Новини

Профільний Комітет підтримав запропоновану Міністерством дорожню карту розвитку автотранспортної галузі

20 травня відбулося засідання Комітету з питань транспорту, на якому депутатам було презентовано «Проект дорожньої карти по автотранспортній галузі на 2015-2016 рр.». У ході обговорення Комітет вирішив підтримати розроблений Міністерством інфраструктури України план реформ.

За словами першого заступника Міністра інфраструктури України Володимира Шульмейстера, який був присутній на засіданні Комітету, пріоритетами дорожньої карти є впровадження європейських правил допуску та роботи на ринку автотранспортних перевезень, прозора та справедлива дозвільна система; легалізація ринку; формування сприятливого інвестиційного клімату; монетизація пільг.

Представник Міністерства зазначив, що одним з найбільш актуальних питань є монетизація пільг, так як з 1 червня 2015 року почне діяти Закон, згідно з яким значна частина пільгових категорій громадян втратить право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Таким особам буде надаватися адресна допомога.

Відповідно до озвучених розрахунків, станом на 1 січня 2015 року кількість пільговиків становила 10 980 316 осіб. На адресну допомогу з бюджету планується виділити 1 606 188,2 тис. грн. Таким чином, якщо кількість пільговиків залишиться незмінною, то на одну особу в місяць припадатиме 12,19 грн.Проте,відповідно до положень Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» кількість пільгових категорій буде зменшено із 30 до 6. Право на безоплатний проїзд будуть мати лише інваліди І та ІІ групи, діти-інваліди, діти сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, учні із малозабезпечених сімей та особи, які їх супроводжують і які супроводжують інвалідів І групи, учасники бойових дій.

У супровідних документах зазначено, що за підрахунками Міністерства соціальної політики під адресну допомогу підпадатиме лише 3 млн. осіб. І якщо сума виділених коштів на компенсація залишиться незмінною, то на одного пільговика припадатиме близько 50 гривень в місяць. Наразі, відповідними міністерствами надіслано звернення до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо збільшення суми коштів для адресної допомоги пільговикам.

Наступним важливим питанням, яке планують врегулювати в «Дорожній карті» є тарифна політика у сфері пасажирських перевезень. Даний документ передбачає лібералізацію тарифоутворення у сфері автомобільних пасажирських перевезень. Зокрема, скасування державного регулювання обласними адміністраціями тарифів на перевезення пасажирів автобусами у приміському та міжміському внутрішньо обласному сполучені. Планується, що кожен перевізник матиме можливість самостійно встановлювати вартість проїзду, але вираховуючи її згідно «Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту». Що стосується міських перевезень, то державне тарифне регулювання зберігається за органами місцевого самоврядування. 

Підготовлено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.