Новини

Звіт щодо активності народного депутата України Петьовки Василя Васильовича у виборчому окрузі №72 за період з 1 до 30 вересня 2015 року

Звіт щодо активності народного депутата України Петьовки Василя Васильовича у виборчому окрузі №72 за період з 1 до 30 вересня 2015 року

 

Особиста активність народного депутата України у виборчому окрузі

За спостережний період не вдалось виявити ознак присутності депутата Василя Петьовки у виборчому окрузі. По це немає жодної публічної згадки. Також відсутні інформаційні повідомлення про діяльність депутата в місцевих ЗМІ, окрім кількох винятків, що стосуються його благодійної діяльності.

За відповідною інформацією ми надсилали листи та звертались до приймалень народного депутата, що знаходяться в м. Мукачеве та м. Київ. Однак жодної відповіді станом на звітній період не отримали.

Аналіз роботи приймальні депутата на окрузі

Інформація відсутня, через наведені в попередньому блоці причини.

Подання депутатом законодавчих ініціатив та запитів, пов’язаних із місцевими проблемами та інтересами

За досліджуваний період депутат не подав жодного запиту та законопроекту.

Звітування депутата, інформування виборців про його діяльність

За звітній період депутат Василь Петьовка не доповідав та не інформував виборців округу про свою діяльність.

Активність депутата в соціальних мережах та на власній інтернет-сторінці

У депутата Василя Петьовки відсутні офіційні та неофіційні веб-сторінки, а також акаунти в соціальних мережах.

Висвітлення місцевими ЗМІ роботи депутата

За звітній період депутат Василь Петьовка практично був відсутній у медійній сфері, за винятком публікації про грамоту, яку йому було надано за допомогу бійцям АТО. Немає інформації про роботу Василя Петьовки як депутата ВРУ, його позицію та плани законодавчої діяльності. Жодних повідомлень про звіт народного обранця.

При цьому навіть така незначна інформація дублюється на кількох ресурсах, серед яких http://tyachiv.com.ua/, http://www.rakhiv.in/.

Таблиця 1:  Висвітлення роботинародного депутата України Петьовки Василя Васильовича в місцевих ЗМІ виборчого округу №72 у період з 1 до 30 вересня 2015 р.

Дата Назва ЗМІ Назва статті Вид матеріалу Тип повідомлення Короткий зміст Гіперпосилання

1

08.09.2015

tyachiv.com.ua

Командування сектору С подякувало за допомогу народному депутату Василю Петьовці

благодійність

схвальна

Командуючий сектором «С», генерал-майор Олександр Локоти видав грамоту, адресовану Василю Петьовці, за надання допомоги бійцям Збройних Сил України в районі проведення АТО на території Донецької і Луганської областей та всебічну підтримку підрозділів сектору «С»

http://tyachiv.com.ua/NewsOpen/id_news_345490

Висновок

На відміну від попередніх місяців діяльності, народний депутат Василь Петьовка у вересні був непублічним, не здійснював законодавчі ініціативи та не робив жодних депутатських запитів. Більше того, був відсутній навіть медійно у своєму виборчому окрузі, не кажучи про особисті прийоми громадян, які він зобов’язаний здійснювати щомісячно.

Ускладнює ситуацію відсутність комунікації з приймальнями депутата, помічники яких ігнорують звернення ГМ ОПОРА, не відповідаючи на них.

Все це говорить про низьку активність депутата не тільки в парламентській діяльності, а й на окрузі, в якому його було обрано. Можливо, таку пасивність слід пов’язати з початком виборчої кампанії на місцевому рівні, в якій у Закарпатської області буде брати участь політична сила, представником якої є Василь Петьовка. Однак жодна партійна діяльність не може виправдати прямі обов’язки депутата перед виборцем та законодавчим органом.