усіх депутатів Сумщини, які  неодноразово звертались до уряду для того, щоб були виділені кошти на ремонт саме цієї дороги, яка зв'язує столицю України з областю майже в мільйон населення». Депутат вкотре закликав уряд нарешті виділити кошти на капітальний ремонт цієї дороги.

Також він закликав депутатів підтримати рішення про те, щоб половина коштів, які йдуть від перевиконання роботи регіональних митниць, спрямувалася на ремонт доріг не лише державного і місцевого значення, але й комунальних, які знаходяться в межах міст і місцевих громад.

У своєму виступі з трибуни Верховної Ради станом доріг на Сумщині переймався і Микола Лаврик (фракція "Блок Петра Порошенка", обраний в окрузі №161). Під час ранкового засідання 17 травня депутат сказав: «Я не знаю, по якому принципу сьогодні йде розподіл державних бюджетних коштів на відновлення  автошляхів у нашій державі. Але те, що відбувається на території Сумської, моєї області рідної і другої рідної області – Чернігівської, коли вся Сумська область, половина Чернігівської області фактично відрізані від центру України, і ми декілька разів звертали на це увагу уряду. На сьогоднішній день фактично області відрізані від сполучення. Скажіть мені, будь ласка, це також Україна? Україна. Це також українці? Українці. Ми сьогодні, кожна людина, яка проживає на території нашої області, вона дивиться обличчям і серцем в Україну, вона відбудовує державу. Тому давайте ми також не забувати і про тих людей, не тільки   про інші  території і не про інші регіони».

27 06 2017 doroga sumy

Народний депутат Владислав Бухарєв (обраний в окрузі №162, фракція ВО «Батьківщина») також давно переймається станом доріг на Сумщині. Зокрема, з початку 2017 року він підготував кілька депутатських запитів, які стосуються виділення коштів із Державного бюджету для проведення капітального ремонту низки доріг. А саме: окружної дороги в місті Охтирка, автомобільної дороги загальнодержавного значення Суми-Харків, Лебедин-Липова Долина, Лебедин-Чупахівка-Охтирка.

Також Владислав Бухарєв надіслав депутатський запит щодо виділення коштів з Державного бюджету України на 2017 рік для проведення негайного капітального ремонту або будівництва нового мосту через річку Ворскла в селі Климентове Охтирського району Сумської області. Цей міст давно знаходиться в аварійному стані, хоча через нього пролягає дорога Суми-Харків, де їздять у тому числі й великі вантажні автомобілі.

9 червня Владислав Бухарєв звернувся до голови уряду Володимира Гройсмана із запитом щодо вирішення проблемних питань із розвитку дорожньої галузі, а також виділення коштів з Державного бюджету України на ремонт автомобільних доріг Сумської області у 2017 році.  Зокрема, у запиті йдеться про необхідність збільшити габаритно-ваговий контроль на дорогах, у тому числі встановити справедливі штрафи за порушення вагових норм, з конфіскацією автомобіля за повторне порушення.

Депутат просить голову уряду виділити із Державного бюджету додаткові кошти для експлуатаційного утримання та ремонту автомобільних доріг Сумської області, розподілити кошти на розвиток дорожньої галузі пропорційно для кожної області,  а також внести зміни до нормативно-правових актів, що регулюють сфери діяльності, пов'язані з проїздом великогабаритних та великовагових транспортних засобів в Україні.

Позафракційний, обраний в окрузі №159, Андрій Деркач наприкінці травня опублікував статтю щодо стану доріг. У ній він розповідає, що питання поганого стану доріг – одне з основних, яке піднімають жителі його округу під час зустрічей. Сам депутат з цього приводу неодноразово звертався до голови Сумської обласної державної адміністрації та в прокуратуру, ініціював наради обласного рівня. Депутат вважає, що в Сумській області необхідно проводити саме капітальний ремонт і, завдяки спільним зусиллям Андрія Деркача, Олега Медуниці та Ігоря Молотка, вдалося пролобіювати включення Сумської області в державний експеримент з розвитку інфраструктури через розподіл надпланових прибутків митниці. У 2017 році планується отримати близько 500 мільйонів гривень, які, в першу чергу, підуть на ремонт напрямків Шостка-Кролевець, Середина Буда-Ямпіль-Береза, Суми-Путивль-Глухів.

Депутат обіцяє виборцям уважно стежити за якістю ремонту цих доріг та й надалі сприяти виділенню коштів на дороги Сумської області.

Особисто за ремонтом доріг у своєму окрузі стежить Ігор Молоток (група «Воля народу», округ №160), про що регулярно звітує на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук. Наприклад, допис, датований 11 червня: «Прийде час, обов’язково «збудуємо Європу» і в нас! Завершується ремонт дороги в селі Ковтуновому Шосткинського району. Спільно з головою Шосткинської РДА Віктором Ждаміровим, сільським головою Ніною Стрюк проінспектували хід та якість виконання ремонту дороги, виконаного місцевим підприємцем Василем Белясником. Ця дорога, як і багато інших у Шосткинському районі, не бачила жодного ремонту понад 30 років! Обговорили плани на майбутнє: плануємо відновити нормальне транспортне сполучення між Ковтуновим та Богданкою».

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

 

За коментарями звертайтеся:

Ірина Стегній, громадська консультантка ОПОРИ в Сумській області

тел.: 0663055190

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.