Новини

Давид Арахамія звинувачує західних союзників в «поширенні паніки», але голосує за отримання від них кредитів, в тому числі, на військові цілі, та поглиблення співпраці з США

Давид Арахамія, очільник фракції “Слуга Народу” у Верховній Раді України, слідом за Президентом прокоментував дії наших західних союзників в частині інформування щодо можливого повномасштабного вторгнення російських військ на територію України. Зокрема, депутат вважає, що заявив, що Захід та США своїми заявами "сіють паніку", та що це “просто залякування людей”.

Якщо ж подивитися на голосування депутата, то такі твердження виглядають дещо дивними.

Наприклад, Давид Арахамія систематично голосує за Заяви Верховної Ради щодо російської агресії. В останній Заяві від 25 січня 2022 року, яку підтримав нардеп, зокрема, міститься заклик до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, урядів та парламентів іноземних держав “використати всі можливі міжнародні політико-дипломатичні механізми щодо Російської Федерації з метою припинення розширення агресивних дій та нарощування присутності російських військових сил на кордоні з Україною”.

Тобто, якщо загрози вторгнення немає, то чого такі заяви приймати? Чи вважає Давид Арахамія, що таке формулювання “заспокоїть” українського виборця і українську економіку?

А ще звинувачення депутата в бік наших західних партнерів щодо неконструктивних дій досить сильно дисонує з голосуваннями за угоди, відповідно до яких Україна отримує кошти та іншу допомогу. Наприклад, напередодні цих заяв, 27 січня,  керівник фракції “Слуга Народу” підтримав ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України та Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо офіційної кредитної підтримки розвитку спроможностей Військово-Морських Сил. І  наступного для вже говорив про те, що наші союзники “сіють паніку”

Також, Давид Арахамія підтримав всі голосування щодо співпраці з США, які, на його думку, “не по-дружньому” сіють паніку в Україні, шкодячи економіці 

Тобто, з одного боку, нардеп підтримує поглиблення співпраці з США, а з іншого - звинувачує США в підриві української економіки.

Зрештою, голові найбільшої парламентської фракції варто б проаналізувати, як його вислови можуть вплинути і на економіку і на готовність союзників підтримувати Україну