Новини

Відвідуваність депутатів ВРУ та депутатські запити за час двох сесій

Відвідуваність депутатів ВРУ та депутатські запити за час двох сесій

За підрахунками ОПОРИ, протягом двох сесій парламенту найбільш дисциплінованими виявилися депутати фракції ВО «Свобода». Кількість тих свободівців, які не пропустили жодного засідання - 33 %. З Партії регіонів не пропустили жодного засідання 27 % представників, з КПУ - 22 %. Лише 12 % депутатів з ВО "Батьківщина" не прогуляли ні одного засідання та 5 % членів фракції "УДАР". З позафракційних депутатів лише 3 % ходили сумлінно на засідання.

В індивідуальному антирейтингу найбільших гультяїв перше місце посідає депутат від Партії регіонів Костянтин Жеваго. Він пропустив 90 % пленарних засідань парламенту. На другому місці - позафракційний депутат Ігор Палиця, який не відвідав 60 % засідань парламенту. Третє місце ділять два депутати від Партії регіонів - Антон Пригодський та Ігор Скосар (по 56 %). Далі йде Борис Колесніков з Партії регіонів. Він прогуляв 54 % засідань.

Протягом двох сесій роботи парламенту сьомого скликання було оголошено 2 067 запитів народних депутатів України. Найбільша їхня кількість адресована Кабінету Міністрів України (653 запити), Генеральній прокуратурі України (519), та Міністерству внутрішніх справ (105). За тематикою найчастіше депутатські запити стосувались розслідувань зловживань і порушень, інфраструктури в округах, захисту інтересів громадян та колективів, а також політики і законодавства. Найбільше запитів надіслали Ірина Геращенко (фракція "УДАР"), Юрій Сиротюк (фракція "Свобода") та Едуард Леонов (фракція "Свобода"). Близько третини депутатів не надіслали жодного запиту. 

2

 1

3

4 1

5