Новини

Мажоритарники Києва: відвідуваність комітетів Верховної Ради під час 4 сесії

 

Середній відсоток відвідуваності засідань комітетів серед обранців столиці під час 4 сесії Верховної Ради України – 77 %. Двоє нардепів не пропустили жодного засідання.

Як відомо 4 грудня 2014 року Верховна Рада України утворила 27 комітетів та Спеціальну контрольну комісію з питань приватизації. Київські депутати-мажоритарники стали членами 8 з них: Леонід Ємець, Андрій Іллєнко та Олександр Супруненко увійшли до Комітету з питань правової політики та правосуддя, Дмитро Андрієвський та Віталій Сташук — Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, Борислав Береза та Віктор Чумак — Комітету з питань запобігання і протидії корупції, Вячеслав Константіновський та Андрій Білецький — Комітету з питань національної безпеки і оборони, Олександр Третьяков та Євген Рибчинський — Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, Володимир Ар’єв — Комітету у закордонних справах, Юрій Левченко — Комітету з питань бюджету.

Згідно зі ст. 24 п. 3 Закону України «Про статус народного депутата», бо «кожен народний депутат зобов’язаний бути присутнім та особисто брати участь у засіданнях Верховної Ради України, а також її органів, до складу яких його обрано». У ст. 24 п. 9 цього Закону конкретизовано, що народний депутат зобов’язаний бути присутнім на засіданнях комітету та підкомітету, до складу яких його обрано, та брати участь у їх роботі.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала наскільки активно відвідували засідання комітетів обранці столиці під час 4 сесії ВРУ (лютий-липень 2016 року).

В цілому депутати-мажоритарники столиці дуже добре відвідували засідання своїх комітетів: Олександр Третьяков та Дмитро Андрієвський не пропустили жодного засідання, Євген Рибчинський, Андрій Іллєнко та Леонід Ємець - по одному, а Віталій Сташук, Віктор Чумак та Володимир Ар'єв – по два. Хоча варто додати, що на сайті Комітету у закордонних справах зазначено, що Володимир Ар'єв під час пропущених засідань перебував у відрядженнях.

Дещо гірша відвідуваність у Вячеслава Константіновського, який пропустив 4 з 15 засідань свого комітету та Юрія Левченка – 4 з 19 пропущених засідань. Близького 20% (5 з 24) засідань під час 4 сесії пропустив Борислав Береза, але нардеп тричі перебував у відрядженнях.

Найгірша  ж активність у комітетах у Андрія Білецького – не відвідав жодного засідання та в Олександра Супруненка, який пропустив 5 з 8 засідань комітету.

Таблиця №1. Відвідуваність засідань комітетів ВРУ, 4 сесія.

Комітет ПІБ Кількість відвіданих засідань Кількість пропущених засідань Всього засідань
Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Євген Рибчинський 12 1 13
Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Віталій Сташук 11 2 13
Комітет з питань запобігання і протидії корупції Борислав Береза 19 5 24
Комітет з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак 22 2 24
Комітет з питань правової політики та правосуддя Андрій Іллєнко 7 1 8
Комітет з питань правової політики та правосуддя Олександр Супруненко 3 5 8
Комітет з питань національної безпеки і оборони Андрій Білецький 0 13 13
Комітет у закордонних справах Володимир Ар'єв 15 2 17
Комітет у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександр Третьяков 13 0 13
Комітет з питань національної безпеки і оборони Вячеслав Константіновський 11 4 15
Комітет з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець 7 1 8
Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський 13 0 13
Комітет з питань бюджету Юрій Левченко 15 4 19

За коментарями звертайтеся:

Андрій Савчук,

громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у місті Києві

066 29 28 784

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.