Новини

Як депутати Київщини голосували щодо продовження заборони відчуження сільсьгогосподарських земель

У Верховній Раді України 6 жовтня 2016 року на порядок денний був винесений Проект Закону про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільсьгогосподарських земель”, який передбачає мораторій на продаж чи іншим способом відчуження земель сільськогосподарського призначення до належного законодавчого забезпечення запровадження і регулювання обігу земель, але не раніше 1 січня 2018 року. Як проголосували за цей законопроект народні депутати України, що були обрані Київщиною, до якої входить 1126 сільських населених пунктів?

За даними сайту “Вони голосують для тебе” народні депутати, що були обрані від Київщини, голосували щодо продовження заборони відчуження сільсьгогосподарських земель наступним чином.

Олександр Марченко, член Всеукраїнського об’єднення “Свобода”, позафракційний, який був обраний до Верховної ради України по 90 виборчому окрузі ,підримав законопроект.

Руслан Сольвар, член фракції партії “Блок Петра Порошенко”, що був обраний у 91 виборчому окрузі, також підтримав данний законопроект.

Віталій Гудзенко, член фракції партії “Блок Петра Порошенко”, обраний у 92 виборчому окрузі, проголосував “за”.

Олександр Онищенко, член групи “Воля народу”, що був обраний по 93 ВО, був відсутній у Верховній Раді України.

Також був відсутній на час голосування за даний документ і Віктор Романюк, який є членом фракції Політична партія “Фронт змін” та був обраний від 94 виборчого округу.

Михайло Гаврилюк, член фракції Політична партія “Фронт змін”, який обирався по 95 виборчому окрузі, підтримав заборону відчуження сільськогосподарських земель.

Член групи “Воля народу” Ярослав Москаленко (був обраний по 96 виборчому окрузі) підтримав даний документ.

Павло Різаненко, член фракції Партії “Блок Петра Порошенка”, обраний по 97 ВО, був відсутній на робочому місці на час голосування даного питання.

Народний депутат Сергій Міщенко, що був обраний по 98 виборчому окрузі та є членом фракції  Партія “Блок Петра Порошенка”, також підтримав даний законопроект.

Зауважимо, що загалом 297 народних депутатів проголосували “за” даний Закон, 7 проголосували “проти”, “утрималися” – 8 та 39 народних депутатів “не голосували”. На сайті “Вони голосують для тебе” також можна ознайомитися, наскільки депутати різних об’єднань дотримувалися лінії партії.

10 10 rada

Закон про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільсьгогосподарських земель” був прийнятий 6 жовтня 2016 року.

 

За коментарями звертайтеся:

Руслана Величко-Трифонюк, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Київській області

тел.+38 063 187 41 06 , email Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.