Новини

Майже всі чернівецькі депутати підтримали законопроект щодо фінансування медичної реформи

Сьогодні в стінах Верховної Ради був підтриманий законопроект №6327 "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів", який є основою для запуску медичної реформи в Україні. За законопроект проголосували 240 народних обранців, із них 8 депутатів з Чернівецької області.

Повністю підтримали реформу депутати-буковинці з фракції «Народний фронт» Микола Федорук, Максим Бурбак, Михайло Гаврилюк та Олександр Дроздик. Трохи інша картина з фракцією «Блок Петра Порошенка». Законопроект підтримали 4 з 7-ми депутатів-буковинців від цієї фракції, зокрема: Іван Рибак, Григорій Тіміш, Богдан Онуфрик, Владислав Севрюков. Не проголосували за медичну реформу Оксана Продан та Віктор Король, а Марія Матіос утрималась. Також не підтримали законопроект обоє депутатів з фракції «Опозиційний блок», Миайло Папієв проголосував проти, а Іван Мирний був відсутній в залі.

19 10 2017 medreforma Chernivtsi

Раніше на необхідності реформи наголошував керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, заявивши: «Верховна Рада цього скликання має зробити все, щоб реформа охорони здоров'я стартувала; для того, щоб найкращі європейські стандарти в медицині були впроваджені в Україні; для того, щоб ми стали на крок ближче до європейських країн. Усі політично свідомі депутати повинні віддати свій голос за впровадження медреформи».

Також прийняттю реформи зрадів депутат Іван Рибак, який на своїй сторінці в мережі Facebook написав: «Ми проголосували за медичну реформу! Зробити медицину якісною для українських громадян - це наше головне завдання!»

Моніторинг здійснюється Громадянською мережею ОПОРА в рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.

За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокоп, громадський консультант ОПОРИ в Чернівецькій області

тел.: +38095 490 0504

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково: У 2017 році в 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.