Новини

Петро Порошенко найменше у фракції голосує за питання національної безпеки та оборони, проте, частіше, ніж, наприклад Юлія Тимошенко з “Батьківщини”.

В контексті звинувачень Петра Порошенка за статтею  “Державна зрада” ми вирішили подивитися, як екс-президент голосував за питання національної безпеки та оборони.

Наразі, до відповідної політики на порталі rada4you.org внесено 41 відповідне голосування: https://rada4you.org/policies/147 і картина виглядає наступним чином:

Петро Порошенко найменше у фракції “Європейська Солідарність” голосував за згадані питання, хоча, це пов’язано, в першу чергу, з досить великою кількістю голосувань, під час яких він був відсутній (20 голосувань). Загалом, Петро Порошенко 12 разів проголосував “ЗА” щодо:

Також, варто зазначити, що Петро Порошенко до березня 2020 року не голосував за законопроєкти щодо національної безпеки та оборони. Однак після завжди голосував ЗА, будучи зареєстрованим в сесійній залі. Винятком є 1 голосування про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі у багатонаціональних навчаннях (№6359) - за основу, коли він не проголосував. Правда, після він підтримав це питання в цілому.

Цікаво, що при цьому Порошенко частіше підтримував законопроєкти щодо національної безпеки і оборони, ніж окремі лідери інших політичних сил, представлених в Раді. Наприклад, Юлія Тимошенко з “Батьківщини” має 5 голосувань - ЗА, Ігор Палиця з групи “ За майбутнє” - 4, Віктор Медведчук з “ОПЗЖ” - 1.