Новини

Як нардепи Дніпропетровщини голосували «За судову реформу»

 

Судова реформа в Україні передбачає трансформацію системи судоустрою та оновлення суддівського корпусу відповідно до суспільних очікувань і європейських стандартів, створення ефективної моделі функціонування судової влади, яка покликана максимально задовольнити суспільний запит на справедливий суд.

Громадянська мережа ОПОРА в рамках проекту «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» проаналізувала, хто і як із нардепів Дніпропетровщини вплинув на результат голосування «За судову реформу».

Із зазначеної політики відбулось 5 голосувань:

Голосування Прихильники політики Результати голосування

02.06.2016, 12:02 – Rada Поіменне голосування про включення до порядку денного проекту Закону про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) (№3524)

Так Прийнятий

02.06.2016, 12:00 – Rada Поіменне голосування про проект Закону про судоустрій і статус суддів (№4734) - за основу та в цілому

Так (тверде) Прийнятий

31.05.2016, 11:19 – Rada Поіменне голосування про включення до порядку денного сесії проекту Закону про судоустрій і статус суддів (№4734)

Так Прийнятий

28.01.2016, 11:57 – Rada Поіменне голосування про проект Постанови про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) і про його направлення до Конституційного Суду України (№3524/П1) - в цілому

Так Не прийнятий

22.12.2015, 13:33 – Rada Поіменне голосування про проект Постанови про включення до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) і про його направлення до Конституційного Суду України (№3524/П) - за основу та в цілому

Так Прийнятий

Щодо законопроектів судової реформи Андрій Денисенко (ВО №26, позафракційний) максимально голосує «За»; Іван Куліченко (ВО №28, Фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА") – максимально голосує «За»; Андрій Шипко (ВО № 35, Депутатська група «Партія «Відродження») - максимально голосує «За»

та Артур Мартовицький (ВО № 36, Фракція Політичної партії "Опозиційний блок") – голосує «За».

Більше про депутатів, іх діяльність і Верховну Раду читайте на сайтах ОПОРИ: https://rada4you.org/people,

https://www.oporaua.org/parlament,

https://rada.oporaua.org/.

Олена Таранова

Юлія Лисенко, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Дніпропетровській  області, тел. +380501008891, email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID РАДА: Підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво, що виконується Фондом Східна Європа. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.