Новини

Історія партії "Народний фронт"

Історія партії "Народний фронт"

Політична партія “НАРОДНИЙ ФРОНТ” є новою, створеною перед виборами партією, яка була зареєстрована 31 березня 2014 року (реєстраційний номер № 227-п.п.). Її головною програмною метою є відновлення територіальної цілісності України, звільнення її від терористів, іноземних військ та найманців.

Варто нагадати те, що  А. Яценюк та його команда фактично “втратили” свою Політичну партію “Фронт Змін” перед парламентськими виборами 2012 р., коли погодилися піти на парламентські вибори разом з ВО «Батьківщина» та увійшли у його списки як безпартійні, попередньо анулювавши своє членство у “Фронті Змін”. Згодом, 14 червня 2013 р., з’їзд “Фронту Змін” одностайно ухвалив рішення про об’єднання з ВО “Батьківщина” шляхом ліквідації та вступу всіх членів “Фронту Змін” (включаючи депутатів місцевих рад усіх рівнів) до ВО “Батьківщина”.

Згідно з повідомленням на офіційному сайті партії, це рішення було ухвалено «з метою формування найпотужнішої демократичної партії, метою якої є відновлення демократії та справедливості в Україні”. Як зазначається на сайті, після з’їзду голова фракції “Батьківщина” А. Яценюк наголосив, що “Важливо не слова, а дії. Рік тому ми об’єдналися з Юлією Тимошенко і виграли парламентські перегони, а зараз ми об’єднуємо наші партії. Політична партія “Фронт Змін” одностайно прийняла рішення про об’єднання з ВО “Батьківщина” і припинення діяльності “Фронту Змін”. Тому що ми повинні бути чесні: якщо ми об’єднались, то це означає, що ми об’єднались назавжди… Це перший неймовірно потужний сигнал до формування, наймогутнішої демократичної сили в країні. І це, звичайно, перший етап. Далі будуть наступні”. З липня 2013 р. по листопад 2016 р., Політична партія “Фронт Змін” наразі перебуває у стадії ліквідації згідно з рішенням партійного з’їзду про розпуск партії, а інформація про неї досі міститься у Державному реєстрі політичних партій Міністерства юстиції України.

Після парламентських виборів 2014 р. була утворена фракція Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", яка складалася з 82 депутатів (серед них - 58 членів цієї партії та 24 безпартійних).