Новини

Яких тематик стосуються запити нардепів Дніпропетровщини

Громадянська мережа ОПОРА в рамках проекту «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» проаналізувала, які депутатські запити протягом півтора року подають народні депутати від Дніпропетровської області.

Андрій Денисенко (ВО №26, позафракційний, член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя) подав 4 запити, з яких один розглянуто, а три – в стадії розгляду: щодо розслідування причин бездіяльності, що призвели до трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі Львівської області та законодавчого врегулювання у сміттєвопереробній галузі;  розслідування причин бездіяльності, що призвели до трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі Львівської області та законодавчого врегулювання у сміттєвопереробній галузі;  щодо вимоги роз'яснення Міністром закордонних справ України суті, міжнародно-правового статусу та наслідків домовленостей в рамках "Мінських" і "Паризьких" угод;   про розслідування причин бездіяльності, що призвели до трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі Львівської області та законодавчого врегулювання у сміттєвопереробній галузі. 

Іван Куліченко (ВО №28, Фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА", голова підкомітету з питань місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради України з питань бюджету) подав 1 запит - Депутатський запит щодо збереження існуючої системи координації Державного агентства водних ресурсів України. 

Андрій Шипко (ВО № 35, Депутатська група «Партія «Відродження», член Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я) подав 67 запитів, 62 з яких розглянуто, 5 – в стадії розгляду. Їх тематика різнобічна, стосується питань охорони здоров’я; цін на газ, електроенергію, зерно та ін.; вирішення проблем водопостачання; реорганізації шкільної освіти на селі; реконструкції будівлі краєзнавчого музею; ремонту автодорог; покращення сполучення залізничним транспортом; захисту прав громадян тощо.

Артур Мартовицький (ВО № 36, Фракція Політичної партії "Опозиційний блок", Член Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки) подав 28 запитів, з них 15 розглянуто, а 13 – в стадії розгляду. Запити стосуються питань: фінансування державних закладів охорони здоров’я, професійно-технічної освіти; недопущення руйнування ракетно-космічної галузі; «протиправних та відверто провокаційних дій агресивно налаштованих осіб під час проведення депутатами фракції "Опозиційний блок" заходів по відзначенню Дня Перемоги у місті Києві…»; «розслідування залякування народного депутата України Вікторії Войціцької та випадків нападу на її родину»;«корупційних дій посадових осіб правоохоронних органів міста Запоріжжя»; припинення порушень конституційних прав і свобод громадян тощо. 

Більше про депутатів, іх діяльність і Верховну Раду читайте на сайтах ОПОРИ: https://rada4you.org/people,
 
Олена Таранова,
Юлія Лисенко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Дніпропетровській  області, тел. +380501008891, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.