Новини

Про активність у соціальних мережах депутатів, які представляють Дніпропетровщину у Верховній Раді

Про активність у соціальних мережах депутатів, які представляють Дніпропетровщину у Верховній Раді

 

Другий рік поспіль Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Проект громадянської мережі ОПОРА «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» – він був розпочатий з 2015 року для підвищення прозорості та відкритості народних депутатів, обраних за одномандатними округами, і для сприяння покращення їхньої комунікації з громадянами.

В Дніпропетровській області в ході проекту цього року здійснювався моніторинг діяльності таких депутатів: Андрій Денисенко (ВО №26, позафракційний), Іван Куліченко (ВО №28, Фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА"), Андрій Шипко (ВО № 35, Депутатська група «Партія «Відродження») та Артур Мартовицький (ВО № 36, Фракція Політичної партії "Опозиційний блок"). В рамках проекту ГМ ОПОРА проаналізувала й активність народних обранців у соціальних мережах.      

Андрій Денисенко особисто веде сторінку у Фейсбуці: https://www.facebook.com/andriy.denysenko.75?fref=ts, де він розповідає про свою роботу, подані до Верховної Ради України ним законопроекти, відповідає на запитання, які ставлять йому громадяни. За 10 днів травня А.Денисенко зробив 4 публікації.

Іван Куліченко має сторінку у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/Kulichenko?fref=ts. Але останнє оновлення там було 19 червня 2015 року. Таким чином, виборці не мають можливості отримувати актуальну інформацію про роботу І.Куліченка у Верховній Раді України, спілкуватись з ним або ставити запитання через цю сторінку в соціальній мережі.

Андрій Шипко використовує сторінку у Фейсбуці: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008193793723&fref=ts. За 10 днів травня поточного року він зробив 8 публікацій, де розповів про відвідані місця, участь у футбольній грі й власну ініціативу реконструкції стадіону спільно з міською владою Нікополя і підприємцями, про святкування Великодня й 9 Травня. Тож виборці мають можливість спілкуватись з А.Шипком через соціальну мережу Фейсбук.

Артур Мартовицький користується Фейсбуком: https://www.facebook.com/avmartovitskiy?fref=ts. За період з початку травня на його сторінці зроблено 8 публікацій, одна з яких – подяка від лідера громадської організації «Молодіжна ініціатива реформ» за надану народним депутатом можливість привітати ветеранів війни. На сторінці А.Мартовицького в останніх публікаціях йдеться  про проведення капітального ремонту терапевтичного відділення Павлоградської міської лікарні №4 спільно з керівництвом міста й благодійним фондом «Сприяння соціально-економічному розвитку Західного Донбасу», зустріч з ветеранами, участь в урочистостях з нагоди 71 річниці Перемоги й у відкритті Меморіальної дошки в с.Петропавлівка й відкритті після реставрації братської могили «8 солдат» с.Мала Миколаївка Петропавлівського району та ін. Тож на зазначеній сторінці є актуальна інформація про А.Мартовицього й користувачі Фейсбуку мають можливість ставити йому запитання.

Про те, як голосують народні депутати України читайте на сайті Вони голосують для тебе.

Олена Таранова
Юлія Лисенко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Дніпропетровській  області, тел. +380501008891, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні – у 24 областях та м. Києві Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.