Новини

Активність депутата-мажоритарника Київщини Олександра Марченка влітку 2016 року

У попередніх статтях ми характеризували діяльність депутатів Верховної Ради, а саме мажоритарників Київщини. Громадянська мережа ОПОРА вважає за доцільне проаналізувати депутатську активність влітку кожного з девяти представників регіону.

Якщо звернутися до офіційного сайту Верховної Ради України, то у розділі «запити депутата» можна спостерігати кому, куди та які запити здійснює нардеп за весь час своєї каденції.

20 09 Kyiv

За літній період Марченко здійснив чотири запити до різних відомств державного управління: Кабінет Міністрів України (Гройсман В.Б.), Міністерство фінансів України (Данилюк О.О.) та Генеральна прокуратура України (Луценко Ю.В).

Першим літнім запитом є депутатський запит щодо включення в план соціально-економічного розвитку на 2017 рік реконструкції автодоріг Р-17 та Р-32

«Проведення реконструкції доріг Київ – Липовець – Вінниця та Ржичів – Козятин – Кременець має важливе значення для правобережної Київщини, більшості районів Вінничини, Житомирщини та Тернопілля.

У зв’язку з цим, прошу Вас, шановний, Володимире Борисовичу, включити в план соціально – економічного розвитку на 2017 рік реконструкцію автодоріг Р-17 та Р-32.». – клопотає Олександер Олександрович, наголошуючи на тому, що відновлення економіки України можливе, в першу чергу, з паралельним відновленням автодоріг України.

Інший запит, поданий до Міністерства Фінансів, має на меті  будівництво відділення променевої терапії Білоцерківського онкологічного диспансеру. 

Марченко у своєму клопотанні пише: «У місті  катастрофічно зростає кількість онко хворих. По темпу зростання це перше місце в Україні, особливо останні 20 років після Чорнобильської аварії. У зв’язку з цим прошу Вас, шановний Олександре Олександровичу , при формуванні бюджету на 2017 рік врахувати кошти на будівництво вказаного об’єкта в сумі 82,5 млн. грн. з урахуванням співфінансування регіональними бюджетами».

Якщо оцінювати діяльність народного обранця, то можна назвати його  активною, та небайдужою до життя свого міста, людиною. Та з чим порівнювати, та чи є такі дії нормою або ж нижче неї?

Табл.2. Депутатські запити, що розглянуті за поданням Марченка О.О. (народний депутат України VIII скликання)

№ та дата запиту, автор До кого запит Зміст запиту Стан виконання
11/10-2063 03.06.2016
(4 сесія)
Кабінет Міністрів України
Гройсман Володимир Борисович
Депутатський запит щодо включення в план соціально-економічного розвитку на 2017 рік реконструкції автодоріг Р-17 та Р-32. Відповідь №7/31-8658 від 13.07.2016 року - перший заступник Міністра регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства України В.Негода.

11/10-2062 03.06.2016
(4 сесія)

Міністерство фінансів України
Данилюк Олександр Олександрович
Будівництва відділення променевої терапії Білоцерківського онкологічного диспансеру Відповіді №31-05220-02-2/18116(5) від 22.05.2016р. - заступник Міністра фінансів України С.Марченко.

11/10-2447 15.07.2016
(4 сесія)

Генеральна прокуратура України
Луценко Юрій Віталійович
Депутатський запит щодо переслідування незалежного журналіста Руденка Артема Сергійовича за журналістську діяльність. Відповіді №04/2/4-474-16 від 11.08.2016р. - Генеральний прокурор України Ю.Луценко (Д.Сторожук).

11/10-2649 15.07.2016
(4 сесія)

Кабінет Міністрів України
Гройсман Володимир Борисович
Депутатський запит щодо недопущення скасування пільг в оподаткуванні громадських організацій інвалідів. Відповіді №13010/0/2-16 від 05.08.2016 року - Віце-прем'єр-міністр України Розенко П.

Окрім того Олександр Олександрович є головою підкомітету з питань будівництва та архітектури Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. На офіційному сайті комітету у вільному доступі є протоколи засідань, якими ми скористувались, щось проаналізувати присутність депутата на засіданнях даного відомства.

У літній період відбулося три засідання. Перше 14 червня. На порядку денному було питання про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків №1314-VIII. Серед Членів Комітету був присутній аналізований нами депутат.

Наступне - 15 червня. На порядку денному були наступні питання: шляхи вирішення проблем забезпечення своєчасного перегляду тарифів на комунальні послуги та погашення заборгованості різниці в тарифах, проблеми захоронення твердих побутових відходів та шляхи їх вирішення, проект внесення змін до Законів України щодо удосконалення містобудівної діяльності. Олександр Марченко був присутній.

Липневе засідання 16.07.2016 – проект Постанови про надання належних пільг та житлових субсидій населенню України на придбання рідкого та твердого пічного побутового палива і скрапленого газу, проект Закону про внесення змін  до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Олександр Марченко був присутній.

За коментарями звертайтеся:
Руслана Величко-Трифонюк, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Київській області
тел.+38 063 187 41 06 , email Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.