Новини

Активність народного депутата України Івана Балоги у виборчому окрузі № 73 у травні 2015 року

Активність народного депутата України Івана Балоги у виборчому окрузі № 73 у травні 2015 року

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

28 травня 2015 року депутат Іван Балога відвідав село Підвиноградів, де був на святковій лінійці в місцевій школі, відвідав садочок та був присутній на засіданні Підвиноградівської сільської ради.

Таблиця:  Особиста активність народного депутата України Балоги Івана Івановича у виборчому окрузі № 73 у період з 01 по 31 травня 2015 р.

Дата Місце Назва Аудиторія Короткий зміст Джерело даних
1 28.05.2015 с. Підвиноградів Загальноосвітня школа Школярі та батьки, вчителі закладу Невідомо Помічник депутата Любімова Клара Андріївна
2 28.05.2015 с. Підвиноградів Дитячий садок Вихованці закладу та персонал Невідомо Помічник депутата Любімова Клара Андріївна
3 28.05.2015 с. Підвиноградів Підвиноградівська сільська рада Голова та депутати Підвиноградівської сільської ради Невідомо Помічник депутата Любімова Клара Андріївна
             

Аналіз роботи приймальні депутата у виборчому окрузі

За звітній період було здійснено візит до приймальні депутата Балоги Івана Івановича за адресою вул. Кошута, 1. Однак на місці приймальні не виявилось, хоча, за цією адресою в місті Берегово також значиться офісне приміщення територіальної організації партії «Єдиний Центр» в місті Берегово. Також за цією адресою знаходиться Берегівське районне управління юстиції, реєстраційні служби та відділення державного казначейства. Натомість партійний офіс і приймальня була виявлена спостерігачем за адресою вул. Габора Бетлена. На момент кількаразових відвідин 26.05 та 27.05 приміщення було зачиненим.

При цьому були здійснені неодноразові спроби додзвонитися за контактним номером приймальні (050) 965-71-11. На дзвінки відповідала жінка, яка 21.05 повідомила, що з 25.05 до 29.05 депутат Іван Балога буде на Закарпатті, однак точні місця і дати візитів  буде повідомлено цього тижня. Починаючи з понеділка, були спроби отримати від неї інформацію, проте жінка постійно обіцяє передзвонити і повідомити, після чого до кінця робочого дня не бере слухавки.

Ініціативи депутата, спрямовані на вирішення проблем виборчого округу

22 травня депутат подав запит до Кабінету Міністрів України щодо фінансування Програми для поліпшення житлових умов для учасників антитерористичної операції. Ініціатива не відповідає передвиборчій програмі депутата, і має загальнонаціональне значення, стосуючись учасників АТО по всій території України.

За досліджуваний період депутат подав три законопроекти. Перший з них внесено 12.05.2015 під назвою «Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито" щодо зміни зарахування державного мита». Він стосується питання децентралізації та справедливого розподілу коштів між бюджетами різних міст області, отримані за надані адміністративні послуги, з яких сплачується мито. Співавтором цієї законодавчої ініціативи є депутат ВРУ Василь Петьовка, що обраний за сусіднім 72 одномандатним мажоритарним округом у Закарпатській області, та є двоюрідним братом Івана Балоги. 

12.05.2015 року було внесено ще один законопроект під назвою «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зміни зарахування державного мита», який є дзеркальним відображенням вищезазначеного проекту, однак цього разу в частині Бюджетного кодексу. Проект також подано за співавторства Василя Петьовки. Два вищезазначені проекти не мають відношення до передвиборчих обіцянок депутата та мають опосередкований стосунок до жителів округу.

19 травня депутат зареєстрував законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування позашкільних навчально-виховних закладів та міжшкільних навчально-виробничих комбінатів». Ініціатива націлена на попередження закриття позашкільних навчальних закладів через нестачу коштів на їх утримання, через фінансування позашкільної освіти за рахунок освітньої субвенції з Державного бюджету. Ініціатива не є частиною передвиборчої програми депутата.

Звітування депутата, інформування виборців про діяльність

За звітній період депутат публічно не звітував та не інформував виборців про свою діяльність.

Активність депутата у мережі Інтернет

Депутат не має власного веб-ресурсу, на якому висвітлюється його діяльність, а також акаунтів у жодній з існуючих соціальних мереж.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

Місцеві ЗМІ не висвітлювали роботу депутата Івана Балоги за спостережний період.

Висновки

За підсумком спостереження протягом 01–31 травня за діяльністю депутата у виборчому окрузі № 73 можна зробити висновок, що Балога Іван Іванович здійснює несистемну роботу у виборчому окрузі, працює з виборцями непублічно, закритий до зовнішньої комунікації та не інформує громадськість про результати своєї діяльності.

Несистемність роботи депутата підтверджується відсутністю інформації про його робочі плани на найближчий період діяльності. Навіть у дні, які Верховною Радою України відведені для роботи депутатів на місцях (в окрузі), помічники народного депутата не володіють інформацією про короткостроковий графік його роботи, заплановані зустрічі з виборцями чи колективами установ/організацій, місце та час особистого прийому виборців депутатом та можливість записатись на прийом до нього. Працівники його приймальні також не володіють інформацією про графік особистого прийому громадян депутатом.

За спостережний період депутат не проводив особистий прийом виборців, однак, зі слів його помічника Любімової Клари Андріївни, відвідав загальноосвітню школу та садочок с. Підвиноградів, а також був на засіданні Підвиноградівської сільської ради. Але попередньо інформація про відвідини не анонсувалася публічно, та не надавалась його помічниками та приймальнею. Жодної публічної інформації про участь депутата в цих заходах – не виявлено.

В окрузі депутат має дві приймальні. Одна з них знаходиться в місті Іршава, однак там при зверненні переадресовують до помічників депутата, що знаходяться поза Іршавою, надаючи їх контактні дані. Інша, знаходиться в місті Берегово. З інформації, наданої помічниками, місце її розташування: вул. Кошута, 1. За цією ж адресою знаходиться міська партійна організація «Єдиний Центр». Однак на місці спостерігачами ОПОРИ було виявлено, що адреса є хибна, а безпосередньо приймальня знаходиться на вулиці Габора Бетлена, без ознак номеру будинку. Приймальня зачинена в робочий час. Всі спроби зв’язатися з працівниками завершились невдачею.

Дізнатись інформацію про діяльність та контактні дані офісу народного депутата є тривалою процедурою, де запитувана інформація записується помічниками депутата, а далі уточняється протягом 1-5 днів, після чого надсилається на електронну пошту запитувачу. При цьому помічники можуть надавати хибну інформацію, як це сталось з адресою приймальні в місті Берегово, що свідчить про їх низьку поінформованість.

За спостережний період депутат не інформував своїх виборців про результати своєї діяльності. Спостерігачі опори не виявили жодної згадки в ЗМІ про роботу депутата у виборчому окрузі, досягнення у законотворчій сфері, позицію депутата щодо ситуації в країні чи виборчому окрузі.